DÜNYA KONYA ŞEKER?İ ÖRNEK ALIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.01.2013 - 05:28, Güncelleme: 01.01.2013 - 05:28
 

DÜNYA KONYA ŞEKER?İ ÖRNEK ALIYOR

Yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Konya Şeker, gıdada dünya devi kabul edilen ve herkesin örnek aldığı Hollandalılar tarafından örnek alınıyor.

  Yaptığı hizmetlerle ulusal basında adından sıkça söz ettiren Konya Şeker, gıdada dünya devi kabul edilen ve herkesin örnek aldığı Hollandalılar tarafından örnek alınıyor. Hollanda’daki Pancar Üreticileri Kooperatiflerinin iştiraki olan gıda devi Royal Cosun’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Jos Van Campen daha birkaç gün önce Türk gazetecilere örnek aldıkları Türk şirketini anlatıyordu. İki kere Türkiye’ye geldiğini ve ikisinde de Çumra Şeker Entegre Tesislerini incelediğini vurgulayan Campen, “yeni yatırımlarımızda burası bize örnek oluyor” diyordu. Campen yine aynı heyete Konya Şeker’in Çumra Şeker Entegre Tesislerinde kurduğu sıfır atıkla çalışan modeli Hollanda’da uygulamak için yatırıma başladıklarını belirtirken, biyoetanolle kombinasyonlu sıfır atık modelinin etkileyici olduğunu vurguluyordu.   Geliştirdiği entegre yatırım modeliyle sıra dışı işlere imza Konya Şeker, son yıllarda yaptığı çok sayıda yatırımla faaliyet alanını çikolata ve şekerli mamullerden donuk ürünlere, tohumculuktan ham yağa, yemden hayvancılığa, plastik sanayinden enerjiye uzanan geniş bir yelpazeye taşıdı. Sıfır atıkla çalışma prensibi çerçevesinde Biyoetanol üretimiyle enerji sektöründe biyoyakıt üreticisi olarak yer alan Konya Şeker, otoprodüktör olarak kendi üretim tesisleri için gerçekleştirdiği elektrik üretiminde edindiği tecrübeyi daha ileri bir noktaya taşımak amacıyla geçtiğimiz yıl elektrik üretim lisansı aldı ve akışkan yataklı kazan teknolojisiyle ilk termik santralini Çumra’da kurarak 2012’nin dördüncü çeyreğinde elektrik üretmeye başladı. 37 Megawatlık Termik santral ile enerji sektöründe elektrik üreticisi olarak yer alan Konya Şeker yetkilileri verdikleri beyanatlarda, dünyanın geleceğinde gıda ve enerji olmak üzere iki sektörün stratejik önemde olduğunu ve Konya Şeker’in her iki sektörde de büyümeyi hedeflediğini vurgulayarak, Dünya’nın geleceğinde yükselen sektörlerden biri olarak gördükleri enerji sektörünün tarımsal üretim açısından da stratejik önemde olduğunu vurgulayan şirket yetkilileri üretici ortaklarının tarımsal faaliyetlerinde sürdürülebilirliği teminat altına almak ve çiftçinin tarımsal üretimde enerjiye rekabetçi yapıyı muhafaza edebilecek fiyatlarla ulaşabilmesi için, enerji sektöründe tarım kooperatiflerinin de yer alması gerektiğini savunuyorlar. SABAH GAZETESİ   TÜRKİYE GAZETESİ
Yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Konya Şeker, gıdada dünya devi kabul edilen ve herkesin örnek aldığı Hollandalılar tarafından örnek alınıyor.

 

Yaptığı hizmetlerle ulusal basında adından sıkça söz ettiren Konya Şeker, gıdada dünya devi kabul edilen ve herkesin örnek aldığı Hollandalılar tarafından örnek alınıyor.

Hollanda’daki Pancar Üreticileri Kooperatiflerinin iştiraki olan gıda devi Royal Cosun’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Jos Van Campen daha birkaç gün önce Türk gazetecilere örnek aldıkları Türk şirketini anlatıyordu. İki kere Türkiye’ye geldiğini ve ikisinde de Çumra Şeker Entegre Tesislerini incelediğini vurgulayan Campen, “yeni yatırımlarımızda burası bize örnek oluyor” diyordu.

Campen yine aynı heyete Konya Şeker’in Çumra Şeker Entegre Tesislerinde kurduğu sıfır atıkla çalışan modeli Hollanda’da uygulamak için yatırıma başladıklarını belirtirken, biyoetanolle kombinasyonlu sıfır atık modelinin etkileyici olduğunu vurguluyordu.

 

Geliştirdiği entegre yatırım modeliyle sıra dışı işlere imza Konya Şeker, son yıllarda yaptığı çok sayıda yatırımla faaliyet alanını çikolata ve şekerli mamullerden donuk ürünlere, tohumculuktan ham yağa, yemden hayvancılığa, plastik sanayinden enerjiye uzanan geniş bir yelpazeye taşıdı.

Sıfır atıkla çalışma prensibi çerçevesinde Biyoetanol üretimiyle enerji sektöründe biyoyakıt üreticisi olarak yer alan Konya Şeker, otoprodüktör olarak kendi üretim tesisleri için gerçekleştirdiği elektrik üretiminde edindiği tecrübeyi daha ileri bir noktaya taşımak amacıyla geçtiğimiz yıl elektrik üretim lisansı aldı ve akışkan yataklı kazan teknolojisiyle ilk termik santralini Çumra’da kurarak 2012’nin dördüncü çeyreğinde elektrik üretmeye başladı. 37 Megawatlık Termik santral ile enerji sektöründe elektrik üreticisi olarak yer alan Konya Şeker yetkilileri verdikleri beyanatlarda, dünyanın geleceğinde gıda ve enerji olmak üzere iki sektörün stratejik önemde olduğunu ve Konya Şeker’in her iki sektörde de büyümeyi hedeflediğini vurgulayarak, Dünya’nın geleceğinde yükselen sektörlerden biri olarak gördükleri enerji sektörünün tarımsal üretim açısından da stratejik önemde olduğunu vurgulayan şirket yetkilileri üretici ortaklarının tarımsal faaliyetlerinde sürdürülebilirliği teminat altına almak ve çiftçinin tarımsal üretimde enerjiye rekabetçi yapıyı muhafaza edebilecek fiyatlarla ulaşabilmesi için, enerji sektöründe tarım kooperatiflerinin de yer alması gerektiğini savunuyorlar.

SABAH GAZETESİ

 

TÜRKİYE GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.