ETİ A.Ş. DEN İŞÇİLERİNE %32 LİK İYİLEŞTİRME

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 07.09.2022 - 11:45, Güncelleme: 07.09.2022 - 15:07
 

ETİ A.Ş. DEN İŞÇİLERİNE %32 LİK İYİLEŞTİRME

Enflasyonun hızla yükselmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Özçelik İş Sendikasının iyileştirme talebine Eti A.Ş. %32 lik bir zamla karşılık verdi.

Geçen yıl Eti A.Ş. ile Özçelik İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile bu yıl için tek kalemde yılsonu enflasyon artışı kadar ücrette anlaşılmıştı. Sendikanın hayat pahalılığı nedeniyle ücretlerde iyileştirme istemesi üzerine yılsonu enflasyon artışından düşmek üzere birinci altı ayda %32 lik zam yapıldı. İkinci altı ayda ise enflasyon farkı+%2 refah payı zam yapılacak. Bu iyileşme ile Eti Alüminyum A.Ş. deki ücretlerin yaklaşık 7000 TL civarına yükseldiği öğrenildi.
Enflasyonun hızla yükselmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Özçelik İş Sendikasının iyileştirme talebine Eti A.Ş. %32 lik bir zamla karşılık verdi.

Geçen yıl Eti A.Ş. ile Özçelik İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile bu yıl için tek kalemde yılsonu enflasyon artışı kadar ücrette anlaşılmıştı.

Sendikanın hayat pahalılığı nedeniyle ücretlerde iyileştirme istemesi üzerine yılsonu enflasyon artışından düşmek üzere birinci altı ayda %32 lik zam yapıldı. İkinci altı ayda ise enflasyon farkı+%2 refah payı zam yapılacak.

Bu iyileşme ile Eti Alüminyum A.Ş. deki ücretlerin yaklaşık 7000 TL civarına yükseldiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.