ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2014 - 11:54, Güncelleme: 12.03.2014 - 11:54
 

ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar? dan üyelik aidatları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Seydişehir  Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar’ dan üyelik aidatları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı İbrahim Aypar 1 Nisan2014 tarihinden itibaren uygulanacak olan yerel yönetimler yasasına bağlı olarak ödenmekte olan üye aidatları yeniden belirleneceğinden üyelerinin2014 yılı aidatlarını 1 Nisan 2014 tarihine kadar yatırmaları konusunda uyardı.  Başkan Aypar:  “Bilindiği üzere uzunca zamandır gündemde yer alan Türkiye’de,aralarında şehrimizin de bulunduğu birçok ilçe,6360 sayılı yerel yönetimler yasası ile sosyal, idari ve fiziki anlamda büyükşehirlere bağlandı. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının bazı tahsilât ve aidatlarında değişikliklere gidildi. Yasanın çıkış şekline göre; büyük şehir sınırları içerisinde yer alan ilçe ve yerleşim birimlerindeki esnaflarımızın ödemekte oldukları işyeri ruhsat harçları, ilan ve reklam vergileri, yer işgaliye harçları, eğlence vergileri vb. gibi bazı vergi ve harçlarda düzenlemeler meydana gelmiştir.  Odamıza ait üye aidatları da bu doğrultuda değişiklikten nasibini almıştır. Hâlbuki bu tip yasalar geniş katılımla hareket edilerek, esnafın çiftçinin çalışanın vatandaşın hatta tüm bölgenin sosyal ve ekonomik yaşamına göre, bütün bireyler bilgilendirilerek çıkartılmalıdır.  Ticari gözle bakıldığında, büyükşehir ticaret potansiyeli ile küçük ilçedeki ticaret potansiyeli çok farklıdır. Dolayısı ile yeterli kazancın oluşamadığı yerlerde insanlara fazla ödemeyi dayatmak sıkıntı verecektir. Vatandaşlarımız arasında ki genel kanaat, 1 Nisanda uygulamaya başlanacak bu yasa ile ilgili hiçbir bilginin toplumda oluşmadığıdır. Yönetim kurulu olarak şehrimiz adına bu yasanın esnafımızla alakalı bölümünün artı ve eksilerini, esnaf ve sanatkârımızın ekonomik açıdan içinde bulunduğu durumu üst kuruluşlarımıza ve ilgili makamlara ilettik. İletmeye de devam edeceğiz. Bu sebeple oda yönetim kurulu olarak üyelerimizin yeni belirlenecek ve 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanacak oda aidat ve kaydiye ücretlerinden fazla zarar görmemeleri adına 2014 yılı üye aidatlarını 31 Mart 2014 tarihine kadar 107 TL den ödeyebileceklerdir. 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren yeni yasa uygulanacak ve yıllık aidatlar artırılacaktır.Üyelerimizin bu konuda zarar görmemeleri için duyarlı olmalarını önemle rica ederim. İşlerinizde başarılar dilerim.” Dedi.
Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar? dan üyelik aidatları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Seydişehir  Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar’ dan üyelik aidatları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı İbrahim Aypar 1 Nisan2014 tarihinden itibaren uygulanacak olan yerel yönetimler yasasına bağlı olarak ödenmekte olan üye aidatları yeniden belirleneceğinden üyelerinin2014 yılı aidatlarını 1 Nisan 2014 tarihine kadar yatırmaları konusunda uyardı.

 Başkan Aypar:

 “Bilindiği üzere uzunca zamandır gündemde yer alan Türkiye’de,aralarında şehrimizin de bulunduğu birçok ilçe,6360 sayılı yerel yönetimler yasası ile sosyal, idari ve fiziki anlamda büyükşehirlere bağlandı. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının bazı tahsilât ve aidatlarında değişikliklere gidildi.

Yasanın çıkış şekline göre; büyük şehir sınırları içerisinde yer alan ilçe ve yerleşim birimlerindeki esnaflarımızın ödemekte oldukları işyeri ruhsat harçları, ilan ve reklam vergileri, yer işgaliye harçları, eğlence vergileri vb. gibi bazı vergi ve harçlarda düzenlemeler meydana gelmiştir.

 Odamıza ait üye aidatları da bu doğrultuda değişiklikten nasibini almıştır. Hâlbuki bu tip yasalar geniş katılımla hareket edilerek, esnafın çiftçinin çalışanın vatandaşın hatta tüm bölgenin sosyal ve ekonomik yaşamına göre, bütün bireyler bilgilendirilerek çıkartılmalıdır.

 Ticari gözle bakıldığında, büyükşehir ticaret potansiyeli ile küçük ilçedeki ticaret potansiyeli çok farklıdır. Dolayısı ile yeterli kazancın oluşamadığı yerlerde insanlara fazla ödemeyi dayatmak sıkıntı verecektir.

Vatandaşlarımız arasında ki genel kanaat, 1 Nisanda uygulamaya başlanacak bu yasa ile ilgili hiçbir bilginin toplumda oluşmadığıdır. Yönetim kurulu olarak şehrimiz adına bu yasanın esnafımızla alakalı bölümünün artı ve eksilerini, esnaf ve sanatkârımızın ekonomik açıdan içinde bulunduğu durumu üst kuruluşlarımıza ve ilgili makamlara ilettik. İletmeye de devam edeceğiz.

Bu sebeple oda yönetim kurulu olarak üyelerimizin yeni belirlenecek ve 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanacak oda aidat ve kaydiye ücretlerinden fazla zarar görmemeleri adına 2014 yılı üye aidatlarını 31 Mart 2014 tarihine kadar 107 TL den ödeyebileceklerdir. 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren yeni yasa uygulanacak ve yıllık aidatlar artırılacaktır.Üyelerimizin bu konuda zarar görmemeleri için duyarlı olmalarını önemle rica ederim. İşlerinizde başarılar dilerim.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.