ESMER VATANDAŞLARIN ASKER UĞURLAMASI BİR BAŞKA OLUYOR?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.08.2014 - 03:41, Güncelleme: 12.08.2014 - 03:41
 

ESMER VATANDAŞLARIN ASKER UĞURLAMASI BİR BAŞKA OLUYOR?

Bölgemizde en fazla asker gönderen ağustos döneminde asker uğurlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Bölgemizde en fazla asker gönderen ağustos döneminde asker uğurlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle değirmenci mahallesinde yaşayan farklı kültüre sahip ve birçoğunun özgün ensturman çalıp söyleyen abdalların asker uğurlaması vatandaşlar arasında büyük ilgi uyandırıyor. Askere gidecek gençlerle beraber yeni otogara kadar yürüyerek giden mahalle sakinleri önde Türk bayrağı ile davul zurna eşliğinde zılgıt çekerek askerlerini uğurlamaları esnasında esnaflarda dükkânlarının önüne çıkarak sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Mahallenin ileri gelenleri asker uğurlamalarına önem verdiklerini belirterek ‘’ bizim halkımız devletin bekasına önem verir bu nedenle vatani görevini yapacak askerlerimize moral vermek amacıyla eksere gönderirken mahalle sakinleri genelde katılır. Bize has olan müzik kültürüyle hep beraber otogara kadar gider ve oradan dualarla ve halaylarla askerimizi göndeririz.’’ Dedi
Bölgemizde en fazla asker gönderen ağustos döneminde asker uğurlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Bölgemizde en fazla asker gönderen ağustos döneminde asker uğurlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Özellikle değirmenci mahallesinde yaşayan farklı kültüre sahip ve birçoğunun özgün ensturman çalıp söyleyen abdalların asker uğurlaması vatandaşlar arasında büyük ilgi uyandırıyor.

Askere gidecek gençlerle beraber yeni otogara kadar yürüyerek giden mahalle sakinleri önde Türk bayrağı ile davul zurna eşliğinde zılgıt çekerek askerlerini uğurlamaları esnasında esnaflarda dükkânlarının önüne çıkarak sevgi gösterisinde bulunuyorlar.

Mahallenin ileri gelenleri asker uğurlamalarına önem verdiklerini belirterek ‘’ bizim halkımız devletin bekasına önem verir bu nedenle vatani görevini yapacak askerlerimize moral vermek amacıyla eksere gönderirken mahalle sakinleri genelde katılır. Bize has olan müzik kültürüyle hep beraber otogara kadar gider ve oradan dualarla ve halaylarla askerimizi göndeririz.’’ Dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.