ESNAF ODASINDAN ÖNEMLİ HATIRLATMA

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2013 - 11:01, Güncelleme: 20.12.2013 - 11:01
 

ESNAF ODASINDAN ÖNEMLİ HATIRLATMA

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar,gerçek usule tabi esnaf ve sanatkârın basit usule dönebilmelerinin önü açılan yasa ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Daha önce gerçek usule tabi esnaf ve sanatkârın çıkan yasa ile basit usule dönebilmelerinin önü açıldı. Konu ile basın açıklamasında bulunan Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, İbrahim Aypar şunları söyledi, “Hatırlanacağı üzere, Maliye Bakanlığının gelir vergisi kanununda 18 Aralık 2013 tarih ve 93 sayılı genelgeleri  ile yapılan bir değişiklikle, herhangi bir nedenle ‘’gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin bir daha hiçbir şekilde basit usule dönemeyecekleri yönündeki yasal düzenleme kaldırılmış ve gerçek  usulle vergilendirilmiş Seydişehir Esnaf ve Sanatkârımızın 2 yıl boyunca basit usul şartlarını taşımaları halinde takip eden yılbaşından itibaren basit usule geçebilmelerinin önü açılmıştır.    Gerçek usulden basit usule geçişle ilgili olarak 2 yıllık süre ilk kez 2012 yılı itibariyle başladığından 2012 ve 2013 yıllarında basit usul hatlerini ve şartlarını taşıyan gerçek usule tabi esnaf ve sanatkârlarımız 1.1.2014 tarihinden itibaren basit usule geçebileceklerdir.    Gerçek usule tabi olan ve 2012 ve 2013 yıllarında basit usulün bütün şartlarını taşıyan esnaf ve sanatkârlarımız 1.Ocak.2014 ile 31.Ocak 2014 tarihleri arasında bağlı oldukları vergi dairelerine başvurabileceklerdir.    Bu sebeple gerçek usule (Deftere) tabi olup ta basit usul şartlarına uygun olan tüm üyelerimizin belirtilen tarihte odamız tarafından hazırlanan dilekçe ile Seydişehir vergi dairesine başvurmalarını ve bu avantajdan yararlanmalarını rica ederim.”
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar,gerçek usule tabi esnaf ve sanatkârın basit usule dönebilmelerinin önü açılan yasa ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Daha önce gerçek usule tabi esnaf ve sanatkârın çıkan yasa ile basit usule dönebilmelerinin önü açıldı.

Konu ile basın açıklamasında bulunan Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, İbrahim Aypar şunları söyledi,

“Hatırlanacağı üzere, Maliye Bakanlığının gelir vergisi kanununda 18 Aralık 2013 tarih ve 93 sayılı genelgeleri  ile yapılan bir değişiklikle, herhangi bir nedenle ‘’gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin bir daha hiçbir şekilde basit usule dönemeyecekleri yönündeki yasal düzenleme kaldırılmış ve gerçek  usulle vergilendirilmiş Seydişehir Esnaf ve Sanatkârımızın 2 yıl boyunca basit usul şartlarını taşımaları halinde takip eden yılbaşından itibaren basit usule geçebilmelerinin önü açılmıştır.

   Gerçek usulden basit usule geçişle ilgili olarak 2 yıllık süre ilk kez 2012 yılı itibariyle başladığından 2012 ve 2013 yıllarında basit usul hatlerini ve şartlarını taşıyan gerçek usule tabi esnaf ve sanatkârlarımız 1.1.2014 tarihinden itibaren basit usule geçebileceklerdir.

   Gerçek usule tabi olan ve 2012 ve 2013 yıllarında basit usulün bütün şartlarını taşıyan esnaf ve sanatkârlarımız 1.Ocak.2014 ile 31.Ocak 2014 tarihleri arasında bağlı oldukları vergi dairelerine başvurabileceklerdir.

   Bu sebeple gerçek usule (Deftere) tabi olup ta basit usul şartlarına uygun olan tüm üyelerimizin belirtilen tarihte odamız tarafından hazırlanan dilekçe ile Seydişehir vergi dairesine başvurmalarını ve bu avantajdan yararlanmalarını rica ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.