“Doğal Süt Ürünleri Üretmek Bizim İşimiz”

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.09.2019 - 10:35, Güncelleme: 26.09.2019 - 10:35
 

“Doğal Süt Ürünleri Üretmek Bizim İşimiz”

İlçemize bağlı Toroslar eteğinde yazları yaşayan konargöçerler eskisi gibi doğal peynir, yağ, çökeleğin elde ederek ilçemizde satmaya devam ediyor.

Kendilerinin Yörük olduklarını, atalarının da yıllardır bu işle uğraştıklarını söyleyen Sürek Yaylası konargöçerlerinden Osman Boz, Seydişehir köy pazarında her hafta satışa sunduğu yaylalarında kendi elleriyle elde ettikleri yağ, peynir ve çökeleğin doğal olduğunu ve işlerinin de bu olduğunu söyledi. Daha önce atalarının da bu işi yaptığını ve Seydişehir ve Konya’nın peynirinin Sürek Yaylası ve o bölgede bulunan diğer yaylalardan temin edildiğini belirten Boz; “Ormanlarda keçilerin yasaklanması ile endüstriyel süt ürünleri fabrikalarının çoğalması ile bu yaptığımız ata mesleği biraz gerilemişti. Şu anda hem keçilerin ormanlarda yayılmasının serbest hale gelmesi hem de insanların doğal ürüne rağbet etmesi tekrar bu işe yönlenmemizi sağladı.” dedi. Yörük olduklarını, asıl işlerinin kendi elleri ile yaylada keçi sütünden yağ, peynir elde etmek olduğunu belirten Osman Boz; “Torosların eteği olan Sürek ve yazları orada yaşayan diğer yaylalarda ki Yörüklerin ürettikleri yağlar, peynir ve çökelekler doğaldır. Bizde her Perşembe Seydişehir’e inerek bu ürünlerimizi Seydişehir halkına sunuyoruz. İşlerimizin her yıl artarak devam etmesi bu işe daha çok bağlanmamıza sebep oluyor.” şeklinde konuştu.
İlçemize bağlı Toroslar eteğinde yazları yaşayan konargöçerler eskisi gibi doğal peynir, yağ, çökeleğin elde ederek ilçemizde satmaya devam ediyor.

Kendilerinin Yörük olduklarını, atalarının da yıllardır bu işle uğraştıklarını söyleyen Sürek Yaylası konargöçerlerinden Osman Boz, Seydişehir köy pazarında her hafta satışa sunduğu yaylalarında kendi elleriyle elde ettikleri yağ, peynir ve çökeleğin doğal olduğunu ve işlerinin de bu olduğunu söyledi.

Daha önce atalarının da bu işi yaptığını ve Seydişehir ve Konya’nın peynirinin Sürek Yaylası ve o bölgede bulunan diğer yaylalardan temin edildiğini belirten Boz; “Ormanlarda keçilerin yasaklanması ile endüstriyel süt ürünleri fabrikalarının çoğalması ile bu yaptığımız ata mesleği biraz gerilemişti. Şu anda hem keçilerin ormanlarda yayılmasının serbest hale gelmesi hem de insanların doğal ürüne rağbet etmesi tekrar bu işe yönlenmemizi sağladı.” dedi.

Yörük olduklarını, asıl işlerinin kendi elleri ile yaylada keçi sütünden yağ, peynir elde etmek olduğunu belirten Osman Boz; “Torosların eteği olan Sürek ve yazları orada yaşayan diğer yaylalarda ki Yörüklerin ürettikleri yağlar, peynir ve çökelekler doğaldır. Bizde her Perşembe Seydişehir’e inerek bu ürünlerimizi Seydişehir halkına sunuyoruz. İşlerimizin her yıl artarak devam etmesi bu işe daha çok bağlanmamıza sebep oluyor.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.