Engelsiz Yaşam Bahçesi Törenle Açıldı…

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 14.06.2023 - 13:28, Güncelleme: 14.06.2023 - 13:28
 

Engelsiz Yaşam Bahçesi Törenle Açıldı…

İlçemizde Seydişehir Belediyesi tarafından oluşturulan Ümit Çocukları Derneği Engelsiz Yaşam Bahçesi törenle açıldı.

Açılış törenine İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ,İlçe Müftüsü Adem Bebek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül ,sivil toplum örgütleri temsilcileri, engelli velileri ve hayırsever vatandaşlar katıldı. Seydişehir Kaymakamlığı ,Seydişehir Belediye Başkanlığı, Seydişehir İlçe Eğitim Müdürlüğü, Seydişehir Necmettin Erbakan Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ortaklığında Seydişehir Ümit Çocukları Derneği tarafından yürütülen engelsiz yaşam projesi kapsamında açılışı yapılan engelsiz yaşam bahçesinde engellilerin hoşça vakit geçireceği, gelen misafirlerin bahçede ağırlanıp ikramlar sunulabileceği alanlar oluşturuldu. İlçe müftüsü Adem Bebek’in duası ile açılışa katılan protokolün kurdeleyi kesmesi ile başlayan açılıştan sonra açılışın konuşmasını yapan Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya :”Engelsiz yaşam projesi kapsamında oluşturulan engelsiz yaşam bahçesinin bugün üyelerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın onurunun yaşıyoruz. Proje kapsamında akustik müzik atölyesi oluşturuldu. Engelsiz ritim kursu açıldı. Engelsiz ritim grubu oluşturuldu. Engelsiz tiyatro kursu açıldı. Engellilerimiz ve velilerine 2 gece konaklamalı Alanya tatil gezisi gerçekleştirildi. Engelli bireylerimize yönelik 55 mahallemizde saha araştırmaları başlatıldı. Bu projeyle engellilerimizin yaşamını kolaylaştıran güzel çalışmalara imza atıldı.  Kaymakamımız Deniz Pişkin ve Belediye Başkanımız Mehmet Tutal ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi. Daha sonra açılış törenine katılan misafirlere bir sunum yapan Proje Koordinatörü Serap Caymaz:” Projemiz 2022 yılı PRODES kapsamında İç İşleri Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan mali destek yürütülmektedir. 2022 itibari ile onaylanan proje toplam bütçesi 252.078 TL’dir. Dil, konuşma, görme, işitme, ortopedik, ruhsal duygusal zihinsel ve süre gelen hastalığı olan 100 birey ve aileleri oluşturmuştur. 9 aylık süreçte yerel basın yayın sosyal medya hesapları ve proje maliyeti ile 13.830 kişiye ulaşılmıştır” dedi. Seydişehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve bugünde açılışı yapılan  Engelsiz Yaşam Bahçesi ile misafirlere tost ,kahve ,çay hizmetlerinin verilebileceği büfe alanı ve depo bölümleri ilave edilmiştir. Gerekli ekipman alımı İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır. İşletmeciliği Seydişehir Ümit Çocukları Derneği ve yönetimi tarafından gerçekleştirilecektir “ dedi.    
İlçemizde Seydişehir Belediyesi tarafından oluşturulan Ümit Çocukları Derneği Engelsiz Yaşam Bahçesi törenle açıldı.

Açılış törenine İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ,İlçe Müftüsü Adem Bebek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül ,sivil toplum örgütleri temsilcileri, engelli velileri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Seydişehir Kaymakamlığı ,Seydişehir Belediye Başkanlığı, Seydişehir İlçe Eğitim Müdürlüğü, Seydişehir Necmettin Erbakan Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ortaklığında Seydişehir Ümit Çocukları Derneği tarafından yürütülen engelsiz yaşam projesi kapsamında açılışı yapılan engelsiz yaşam bahçesinde engellilerin hoşça vakit geçireceği, gelen misafirlerin bahçede ağırlanıp ikramlar sunulabileceği alanlar oluşturuldu.

İlçe müftüsü Adem Bebek’in duası ile açılışa katılan protokolün kurdeleyi kesmesi ile başlayan açılıştan sonra açılışın konuşmasını yapan Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya :”Engelsiz yaşam projesi kapsamında oluşturulan engelsiz yaşam bahçesinin bugün üyelerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın onurunun yaşıyoruz. Proje kapsamında akustik müzik atölyesi oluşturuldu. Engelsiz ritim kursu açıldı. Engelsiz ritim grubu oluşturuldu. Engelsiz tiyatro kursu açıldı. Engellilerimiz ve velilerine 2 gece konaklamalı Alanya tatil gezisi gerçekleştirildi.

Engelli bireylerimize yönelik 55 mahallemizde saha araştırmaları başlatıldı. Bu projeyle engellilerimizin yaşamını kolaylaştıran güzel çalışmalara imza atıldı.  Kaymakamımız Deniz Pişkin ve Belediye Başkanımız Mehmet Tutal ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi.

Daha sonra açılış törenine katılan misafirlere bir sunum yapan Proje Koordinatörü Serap Caymaz:”

Projemiz 2022 yılı PRODES kapsamında İç İşleri Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan mali destek yürütülmektedir. 2022 itibari ile onaylanan proje toplam bütçesi 252.078 TL’dir. Dil, konuşma, görme, işitme, ortopedik, ruhsal duygusal zihinsel ve süre gelen hastalığı olan 100 birey ve aileleri oluşturmuştur. 9 aylık süreçte yerel basın yayın sosyal medya hesapları ve proje maliyeti ile 13.830 kişiye ulaşılmıştır” dedi.

Seydişehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve bugünde açılışı yapılan  Engelsiz Yaşam Bahçesi ile misafirlere tost ,kahve ,çay hizmetlerinin verilebileceği büfe alanı ve depo bölümleri ilave edilmiştir.

Gerekli ekipman alımı İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır.

İşletmeciliği Seydişehir Ümit Çocukları Derneği ve yönetimi tarafından gerçekleştirilecektir “ dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.