ÇÖPLÜKTE YAŞAYAN KÖPEKLERE SAHİP ÇIKIYORLAR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.11.2019 - 02:09, Güncelleme: 26.11.2019 - 02:09
 

ÇÖPLÜKTE YAŞAYAN KÖPEKLERE SAHİP ÇIKIYORLAR

Hemşehrimiz bir hayvanseverin Almanya’dan anne ve babasına gönderdiği mamayı çöplükte bulunan başıboş köpeklere dağıttılar.

Almanya’da yaşayan kızlarının gönderdikleri mamayı, Kadir Arı, eşi ve hayvansever Gülsen Karakoca, Seydişehir çöplüğünde yaşayan köpeklere dağıttılar. Burada yaşayan hayvanlarla ve yavrularıyla tek tek bu üç hayvansever, Seydişehir Belediyesi’nden talep ettikleri çöplükte bulunan su yolaklarına su bırakılıp bırakılmadığını ve hayvanların beslenebilmesi için yiyeceklerinin olup olmadığını kontrol ettiler. Başıboş köpeklerin, bu hayvanseverleri görünce koşarak yanlarına gelmeleri ve hayvanseverlerin köpeklerle kurdukları diyalog, güzel görüntülere sahne oldu. Çöplükte yaşayan çok sayıda hayvanın yaşama koşullarının elverişli olmadığını ama yine de can taşıdıkları için ilgilenilmesi gerektiğini belirten bu üç hayvansever, daha önce belediyeye çıkarak hayvanların su içmeleri için yolaklara düzenli su doldurulmasını istemiştik. Çöplükten değil de dışarıdan temin edilecek besinlerle beslenmelerini talep etmiştik. Seydişehir Belediyesi’nin bu konuda ki taleplerimizi kısmen yerine getirdiğini görüyoruz ama yeterli bulmuyoruz. Köklü çözüm için de bu başıboş köpeklerin sıhhatli bir şekilde yaşayacakları büyük bir barınağın muhakkak açılması gerekiyor” dediler Seydişehir Belediyesi yetkilileri de bu konuda yaptıkları açıklamada, “Daha önce hayvanseverlerin talebi üzerine yeterli olmasa da eski Demirciler Sanayi’nin üst tarafında bir hayvan barınağı açmıştık. Çöplükte yaşayan köpekler için ise mevcut bulunan yolaklara düzenli olarak su bırakıyoruz. Kendi imkanlarımızla da imalatına başladığımız sactan su yolaklarını da çöplük bölgesine koyacağız. Ayrıca kasaplar ve lokantalardan tedarik ettiğimiz kemikleri de hayvanların beslenmesi için çöplük bölgesinde özel bir yere bırakarak hayvanların beslenmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyük barınağı ise Büyükşehir Belediyesi ile temas kurarak ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz.” diyerek hayvanseverlerin taleplerine duyarlı olduklarını belirttiler. Özel Haber: ALİ SAYLAM  
Hemşehrimiz bir hayvanseverin Almanya’dan anne ve babasına gönderdiği mamayı çöplükte bulunan başıboş köpeklere dağıttılar.

Almanya’da yaşayan kızlarının gönderdikleri mamayı, Kadir Arı, eşi ve hayvansever Gülsen Karakoca, Seydişehir çöplüğünde yaşayan köpeklere dağıttılar.

Burada yaşayan hayvanlarla ve yavrularıyla tek tek bu üç hayvansever, Seydişehir Belediyesi’nden talep ettikleri çöplükte bulunan su yolaklarına su bırakılıp bırakılmadığını ve hayvanların beslenebilmesi için yiyeceklerinin olup olmadığını kontrol ettiler.

Başıboş köpeklerin, bu hayvanseverleri görünce koşarak yanlarına gelmeleri ve hayvanseverlerin köpeklerle kurdukları diyalog, güzel görüntülere sahne oldu.

Çöplükte yaşayan çok sayıda hayvanın yaşama koşullarının elverişli olmadığını ama yine de can taşıdıkları için ilgilenilmesi gerektiğini belirten bu üç hayvansever, daha önce belediyeye çıkarak hayvanların su içmeleri için yolaklara düzenli su doldurulmasını istemiştik. Çöplükten değil de dışarıdan temin edilecek besinlerle beslenmelerini talep etmiştik. Seydişehir Belediyesi’nin bu konuda ki taleplerimizi kısmen yerine getirdiğini görüyoruz ama yeterli bulmuyoruz. Köklü çözüm için de bu başıboş köpeklerin sıhhatli bir şekilde yaşayacakları büyük bir barınağın muhakkak açılması gerekiyor” dediler

Seydişehir Belediyesi yetkilileri de bu konuda yaptıkları açıklamada, “Daha önce hayvanseverlerin talebi üzerine yeterli olmasa da eski Demirciler Sanayi’nin üst tarafında bir hayvan barınağı açmıştık. Çöplükte yaşayan köpekler için ise mevcut bulunan yolaklara düzenli olarak su bırakıyoruz. Kendi imkanlarımızla da imalatına başladığımız sactan su yolaklarını da çöplük bölgesine koyacağız. Ayrıca kasaplar ve lokantalardan tedarik ettiğimiz kemikleri de hayvanların beslenmesi için çöplük bölgesinde özel bir yere bırakarak hayvanların beslenmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyük barınağı ise Büyükşehir Belediyesi ile temas kurarak ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz.” diyerek hayvanseverlerin taleplerine duyarlı olduklarını belirttiler.

Özel Haber: ALİ SAYLAM

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.