DEVLET DESTEĞİ ÇIRAKLIK OKULUNA İLGİYİ ARTIRDI!

Eğitim (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 06.12.2022 - 16:05, Güncelleme: 06.12.2022 - 16:06
 

DEVLET DESTEĞİ ÇIRAKLIK OKULUNA İLGİYİ ARTIRDI!

Çıraklık kanunun değişmesiyle devletin öğrencilere ücret ödemesi ve lise diploması vermesiyle Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezindeki öğrenci sayısını hızla artırdı.

2021 yılında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 25.maddesinin birinci fıkrasındaki yenilemeden sonra Mesleki Eğitim Merkezini bitirenlerin Lise diploması hak etmeleri ve işyerlerindeki çalışmalarında 9,10 ve 11. sınıftakilere aylık 1660 TL, 12.sınıftakilere ise 2750TL devlet tarafından ödenmesinden sonra Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi diğer meslek lisesi okullarının bazı bölümlerinde öğretim gören çıraklık öğrencilerin sayısında büyük artış yaşandığı bildirildi. Bu uygulamadan sonra 185 meslek dalında çırak yetiştirmedeki sıkıntının giderildiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Celal Bican: “Çıraklık kanununun ilgili bendindeki değişiklikten sonra okulumuzda öğrenci sayısında %300 artış oldu. Çıraklık öğretiminde sadece Mesleki Eğitim merkeziyle kalmayıp, Endüstri Meslek Lisesinde motor tamirciliği, Kız Meslek Lisesinde aşçılık ve giyim, Tarım Meslek Lisesinde hayvancılık ve tarım çıraklık bölümlerinde öğrenci yetiştirilmekte. Şuanda okulumuzda okuyan 280 öğrencimiz var. En fazla tercih edilen bölüm ise bayan/erkek kuaförü. Bu bölümlerde 100 öğrencimiz bulunuyor. Bu çalışmalarımızla hem öğrencilerimiz lise diploması alırken hem de sanat öğrenerek ilerde kalifiye eleman sıkıntısına da çözüm olacaklar. ” dedi.
Çıraklık kanunun değişmesiyle devletin öğrencilere ücret ödemesi ve lise diploması vermesiyle Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezindeki öğrenci sayısını hızla artırdı.

2021 yılında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 25.maddesinin birinci fıkrasındaki yenilemeden sonra Mesleki Eğitim Merkezini bitirenlerin Lise diploması hak etmeleri ve işyerlerindeki çalışmalarında 9,10 ve 11. sınıftakilere aylık 1660 TL, 12.sınıftakilere ise 2750TL devlet tarafından ödenmesinden sonra Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi diğer meslek lisesi okullarının bazı bölümlerinde öğretim gören çıraklık öğrencilerin sayısında büyük artış yaşandığı bildirildi.

Bu uygulamadan sonra 185 meslek dalında çırak yetiştirmedeki sıkıntının giderildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Celal Bican: “Çıraklık kanununun ilgili bendindeki değişiklikten sonra okulumuzda öğrenci sayısında %300 artış oldu. Çıraklık öğretiminde sadece Mesleki Eğitim merkeziyle kalmayıp, Endüstri Meslek Lisesinde motor tamirciliği, Kız Meslek Lisesinde aşçılık ve giyim, Tarım Meslek Lisesinde hayvancılık ve tarım çıraklık bölümlerinde öğrenci yetiştirilmekte. Şuanda okulumuzda okuyan 280 öğrencimiz var. En fazla tercih edilen bölüm ise bayan/erkek kuaförü. Bu bölümlerde 100 öğrencimiz bulunuyor. Bu çalışmalarımızla hem öğrencilerimiz lise diploması alırken hem de sanat öğrenerek ilerde kalifiye eleman sıkıntısına da çözüm olacaklar. ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.