Eti Alüminyumda Doğalgaz Kısıtlamasından Etkilendi

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 27.01.2022 - 12:48, Güncelleme: 27.01.2022 - 12:48
 

Eti Alüminyumda Doğalgaz Kısıtlamasından Etkilendi

Türkiye’nin tek birincil alüminyum üreticisi Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri de üretimde kullandığı doğalgaz da %60 kısıtlamaya geçti.

İran’dan kaynaklanan arıza nedeniyle tüm Türkiye’deki sanayi kesiminin etkilendiği ve kısıtlamaya gittiği doğal gaz tüketiminden Eti Alüminyum A.Ş. de etkilendi. Eti Alüminyum fabrikasının dökümhane, kalsinasyon fırınları ve diğer bazı ısıtma amaçlı ünitelerinde yoğun olarak kullanılan doğalgazda %60 kısıtlamaya gidildiği öğrenildi. Bu kısıtlamadan kaynaklı fabrikada üretimde aksamaların yaşandığı edinilen bilgiler arasında.  
Türkiye’nin tek birincil alüminyum üreticisi Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri de üretimde kullandığı doğalgaz da %60 kısıtlamaya geçti.

İran’dan kaynaklanan arıza nedeniyle tüm Türkiye’deki sanayi kesiminin etkilendiği ve kısıtlamaya gittiği doğal gaz tüketiminden Eti Alüminyum A.Ş. de etkilendi.

Eti Alüminyum fabrikasının dökümhane, kalsinasyon fırınları ve diğer bazı ısıtma amaçlı ünitelerinde yoğun olarak kullanılan doğalgazda %60 kısıtlamaya gidildiği öğrenildi.

Bu kısıtlamadan kaynaklı fabrikada üretimde aksamaların yaşandığı edinilen bilgiler arasında.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.