ENGELLİ ÖĞRENCİLER GALOŞ ÜRETİMİNİ ZEVKLE YAPIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2018 - 08:25, Güncelleme: 26.02.2018 - 08:25
 

ENGELLİ ÖĞRENCİLER GALOŞ ÜRETİMİNİ ZEVKLE YAPIYOR

İlçemizde bulunan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören öğrencileri hayata hazırlamak ve bağımsız bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için okulun başlattığı üretim projeleri dikkat çekiyor.

Bu projelerden biri de öğrencilerin galoş üretimi yapmaları. Galoş üretimi yapan öğrencilerin sıkılmadan zevk alarak çalışmaları, projenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ahşap işleri, seramik atölyeleri, tarım eğitimi ve seracılık gibi el becerisini geliştirecek projeleri de hayata geçirmek için çalışmalar yapan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde orta derece engelli öğrencileri, okul bittikten sonra üretime katkı sağlayacak bir konuma getirmek için büyük çaba veriliyor. Konuyla ilgili okul müdürü Mevlüt Saygılı, planlarının öğrencilerin okulu bitirdikten sonra kazanç sağlayacakları, bağımsız bir şekilde hayatlarını devam ettirecekleri çalışmalar yapabilmeleri için kendilerini şimdiden geleceğe hazırladıklarını belirtti. Saygılı: “Şu anda okul bünyesinde açmış olduğumuz galoş atölyesinde öğrencilerimiz hem hoşça vakit geçiriyorlar, hem de el becerisi kazanıyorlar. Hedefimiz ileride bu çocuklarımızı gelir sağlayacakları, aile bütçelerine katkıda bulunacakları ve hayatlarını bağımsız bir şekilde devam ettirebilecekleri şekilde yetiştirmektir. Okulumuzda galoşun yanında seramik, ahşap işleri ve tarım ve seracılık atölyelerini de açmak istiyoruz. Kaymakam Aydın Erdoğan’dan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’dan ve Ümit Çocukları Derneği’nden önemli destek alıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızda bu güzel işlere daha duyarlı olur ve yardımda bulunulursa bu projelerin hayata geçirilmesi daha kolay olacak” şeklinde konuştu.
İlçemizde bulunan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören öğrencileri hayata hazırlamak ve bağımsız bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için okulun başlattığı üretim projeleri dikkat çekiyor.

Bu projelerden biri de öğrencilerin galoş üretimi yapmaları.

Galoş üretimi yapan öğrencilerin sıkılmadan zevk alarak çalışmaları, projenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Ahşap işleri, seramik atölyeleri, tarım eğitimi ve seracılık gibi el becerisini geliştirecek projeleri de hayata geçirmek için çalışmalar yapan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde orta derece engelli öğrencileri, okul bittikten sonra üretime katkı sağlayacak bir konuma getirmek için büyük çaba veriliyor.

Konuyla ilgili okul müdürü Mevlüt Saygılı, planlarının öğrencilerin okulu bitirdikten sonra kazanç sağlayacakları, bağımsız bir şekilde hayatlarını devam ettirecekleri çalışmalar yapabilmeleri için kendilerini şimdiden geleceğe hazırladıklarını belirtti.

Saygılı: “Şu anda okul bünyesinde açmış olduğumuz galoş atölyesinde öğrencilerimiz hem hoşça vakit geçiriyorlar, hem de el becerisi kazanıyorlar. Hedefimiz ileride bu çocuklarımızı gelir sağlayacakları, aile bütçelerine katkıda bulunacakları ve hayatlarını bağımsız bir şekilde devam ettirebilecekleri şekilde yetiştirmektir. Okulumuzda galoşun yanında seramik, ahşap işleri ve tarım ve seracılık atölyelerini de açmak istiyoruz. Kaymakam Aydın Erdoğan’dan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’dan ve Ümit Çocukları Derneği’nden önemli destek alıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızda bu güzel işlere daha duyarlı olur ve yardımda bulunulursa bu projelerin hayata geçirilmesi daha kolay olacak” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.