ENGELSİZ YAŞAMIN İLK DURAĞI ALANYA (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 04.11.2022 - 12:05, Güncelleme: 04.11.2022 - 13:01
 

ENGELSİZ YAŞAMIN İLK DURAĞI ALANYA (Videolu)

Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından engelli bireyler için Seydişehir Ümit Çocukları Derneği adına hazırlanan “Engelsiz Yaşam!” projesi kapsamında ilk yolculuk bugün Alanya’ya oldu.

Kaymakamlık tarafından hazırlanan Ümit Çocukları Derneği tarafından desteklenen İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan “Engelsiz Yaşam” projesi kapsamında projenin ilk ayağı olan engelli bireyleri gezdirme Alanya gezisi ile başladı. Bir otobüs ve bir minibüsle Hükümet Meydanından Alanya’ya hareket eden engellileri Kaymakam Deniz Pişkin uğurladı. Gezide 60 kişilik engelli ve refakatçının yanı sıra Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya ve yönetimi de eşlik etti. Kaymakam Deniz Pişkin kısa süre önce proje hakkında şu bilgileri paylaşmıştı: Proje; Kırsalımızdaki engelli bireylere yönelik sayısal veri tabanı oluşturmayı, engelli bireylerin bağımsız bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli destek hizmetlerin etkinliğini artırmayı ve potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor. Hibe almaya hak kazanan ve protokolü, Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya tarafından imzalanan projemiz kapsamında hayata geçirilecek faaliyetler şunlar: ✅ Hedef Kitlemize Yönelik Araştırma Anketi Hazırlanması, İlçemizin 55 mahallesinde Saha Araştırmalarının yapılması, ✅ Engelsiz Yaşam Bahçesinin Oluşturulması, ✅ Engelsiz Müzik Atölyesinin Oluşturulması, ✅ Engelsiz Ritim Kursunun Açılması, İlçe Engelsiz Ritim Grubunun Oluşturulması, ✅ Engelsiz Tiyatro Kursunun Açılması ve İlçe Engelsiz Tiyatro Grubunun Oluşturulması, ✅ Engellilerimiz ve ebeveynleri ile konaklamalı Alanya Gezisinin icra edilmesi.  
Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından engelli bireyler için Seydişehir Ümit Çocukları Derneği adına hazırlanan “Engelsiz Yaşam!” projesi kapsamında ilk yolculuk bugün Alanya’ya oldu.

Kaymakamlık tarafından hazırlanan Ümit Çocukları Derneği tarafından desteklenen İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan “Engelsiz Yaşam” projesi kapsamında projenin ilk ayağı olan engelli bireyleri gezdirme Alanya gezisi ile başladı.

Bir otobüs ve bir minibüsle Hükümet Meydanından Alanya’ya hareket eden engellileri Kaymakam Deniz Pişkin uğurladı.

Gezide 60 kişilik engelli ve refakatçının yanı sıra Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya ve yönetimi de eşlik etti.

Kaymakam Deniz Pişkin kısa süre önce proje hakkında şu bilgileri paylaşmıştı:

Proje; Kırsalımızdaki engelli bireylere yönelik sayısal veri tabanı oluşturmayı, engelli bireylerin bağımsız bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli destek hizmetlerin etkinliğini artırmayı ve potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Hibe almaya hak kazanan ve protokolü, Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya tarafından imzalanan projemiz kapsamında hayata geçirilecek faaliyetler şunlar:

✅ Hedef Kitlemize Yönelik Araştırma Anketi Hazırlanması, İlçemizin 55 mahallesinde Saha Araştırmalarının yapılması,

Engelsiz Yaşam Bahçesinin Oluşturulması,

✅ Engelsiz Müzik Atölyesinin Oluşturulması,

✅ Engelsiz Ritim Kursunun Açılması, İlçe Engelsiz Ritim Grubunun Oluşturulması,

✅ Engelsiz Tiyatro Kursunun Açılması ve İlçe Engelsiz Tiyatro Grubunun Oluşturulması,

✅ Engellilerimiz ve ebeveynleri ile konaklamalı Alanya Gezisinin icra edilmesi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.