ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAĞKUR PRİMLERİNE YAPILAN ZAMMIN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2016 - 04:12, Güncelleme: 04.01.2016 - 04:12
 

ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAĞKUR PRİMLERİNE YAPILAN ZAMMIN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odasından Asgari ücrete zam ve SSK primlerine gelen desteğin ardından Bağ-kur primlerine yapılan yüzde otuzluk zammım geriye alınması veya kaldırılması ile ilgili açıklama geldi.

Başkan İbrahim Aypar; ”1 Kasım 2015 seçiminin ardından, Hükümetimiz seçim sonrası ilk icraatları içindeki asgari ücret zammı ve asgari ücret üzerindeki vergiye yaptığı 110 TL’lik katkı ile birçok kesimi nispeten mutlu etmiştir. Asgari yapılan ücrete %30’luk zamla esnafın zar zor ödemeye çalıştığı 440’TLlik Bağ-Kur primine de aynı oranda zam gelip, 568 TL gibi bir rakama ulaşacak olması biz Esnaf ve Sanatkârı hem üzmekte ve hem de gelecek için düşündürmektedir. Yasal uygulamalarla her gün biraz daha zorlaşan Esnaf hayatının gelecekte tek ümidi ve güvencesi primlerini zorlanmadan yatırarak, sağlığı ve sosyal hayatı için yatırımıdır. Buda ancak Bağ-kur primlerini düzenli yatırabilmekle gerçekleşecektir. Bağ kur lu bir esnafın yanında çalışan işçinin SSK primine destek geliyor ise Bağ kur primlerin de destek verilmelidir. Hal böyle olunca bu şartlarda esnaf ve sanatkârın bu zamlarla devlete olan borçlarını vergi ve primlerini ödeme şansı kalmayacaktır.  Devlet hepimizin devleti, nasıl bir baba evlatlar arasında ayrım yapamayacağı düşünülürse başta Başbakanımızın ve Hükümetimizin Esnafın sesine kulak vererek bir an evvel SSK primlerine yapılan 110 tl lik desteğin Bağ kur primlerini de kapsamasını, ya da esnafın hayattaki garantisi Bağ kur primine ilişki yapılan zammın kaldırılmasını beklemekteyiz.” dedi  
Esnaf ve Sanatkârlar Odasından Asgari ücrete zam ve SSK primlerine gelen desteğin ardından Bağ-kur primlerine yapılan yüzde otuzluk zammım geriye alınması veya kaldırılması ile ilgili açıklama geldi.

Başkan İbrahim Aypar; ”1 Kasım 2015 seçiminin ardından, Hükümetimiz seçim sonrası ilk icraatları içindeki asgari ücret zammı ve asgari ücret üzerindeki vergiye yaptığı 110 TL’lik katkı ile birçok kesimi nispeten mutlu etmiştir.

Asgari yapılan ücrete %30’luk zamla esnafın zar zor ödemeye çalıştığı 440’TLlik Bağ-Kur primine de aynı oranda zam gelip, 568 TL gibi bir rakama ulaşacak olması biz Esnaf ve Sanatkârı hem üzmekte ve hem de gelecek için düşündürmektedir. Yasal uygulamalarla her gün biraz daha zorlaşan Esnaf hayatının gelecekte tek ümidi ve güvencesi primlerini zorlanmadan yatırarak, sağlığı ve sosyal hayatı için yatırımıdır. Buda ancak Bağ-kur primlerini düzenli yatırabilmekle gerçekleşecektir. Bağ kur lu bir esnafın yanında çalışan işçinin SSK primine destek geliyor ise Bağ kur primlerin de destek verilmelidir. Hal böyle olunca bu şartlarda esnaf ve sanatkârın bu zamlarla devlete olan borçlarını vergi ve primlerini ödeme şansı kalmayacaktır.  Devlet hepimizin devleti, nasıl bir baba evlatlar arasında ayrım yapamayacağı düşünülürse başta Başbakanımızın ve Hükümetimizin Esnafın sesine kulak vererek bir an evvel SSK primlerine yapılan 110 tl lik desteğin Bağ kur primlerini de kapsamasını, ya da esnafın hayattaki garantisi Bağ kur primine ilişki yapılan zammın kaldırılmasını beklemekteyiz.” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.