DSİ İLÇEMİZDEKİ GÖLET VE DERELERİDE ISLAH EDİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2019 - 12:31, Güncelleme: 22.11.2019 - 12:31
 

DSİ İLÇEMİZDEKİ GÖLET VE DERELERİDE ISLAH EDİYOR

Devlet Su İşleri (DSİ) Konya bölgesinde ilçemizin de yer aldığı gölet ve dere kanallarındaki ıslah ve temizlik çalışmasıyla göl ve göletlerin çehresini değiştiriyor. Göçmen kuşlarının uğrak noktası olan sulak alanları rehabilite ederek doğal yaşama katkı sağlıyor.

DSİ 4.bölgenin bu çalışmaları arasında Seydişehir Kuğulu Park, Ereğli Akgöl Sazlıkları ve Sarayönü Beşgöz projeleri de yer alıyor. Bu konuda açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü’ne ait iş makineleri ile yapılan program dahilinde yoğun bir tempoyla çalışmaya devam ettiklerini belirterek; “2019 yılı içerisinde 78 adet ağır iş makinesi ile 3 milyon metreküp kazı çalışması, 680 km uzunluğunda dere ıslahı ve 250 km uzunluğunda da yol çalışması yapılıyor” dedi. Rusubat temizliği ve göletlere ulaşan dere ve kanallardaki temizlik faaliyetleri ile kötü görüntünün önüne geçildiği gibi doğal yaşamında desteklendiğinin belirten DSİ Genel Müdürü Aydın, "Bu kapsamda Seydişehir Kuğulu Park, Ereğli Akgöl Sazlıkları ve Sarayönü Beşgöz projelerinde DSİ iş makineleri yoğun çalışmalar yürüterek, söz konusu göl ve göletlerin çehresini değiştirmişler, göçmen kuşların uğrak noktası olan sulak alanları rehabilite ederek doğal yaşama katkı sunuyorlar. Bununla birlikte kırsal alanda birçok projesi bulunan DSİ, iklim şartlarından ötürü ortaya çıkan yol bozulmalarına da vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talep üzerine müdahale etmekte, yol düzeltme ve yol genişletme çalışmalarını kendi iş makineleriyle yürüterek kırsal alanda yaşayan vatandaşların sorunlarına çare üretmektedir. Bu kapsamda Konya Bölgesinde 2019 yılında 250 kilometre uzunluğunda yol çalışması yapılmıştır" dedi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Konya bölgesinde ilçemizin de yer aldığı gölet ve dere kanallarındaki ıslah ve temizlik çalışmasıyla göl ve göletlerin çehresini değiştiriyor. Göçmen kuşlarının uğrak noktası olan sulak alanları rehabilite ederek doğal yaşama katkı sağlıyor.

DSİ 4.bölgenin bu çalışmaları arasında Seydişehir Kuğulu Park, Ereğli Akgöl Sazlıkları ve Sarayönü Beşgöz projeleri de yer alıyor.

Bu konuda açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü’ne ait iş makineleri ile yapılan program dahilinde yoğun bir tempoyla çalışmaya devam ettiklerini belirterek; “2019 yılı içerisinde 78 adet ağır iş makinesi ile 3 milyon metreküp kazı çalışması, 680 km uzunluğunda dere ıslahı ve 250 km uzunluğunda da yol çalışması yapılıyor” dedi.

Rusubat temizliği ve göletlere ulaşan dere ve kanallardaki temizlik faaliyetleri ile kötü görüntünün önüne geçildiği gibi doğal yaşamında desteklendiğinin belirten DSİ Genel Müdürü Aydın, "Bu kapsamda Seydişehir Kuğulu Park, Ereğli Akgöl Sazlıkları ve Sarayönü Beşgöz projelerinde DSİ iş makineleri yoğun çalışmalar yürüterek, söz konusu göl ve göletlerin çehresini değiştirmişler, göçmen kuşların uğrak noktası olan sulak alanları rehabilite ederek doğal yaşama katkı sunuyorlar. Bununla birlikte kırsal alanda birçok projesi bulunan DSİ, iklim şartlarından ötürü ortaya çıkan yol bozulmalarına da vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talep üzerine müdahale etmekte, yol düzeltme ve yol genişletme çalışmalarını kendi iş makineleriyle yürüterek kırsal alanda yaşayan vatandaşların sorunlarına çare üretmektedir. Bu kapsamda Konya Bölgesinde 2019 yılında 250 kilometre uzunluğunda yol çalışması yapılmıştır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.