ETİ A.Ş. İŞÇİLERİ %28 ZAM İSTİYOR?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.12.2015 - 12:33, Güncelleme: 09.12.2015 - 12:33
 

ETİ A.Ş. İŞÇİLERİ %28 ZAM İSTİYOR?

ETİ A.Ş.?de çalışan işçiler için toplu sözleşme masasına oturuluyor.

11 Kasım’da ilk oturumu yapılacak toplu sözleşmelerde yetkili Çelik-İş sendikası ücretlere %28 zam istiyor.  ETİ A.Ş.’de çalışan 860 üye işçi adına başlatılacak ve bu toplu sözleşmelerden elde edilen kazançtan yaklaşık sendikasız işçiler ile beraber 1100 kişi yararlanabilecek. Seydişehir Çelik-İş sendika başkanı Murat Özkal, Ortalama 1450 lira aylık alan ETİ A.Ş. çalışanları yapılacak toplu sözleşmeden iyileşme beklediklerini söyleyerek; “Fabrika bir ağır sanayidir. Yılbaşında asgari ücretin 1300 TL olduğunu düşünürsek şuanda işçilerimiz asgari ücrete yakın bir ücret almaktadırlar. 11 Kasım’da başlayacak ilk oturumla yapılacak toplu sözleşme pazarlığında işçilerimizin lehine bir iyileşme bekliyoruz.” dedi. Çelik-İş sendika başkanı Özkal, ücretlere %28 zam, 80 lira yakacak yardım, 5 TL yol yardımı, bir maaş ikramiye, Ramazan bayramında 400 TL, Kurban bayramında 750 TL sosyal yardım talebinde bulunacaklarını belirterek;  “Daha önce ki toplu sözleşmelerde ekonomik kriz ve fabrikada ki modernizasyon çalışmaları yüzünden işverenin durumunu değerlendirerek fazla zam talebinde bulunmamıştık. Bu arada ki açığımızı bu toplu sözleşmede kapatmak istiyoruz. Bu sözleşmede işverenden olumlu adımlar bekliyorum.” şeklinde konuştu. Çelik-İş sendika başkanı Özkal, Seydişehir’i yönetenlerden ve STK örgütlerinden kendilerine sahip çıkılmasını isteyerek; “Bu haklı taleplerimizde gönül arzu ediyor ki esnafımız ve STK örgütleri bu toplu sözleşme sürecinde bize destek versin. İşçilerimizin çoğu geçinemedikleri için ikinci bir iş yapıyorlar. Hepsinin bankaya borçları var. Zor geçiniyorlar. İşçilerimize yapılan iyileştirme Seydişehir ekonomisine de katkı sağlayacaktır.” dedi.   
ETİ A.Ş.?de çalışan işçiler için toplu sözleşme masasına oturuluyor.

11 Kasım’da ilk oturumu yapılacak toplu sözleşmelerde yetkili Çelik-İş sendikası ücretlere %28 zam istiyor.

 ETİ A.Ş.’de çalışan 860 üye işçi adına başlatılacak ve bu toplu sözleşmelerden elde edilen kazançtan yaklaşık sendikasız işçiler ile beraber 1100 kişi yararlanabilecek.

Seydişehir Çelik-İş sendika başkanı Murat Özkal, Ortalama 1450 lira aylık alan ETİ A.Ş. çalışanları yapılacak toplu sözleşmeden iyileşme beklediklerini söyleyerek; “Fabrika bir ağır sanayidir. Yılbaşında asgari ücretin 1300 TL olduğunu düşünürsek şuanda işçilerimiz asgari ücrete yakın bir ücret almaktadırlar. 11 Kasım’da başlayacak ilk oturumla yapılacak toplu sözleşme pazarlığında işçilerimizin lehine bir iyileşme bekliyoruz.” dedi.

Çelik-İş sendika başkanı Özkal, ücretlere %28 zam, 80 lira yakacak yardım, 5 TL yol yardımı, bir maaş ikramiye, Ramazan bayramında 400 TL, Kurban bayramında 750 TL sosyal yardım talebinde bulunacaklarını belirterek;  “Daha önce ki toplu sözleşmelerde ekonomik kriz ve fabrikada ki modernizasyon çalışmaları yüzünden işverenin durumunu değerlendirerek fazla zam talebinde bulunmamıştık. Bu arada ki açığımızı bu toplu sözleşmede kapatmak istiyoruz. Bu sözleşmede işverenden olumlu adımlar bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Çelik-İş sendika başkanı Özkal, Seydişehir’i yönetenlerden ve STK örgütlerinden kendilerine sahip çıkılmasını isteyerek; “Bu haklı taleplerimizde gönül arzu ediyor ki esnafımız ve STK örgütleri bu toplu sözleşme sürecinde bize destek versin. İşçilerimizin çoğu geçinemedikleri için ikinci bir iş yapıyorlar. Hepsinin bankaya borçları var. Zor geçiniyorlar. İşçilerimize yapılan iyileştirme Seydişehir ekonomisine de katkı sağlayacaktır.” dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.