Eğitimci-Araştırmacı Yazar Arslan; “BİZİ SEYDİŞEHİR’DEN YOL AYIRIYOR”

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.09.2017 - 01:27, Güncelleme: 11.09.2017 - 01:27
 

Eğitimci-Araştırmacı Yazar Arslan; “BİZİ SEYDİŞEHİR’DEN YOL AYIRIYOR”

Bayram haftasında alışveriş için Seydişehir’e gelen Süleymaniye ve Değirmenlikliler bölgeye gezmek için giden Seydişehirliler bozuk olan Madenli-Süleymaniye yolunun bir türlü yapılmayışına tepkililer.

Konya Büyükşehir belediyesi yetkisi altında olan yolun tamiri için söz verilmesine rağmen bir türlü onarılmayan Madenli-Süleymaniye yolunu kullanan bölge halkı; “bu yol bizi birbirimize yaklaştırıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun şekilde kullanılan bu yol yetkililer tarafından yapılacağına söz verilmesine rağmen hala yapılmamasına anlam veremiyoruz” dediler. Eğitimci-Araştırmacı Yazar Murat Arslan ise yolun Süleymaniye yolu bizler için önemli. Özellikle hastane, oto sanayi ve diğer alışverişlerimiz için bu bölgenin insanı Seydişehir’e gidiyor. Dolayısıyla Seydişehir için de çok önemli. Ama yolun bozuk olması Seydişehir’e giderken bizleri sıkıntıya sokuyor” dedi. Yazar Arslan, doğduğu yer olan bu topraklar ile ilgili araştırmalarında Akseki bölgesi ile Seydişehir’in kültürel ve tarihi bağlarına da gördüğünü belirterek; “önceleri Akseki Konya’ya bağlıymış, daha sonra Antalya’ya bağlanmış. Bu yörenin insanı ise ekilecek, dikilecek arazisi olmayınca birçoğu Seydişehir’e göç etmiş. Bu yöreden maden de çalışan birçok inşamız vasıtasıyla da Seydişehir’e de bir yakınlığımız var. Süleymaniye-Değirmenlik yolunun ulaşımın ötesinde iki yakın halkı birbirine bağlayan bir köprü vazifesi de görüyor” diyerek Madenli-Süleymaniye yolunun önemini vurguladı.
Bayram haftasında alışveriş için Seydişehir’e gelen Süleymaniye ve Değirmenlikliler bölgeye gezmek için giden Seydişehirliler bozuk olan Madenli-Süleymaniye yolunun bir türlü yapılmayışına tepkililer.

Konya Büyükşehir belediyesi yetkisi altında olan yolun tamiri için söz verilmesine rağmen bir türlü onarılmayan Madenli-Süleymaniye yolunu kullanan bölge halkı; “bu yol bizi birbirimize yaklaştırıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun şekilde kullanılan bu yol yetkililer tarafından yapılacağına söz verilmesine rağmen hala yapılmamasına anlam veremiyoruz” dediler.

Eğitimci-Araştırmacı Yazar Murat Arslan ise yolun Süleymaniye yolu bizler için önemli. Özellikle hastane, oto sanayi ve diğer alışverişlerimiz için bu bölgenin insanı Seydişehir’e gidiyor. Dolayısıyla Seydişehir için de çok önemli. Ama yolun bozuk olması Seydişehir’e giderken bizleri sıkıntıya sokuyor” dedi.

Yazar Arslan, doğduğu yer olan bu topraklar ile ilgili araştırmalarında Akseki bölgesi ile Seydişehir’in kültürel ve tarihi bağlarına da gördüğünü belirterek; “önceleri Akseki Konya’ya bağlıymış, daha sonra Antalya’ya bağlanmış. Bu yörenin insanı ise ekilecek, dikilecek arazisi olmayınca birçoğu Seydişehir’e göç etmiş. Bu yöreden maden de çalışan birçok inşamız vasıtasıyla da Seydişehir’e de bir yakınlığımız var. Süleymaniye-Değirmenlik yolunun ulaşımın ötesinde iki yakın halkı birbirine bağlayan bir köprü vazifesi de görüyor” diyerek Madenli-Süleymaniye yolunun önemini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.