Dönderici basın toplantısında belediyeye yüklendi…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2020 - 04:11, Güncelleme: 08.12.2020 - 04:11
 

Dönderici basın toplantısında belediyeye yüklendi…

İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici basın toplantısı düzenleyerek Seydişehir Belediye’sini yolsuzlukla suçladı.

İlçe binasında yapmış olduğu  basın toplantısında  Yılmaz Dönderici :”Hakkında zimmet suçundan dava açılıp  ve hapis cezası almasına rağmen mevcut İmar Müdürü   2014 yılında işe alınmıştır. Bir kadının kişilik haklarıyla oynandığından dolayı ceza alıp hapiste yatan bir belediye çalışanına yasaları aykırı  maaş  ve sigortasının ödenmiştir ”diyerek : Rantın en yüksek olduğu belediye birimi olan imar Müdürlüğü’ne böylesine Şayibeli birinin getirilmesinin büyük bir yolsuzluk olduğunu söyledi. İlçe Başkanı Dönderici basın açıklamasına Türkiye’nin sağın hastalıkla beraber işsizlik açlık ve yoksullukla mücadeleye etmek  zorunda  bırakıldığını , 18 sene önce 3Y yolsuzluk- yoksulluk ve yasaklar ile mücadele etme sözü vererek iktidar olan Ak Parti’nin maalesef geçen süre zarfında güç zehirlenmesi yaşayarak sözlerini unutmuş ve 3Y kendileri boğazlarına kadar batmıştır diyerek başladı. Uzağa gitmeye gerek yok. Seydişehir Belediye’sinin yaptıklarına bir bakın ne demek istediğimizi anlarsınız diyen Dönderici : “ Bir belediye çalışanı AKP ilçe teşkilatı iç çekişmelerde kullanılmış kumpas ile bir kadının kişilik hakları  ve siyasi kariyeri ile oynanmak istenmiş, bundan ceza almış ve ceza evine hükümlü olarak girmesine rağmen yasalara aykırı bir biçimde sigortası ve maaşı ödenmiştir. Son olarak belediyede kadrolu birçok İnşaat Mühendisi , mimar ve harita mühendisi olmasına rağmen 2014 yılında sözleşmeli olarak bir imar müdürü işe alınmıştır.  Ama ne hikmetse zimmet suçu ile hakkında 2012 yılında dava açılmış olmasına rağmen ya güvenlik soruşturması yapılmamış ya da bu itham önemli görülmemiştir. Dahası bu müdür bu davadan 6 yıl 2 ay hapis ve para cezası almasına rağmen görevde tutulmaya devam edilmiştir. Bu durumu kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz ”dedi. Dönderici sözlerinin sonunda :”biz İyi Parti olarak korkmadan yılmadan milletin yanında ve milletin haklarını savunmaya , millet adına hesap sormaya devam edeceğiz ”şeklinde konuştu.  
İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici basın toplantısı düzenleyerek Seydişehir Belediye’sini yolsuzlukla suçladı.

İlçe binasında yapmış olduğu  basın toplantısında  Yılmaz Dönderici :”Hakkında zimmet suçundan dava açılıp  ve hapis cezası almasına rağmen mevcut İmar Müdürü   2014 yılında işe alınmıştır. Bir kadının kişilik haklarıyla oynandığından dolayı ceza alıp hapiste yatan bir belediye çalışanına yasaları aykırı  maaş  ve sigortasının ödenmiştir ”diyerek : Rantın en yüksek olduğu belediye birimi olan imar Müdürlüğü’ne böylesine Şayibeli birinin getirilmesinin büyük bir yolsuzluk olduğunu söyledi.

İlçe Başkanı Dönderici basın açıklamasına Türkiye’nin sağın hastalıkla beraber işsizlik açlık ve yoksullukla mücadeleye etmek  zorunda  bırakıldığını , 18 sene önce 3Y yolsuzluk- yoksulluk ve yasaklar ile mücadele etme sözü vererek iktidar olan Ak Parti’nin maalesef geçen süre zarfında güç zehirlenmesi yaşayarak sözlerini unutmuş ve 3Y kendileri boğazlarına kadar batmıştır diyerek başladı.

Uzağa gitmeye gerek yok. Seydişehir Belediye’sinin yaptıklarına bir bakın ne demek istediğimizi anlarsınız diyen Dönderici : “ Bir belediye çalışanı AKP ilçe teşkilatı iç çekişmelerde kullanılmış kumpas ile bir kadının kişilik hakları  ve siyasi kariyeri ile oynanmak istenmiş, bundan ceza almış ve ceza evine hükümlü olarak girmesine rağmen yasalara aykırı bir biçimde sigortası ve maaşı ödenmiştir.

Son olarak belediyede kadrolu birçok İnşaat Mühendisi , mimar ve harita mühendisi olmasına rağmen 2014 yılında sözleşmeli olarak bir imar müdürü işe alınmıştır.  Ama ne hikmetse zimmet suçu ile hakkında 2012 yılında dava açılmış olmasına rağmen ya güvenlik soruşturması yapılmamış ya da bu itham önemli görülmemiştir.

Dahası bu müdür bu davadan 6 yıl 2 ay hapis ve para cezası almasına rağmen görevde tutulmaya devam edilmiştir. Bu durumu kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz ”dedi.

Dönderici sözlerinin sonunda :”biz İyi Parti olarak korkmadan yılmadan milletin yanında ve milletin haklarını savunmaya , millet adına hesap sormaya devam edeceğiz ”şeklinde konuştu.

 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.