DOĞALGAZ TAMAM, SADECE 1 EKSİK VAR…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2019 - 01:41, Güncelleme: 26.12.2019 - 01:41
 

DOĞALGAZ TAMAM, SADECE 1 EKSİK VAR…

Ali Saylam'ın Yazısı...

Doğalgaz yatırımı yüksek olduğu için bizim ölçekte ki ilçelere doğalgaz gelmesi çok zor oluyor. Şu anda Seydişehir’in her köşesine doğalgaz gitmiş durumda. Bu yüzden Seydişehir’in doğal gaz kullanması bir nimet.. Hatta Kesecik Mahallesi bile imza toplayarak doğalgaz taleplerini iletiyorlar. Yukarıda ki durumu Selçuk Gaz yetkilileri de vurgulayarak; hala Seydişehir’in önemli bir kısmının kömür kullanmasını yadırgıyorlar.. Hep yazıyoruz, çiziyoruz doğalgaz kullanan bir ilçe, Avrupa standartlarında atık tesisleri olan bir ilçe çevre açısından en önemli sorununu gidermiş oluyor. Şehrin her köşesine doğalgaz hattı döşenmesine rağmen hala bazı sitelerin ve binaların kömür kullanmasını bende garipsiyorum. * Son olarak Selçuk Gaz; Oto Sanayi ve orada bulunan Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nu da doğal gaza kavuşturdu. Tabiatıyla sanayicinin de esnafın da doğalgaz kullanır olmasının büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Sadece bir eksik kaldı; o da Organiza Sanayinin doğal gaza kavuşması… 3-4 senedir bu durum sık sık gündeme geliyor ama hala somut bir adım atılmadı. Kendi açısından Cengiz Holding’e bağlı Selçuk Gaz’ın da haklı yönleri olabilir. Onlarda; “OSB’ye biraz fabrika yapılsın hiç olmazsa zarar etmeyelim” diyorlar. İşin tabi birde şu boyutu var; şuanda ki mevcut fabrika sahipleri de hat döşeme masraflarının bir kısmını karşılama adına taşın altına elini sokmadılar. Buna rağmen Mehmet Cengiz Bey’in “OSB’de ki fabrika sayısı biraz artsın o işi hallederiz.” sözü var. * 2019 yılı sonu itibariyle şuanda OSB’de üretim yapan 9 fabrika bulunuyor. İnşaatı devam eden 3 fabrika, proje aşamasında da 8 fabrika görünüyor. Metal üzerine üretim yapan fabrikaların 5 tanesi yoğun doğalgaz kullanabilir özelliğe sahip.. * OSB’ye doğalgaz gelirse yatırımcı açısından daha cazip hale dönüşecek. Benim bütün arzum da bu yönde… Seydişehir artık her yönüyle doğalgaz kullanıyor birde OSB kullanmaya başlar ise tadından yenmez…
Ali Saylam'ın Yazısı...

Doğalgaz yatırımı yüksek olduğu için bizim ölçekte ki ilçelere doğalgaz gelmesi çok zor oluyor.

Şu anda Seydişehir’in her köşesine doğalgaz gitmiş durumda.

Bu yüzden Seydişehir’in doğal gaz kullanması bir nimet..

Hatta Kesecik Mahallesi bile imza toplayarak doğalgaz taleplerini iletiyorlar.

Yukarıda ki durumu Selçuk Gaz yetkilileri de vurgulayarak; hala Seydişehir’in önemli bir kısmının kömür kullanmasını yadırgıyorlar..

Hep yazıyoruz, çiziyoruz doğalgaz kullanan bir ilçe, Avrupa standartlarında atık tesisleri olan bir ilçe çevre açısından en önemli sorununu gidermiş oluyor.

Şehrin her köşesine doğalgaz hattı döşenmesine rağmen hala bazı sitelerin ve binaların kömür kullanmasını bende garipsiyorum.

*

Son olarak Selçuk Gaz; Oto Sanayi ve orada bulunan Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nu da doğal gaza kavuşturdu.

Tabiatıyla sanayicinin de esnafın da doğalgaz kullanır olmasının büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum.

Sadece bir eksik kaldı; o da Organiza Sanayinin doğal gaza kavuşması…

3-4 senedir bu durum sık sık gündeme geliyor ama hala somut bir adım atılmadı.

Kendi açısından Cengiz Holding’e bağlı Selçuk Gaz’ın da haklı yönleri olabilir. Onlarda; “OSB’ye biraz fabrika yapılsın hiç olmazsa zarar etmeyelim” diyorlar.

İşin tabi birde şu boyutu var; şuanda ki mevcut fabrika sahipleri de hat döşeme masraflarının bir kısmını karşılama adına taşın altına elini sokmadılar.

Buna rağmen Mehmet Cengiz Bey’in “OSB’de ki fabrika sayısı biraz artsın o işi hallederiz.” sözü var.

*

2019 yılı sonu itibariyle şuanda OSB’de üretim yapan 9 fabrika bulunuyor.

İnşaatı devam eden 3 fabrika, proje aşamasında da 8 fabrika görünüyor.

Metal üzerine üretim yapan fabrikaların 5 tanesi yoğun doğalgaz kullanabilir özelliğe sahip..

*

OSB’ye doğalgaz gelirse yatırımcı açısından daha cazip hale dönüşecek.

Benim bütün arzum da bu yönde…

Seydişehir artık her yönüyle doğalgaz kullanıyor birde OSB kullanmaya başlar ise tadından yenmez…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.