ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASINDAN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.07.2016 - 05:33, Güncelleme: 20.07.2016 - 05:33
 

ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASINDAN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısının ardından, Esnaflarımız adına ülkemizde son günlerde yaşanan acı olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanlığı adına basın açıklamasını Oda Başkanı İbrahim Aypar yaptı, Başkan Aypar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;       "Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin birlik ve beraberliğine açıkça saldırılan, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi camiamızı derinden kaygılandırıp üzmesine rağmen, Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve çalışanları ile birlikte 20 milyonluk bir büyük camiayı temsil eden esnaf ve sanatkârlarımız, dün olduğu gibi bu elim olayı da da sağduyu ile değerlendirip kararlılıkla, devletinin yanında yer almıştır.      Ülke topraklarında yaşamamızın temel gayesi, öncelikle cumhuriyet ve demokrasi olan idare şeklimizin darbelerle yıpratılmasına müsaade etmemektir. Bu amaçla, ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde yükselişine her fırsatta engel olmak isteyen iç ve diş güçlerle mücadele noktasında devletimizin yanında yer alan Esnaf ve Sanatkâr camiası olarak her zaman olduğu gibi, tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima, Devletimizin ve milletimizin yanında yer almıştır almaya devam edecektir.      Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın, esnaflarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak, demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır.         Hiç kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti; demokrasiye ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir.         Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. “
Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısının ardından, Esnaflarımız adına ülkemizde son günlerde yaşanan acı olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanlığı adına basın açıklamasını Oda Başkanı İbrahim Aypar yaptı,

Başkan Aypar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

      "Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin birlik ve beraberliğine açıkça saldırılan, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi camiamızı derinden kaygılandırıp üzmesine rağmen, Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve çalışanları ile birlikte 20 milyonluk bir büyük camiayı temsil eden esnaf ve sanatkârlarımız, dün olduğu gibi bu elim olayı da da sağduyu ile değerlendirip kararlılıkla, devletinin yanında yer almıştır.

     Ülke topraklarında yaşamamızın temel gayesi, öncelikle cumhuriyet ve demokrasi olan idare şeklimizin darbelerle yıpratılmasına müsaade etmemektir. Bu amaçla, ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde yükselişine her fırsatta engel olmak isteyen iç ve diş güçlerle mücadele noktasında devletimizin yanında yer alan Esnaf ve Sanatkâr camiası olarak her zaman olduğu gibi, tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima, Devletimizin ve milletimizin yanında yer almıştır almaya devam edecektir.

     Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın, esnaflarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak, demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır.

        Hiç kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti; demokrasiye ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir.

        Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.