DDY ÖZEL SEKTÖRE KULLANDIRILIRSA ?ETİ A.Ş. NİN ANYALYA LİMANINA YÜK TAŞIMASI? GÜNDEME GELEBİLİR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.03.2013 - 11:55, Güncelleme: 14.03.2013 - 11:55
 

DDY ÖZEL SEKTÖRE KULLANDIRILIRSA ?ETİ A.Ş. NİN ANYALYA LİMANINA YÜK TAŞIMASI? GÜNDEME GELEBİLİR

Devlet Demir Yolları'ndan özel sektörün yararlanabileceğini açıklandı.

Bu kanunla Eti A.Ş nin Konya-Antalya hızlı tren kapsamında yük taşımacılığı da gündeme gelebilir. Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle ilgili kanun tasarısı gündemde. Devlet Demir Yolları yük ve yolcu taşıma hizmetleri ile altyapı hizmetlerini yürütmek üzere iki ayrı şirket olarak yeniden yapılandırılacak. Tasarı ile yük ve yolcu taşımak üzere kurulacak özel sektör şirketlerinin DDY'nin altyapısından yararlanmasına imkan sağlanacak. Yukarda bahsedilen kanun yürürlüğe girdiğinde; Eti AŞ nin ilk kuruluş yıllarında da düşünülen maden ürünlerinin Antalya Limanına trenle taşınma hususu kanun yasalaşırsa ilçemizden geçmesi planlanan hızlı tren hattının yük taşımacılığı içinde kullanılması ileriki süreçte gündeme geleceği gözüküyor.
Devlet Demir Yolları'ndan özel sektörün yararlanabileceğini açıklandı.

Bu kanunla Eti A.Ş nin Konya-Antalya hızlı tren kapsamında yük taşımacılığı da gündeme gelebilir.

Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle ilgili kanun tasarısı gündemde. Devlet Demir Yolları yük ve yolcu taşıma hizmetleri ile altyapı hizmetlerini yürütmek üzere iki ayrı şirket olarak yeniden yapılandırılacak. Tasarı ile yük ve yolcu taşımak üzere kurulacak özel sektör şirketlerinin DDY'nin altyapısından yararlanmasına imkan sağlanacak.

Yukarda bahsedilen kanun yürürlüğe girdiğinde;

Eti AŞ nin ilk kuruluş yıllarında da düşünülen maden ürünlerinin Antalya Limanına trenle taşınma hususu kanun yasalaşırsa ilçemizden geçmesi planlanan hızlı tren hattının yük taşımacılığı içinde kullanılması ileriki süreçte gündeme geleceği gözüküyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.