EĞİTİMEVİ’NDEN “NESİLLER SİZİ OKUYOR” PROJESİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2019 - 02:27, Güncelleme: 17.04.2019 - 02:27
 

EĞİTİMEVİ’NDEN “NESİLLER SİZİ OKUYOR” PROJESİ

Eğitimevi Organizasyon Firması, Konya'da Eğitim üzerine "NESİLLER SİZİ OKUYOR" projesi başlattı. Projenin amacının; milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek; kitap okuma oranını öğrencilerde ve toplumda yükseltmek olduğu aktarıldı.

Eğitimevi’nin bu proje ile amacı; toplumda öne çıkan iş, sanat edebiyat, spor, eğitim ve sağlık alanlarında ülkemize katkılar sunmuş başarılı kişilerin sponsorluğunda her biri adına bir okulda koridor kitaplığı oluşturmak. Cumhuriyetin 95. Yılına özel, 95 koridor kitaplık kazandırmaya yönelik  “Nesiller Sizi Okuyor Projesi” kapsamında ilk olarak; Meram Niyaz Usta ilkokuluna, ikinci olarak açılışını Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in gerçekleştirdiği Akşehir Tarık Buğra ilkokuluna, üçüncü olarak da Çeltik 100.yıl ilkokuluna koridor kitaplığı kazandırıldı. Koridor kitaplıklarında 52 çeşitten oluşan ve 52 değeri anlatan “adam olmuş çocuklar” kitapları yer alıyor. Proje kapsamında, sponsorluk sağlayan hayırseverin hayatı; hikâyeleştirilerek Türkçe/İngilizce metin olarak öğrencilere hediye ediliyor. Böylece çocuklar hem adam olmuş bir bireyi örnek alarak hem de Türkçe/İngilizce metin kitap okuyarak İngilizce kitap okuma becerilerini ilkokulda geliştirebilecekler. Projenin hedefinde ise; 490 koridor kitaplığı kurarak; 5 yıl boyunca her yıl kitaplığın içinde yer alan kitapları yeni 52 değerle değiştirilerek, Konya genelinde tüm okullardaki öğrencilere 1 milyar kitap okutmak var. Projeyi yürüten Eğitimevi Organizasyon firmasının proje paydaşları ise; kitaplığın kurulacağı ilçelerin Belediyeleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri olacak. Ayrıca sponsorların hayatını kitaplaştırdıkları özel basım kitapların önsözünü Konya Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak, son sözlerini İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İlçe Kaymakamlıkları, Ticaret Odası Yetkilileri ve sponsorlar yazacak. Türkiye genelinde gerçekleştirilmek istenen projeye Konya’da start veren Eğitimevi; “Konya’da kitaplıksız okul kalmasın”  sloganı ile sponsor arayışlarına devam ediyor. Projeyi yürüten firmanın bilgileri aşağıda verilmiştir; Şirket ismi: Eğitimevi Organizasyon San. Ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı: Ahmet Ali Ortadeveci Web sitesi: https://egitimeviorganizasyon.com.tr/ Facebook: https://www.facebook.com/Adam-Olmuş-Çocuklar İnstagram: https://www.instagram.com/nesillersiziokuyor/ İLETİŞİM BİLGİLERİ: 0544 548 27 25 NİĞMET DEMİR: 0546 240 09 05 PROJE ONAYI: VALİLİK OLURUMUZ VARDIR
Eğitimevi Organizasyon Firması, Konya'da Eğitim üzerine "NESİLLER SİZİ OKUYOR" projesi başlattı. Projenin amacının; milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek; kitap okuma oranını öğrencilerde ve toplumda yükseltmek olduğu aktarıldı.

Eğitimevi’nin bu proje ile amacı; toplumda öne çıkan iş, sanat edebiyat, spor, eğitim ve sağlık alanlarında ülkemize katkılar sunmuş başarılı kişilerin sponsorluğunda her biri adına bir okulda koridor kitaplığı oluşturmak.

Cumhuriyetin 95. Yılına özel, 95 koridor kitaplık kazandırmaya yönelik  “Nesiller Sizi Okuyor Projesi” kapsamında ilk olarak; Meram Niyaz Usta ilkokuluna, ikinci olarak açılışını Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in gerçekleştirdiği Akşehir Tarık Buğra ilkokuluna, üçüncü olarak da Çeltik 100.yıl ilkokuluna koridor kitaplığı kazandırıldı.

Koridor kitaplıklarında 52 çeşitten oluşan ve 52 değeri anlatan “adam olmuş çocuklar” kitapları yer alıyor. Proje kapsamında, sponsorluk sağlayan hayırseverin hayatı; hikâyeleştirilerek Türkçe/İngilizce metin olarak öğrencilere hediye ediliyor. Böylece çocuklar hem adam olmuş bir bireyi örnek alarak hem de Türkçe/İngilizce metin kitap okuyarak İngilizce kitap okuma becerilerini ilkokulda geliştirebilecekler.

Projenin hedefinde ise; 490 koridor kitaplığı kurarak; 5 yıl boyunca her yıl kitaplığın içinde yer alan kitapları yeni 52 değerle değiştirilerek, Konya genelinde tüm okullardaki öğrencilere 1 milyar kitap okutmak var.

Projeyi yürüten Eğitimevi Organizasyon firmasının proje paydaşları ise; kitaplığın kurulacağı ilçelerin Belediyeleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri olacak.

Ayrıca sponsorların hayatını kitaplaştırdıkları özel basım kitapların önsözünü Konya Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak, son sözlerini İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İlçe Kaymakamlıkları, Ticaret Odası Yetkilileri ve sponsorlar yazacak.

Türkiye genelinde gerçekleştirilmek istenen projeye Konya’da start veren Eğitimevi; “Konya’da kitaplıksız okul kalmasın”  sloganı ile sponsor arayışlarına devam ediyor.

Projeyi yürüten firmanın bilgileri aşağıda verilmiştir;

Şirket ismi: Eğitimevi Organizasyon San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Yönetim Kurulu Başkanı: Ahmet Ali Ortadeveci

Web sitesi: https://egitimeviorganizasyon.com.tr/

Facebook: https://www.facebook.com/Adam-Olmuş-Çocuklar

İnstagram: https://www.instagram.com/nesillersiziokuyor/

İLETİŞİM BİLGİLERİ: 0544 548 27 25

NİĞMET DEMİR: 0546 240 09 05

PROJE ONAYI: VALİLİK OLURUMUZ VARDIR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.