ESKİ GARAJ TARİH OLUYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2017 - 01:58, Güncelleme: 21.06.2017 - 01:58
 

ESKİ GARAJ TARİH OLUYOR

İlçemizde 1960’lı yıllarından beri otogar olarak hizmet veren otobüslerin yeni otogara taşınmasıyla eski köy otobüs ve minibüslerine hizmete devam eden eski garaj artık tarih oluyor.

06.06.2017 tarihinde ihalesi yapıldıktan sonra yeni proje çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanan eski garaj bayram sonu mal pazarı yanında bulunan yeni yerine taşınacağı öğrenildi. Belediyece alınan kararından sonra burada hizmet veren minibüs kooperatifi ve diğer halk otobüs idari binaları taşınma hazırlıklarına başladı. Yıllardır Eski garajda esnaflık yapan ve bu muhitte oturan Mustafa Akbaba, Durmuş Ali ve Yusuf Çetin tarih olmaya sayılı günler kala eski garajı geçmişi hakkında gazetemize şu bilgileri verdiler; “Eskiden burası mezarlıktı. 1963 yıllarında Nevzat Akbaş’ın ilk belediye başkanlığı döneminde otogara çevrildi. Garajın arka kısmında değirmen ve mazotla çalışan elektrik santrali vardı. Daha sonra bunlar yıkıldı. 70 yıla yakın ilçeye hizmet veren bu garajda çok hatıralarımız ve anılarımız var. Bir seferinde Seydişehir’in ekonomik bayramı güreş müsabakaları burada yapılmıştı. O zaman Türkiye şampiyonları, ünlü yağlı güreşçiler gelmişti. Otogarın buradan kalkması ister istemez bizleri hüzünlendiriyor” dediler.
İlçemizde 1960’lı yıllarından beri otogar olarak hizmet veren otobüslerin yeni otogara taşınmasıyla eski köy otobüs ve minibüslerine hizmete devam eden eski garaj artık tarih oluyor.

06.06.2017 tarihinde ihalesi yapıldıktan sonra yeni proje çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanan eski garaj bayram sonu mal pazarı yanında bulunan yeni yerine taşınacağı öğrenildi.

Belediyece alınan kararından sonra burada hizmet veren minibüs kooperatifi ve diğer halk otobüs idari binaları taşınma hazırlıklarına başladı.

Yıllardır Eski garajda esnaflık yapan ve bu muhitte oturan Mustafa Akbaba, Durmuş Ali ve Yusuf Çetin tarih olmaya sayılı günler kala eski garajı geçmişi hakkında gazetemize şu bilgileri verdiler;

“Eskiden burası mezarlıktı. 1963 yıllarında Nevzat Akbaş’ın ilk belediye başkanlığı döneminde otogara çevrildi. Garajın arka kısmında değirmen ve mazotla çalışan elektrik santrali vardı. Daha sonra bunlar yıkıldı. 70 yıla yakın ilçeye hizmet veren bu garajda çok hatıralarımız ve anılarımız var. Bir seferinde Seydişehir’in ekonomik bayramı güreş müsabakaları burada yapılmıştı. O zaman Türkiye şampiyonları, ünlü yağlı güreşçiler gelmişti. Otogarın buradan kalkması ister istemez bizleri hüzünlendiriyor” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.