ETİ A.Ş. MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI HAKKINDA HALKI BİLGİLENDİRDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2014 - 07:39, Güncelleme: 03.12.2014 - 07:39
 

ETİ A.Ş. MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI HAKKINDA HALKI BİLGİLENDİRDİ

Eti Alüminyum tesislerinin elektrolizlerdeki ve çeşitli ünitelerde gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları sinevizyon gösterisi ile halk bilgilendirildi.

Eti Alüminyum tesislerinin elektrolizlerdeki ve çeşitli ünitelerde gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları sinevizyon gösterisi ile halk bilgilendirildi. Belediye Düğün salonundaki programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Eti AŞ. Hakla ilişkiler Müdürü İhsan Cebeci, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve halk katıldı. Sunumunu Yatırım Mühendisi Yaşar Bayraktar, Çevre Mühendisi Fatma Zehra Köseleci ve Metalürji Mühendisi Arif Karaca’ nın yaptığı halkı bilgilendirme toplantısında elektrolizhanelerin modernizasyonu, Soderberg Üretim Teknolojisinden Prebaked Üretim Teknolojisine geçiş projesinde gelinen nokta ve yeni teknolojinin avantajları anlatıldı. Elektroliz ünitelerindeki yeni teknoloji çalışmaların son aşamasına gelindiği deneme üretimlerinden sonra 6  ay içerisinde hücrelere metal yüklenebileceği söylendi Eti AŞ. de elektrolizlerde kullanılan bu yeni teknoloji ile elektrik sarfiyatının azalacağı üretimin artacağı ve işçi sağlığı ve çevre kirliliği açısından da olumlu olacağı bildirilerek “Ünitedeki şuanda mevcut 60 bin tonluk alüminyum metal üretiminin yeni teknoloji devreye girdiği zaman  76 bin tona çıkacağı, ton başına 2 bin kilovat saat enerji tasarrufu sağlayacağı, 254 olan katot ünite sayısının 94 e düşeceği, flör kazı ihtiva eden ALF3 tüketiminin ton başına32 tondan 17 tona düşeceği, işçi sağlığı ve iş güvenli açısından da yeni teknolojinin eskisinden daha olumlu olduğu ünitenin bacalarından ise toz ve flor gazı çıkmayacak” denildi. Yeni teknolojide de aşağı yıkarı aynı işçi çalışacağı bunun mevcut istihdamda azalma olmayacağı belirtilerek; özelleşmeden bu tarafa Eti Aş ye 250 milyon dolara yakın yatırım yapıldığı bilgisi de katılımcılarla paylaşıldı. Program sonunda katılımcıların çeşitli soruları sunumu yapan mühendisler tarafından cevaplandı.Sorulan bir soru üzerine alüminyum üretiminde eski sistem ve yeni sistemin insan sağlığına olumsuz etki edecek bir faktörün olmadığını söylediler.
Eti Alüminyum tesislerinin elektrolizlerdeki ve çeşitli ünitelerde gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları sinevizyon gösterisi ile halk bilgilendirildi.

Eti Alüminyum tesislerinin elektrolizlerdeki ve çeşitli ünitelerde gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları sinevizyon gösterisi ile halk bilgilendirildi.

Belediye Düğün salonundaki programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Eti AŞ. Hakla ilişkiler Müdürü İhsan Cebeci, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve halk katıldı.

Sunumunu Yatırım Mühendisi Yaşar Bayraktar, Çevre Mühendisi Fatma Zehra Köseleci ve Metalürji Mühendisi Arif Karaca’ nın yaptığı halkı bilgilendirme toplantısında elektrolizhanelerin modernizasyonu, Soderberg Üretim Teknolojisinden Prebaked Üretim Teknolojisine geçiş projesinde gelinen nokta ve yeni teknolojinin avantajları anlatıldı.

Elektroliz ünitelerindeki yeni teknoloji çalışmaların son aşamasına gelindiği deneme üretimlerinden sonra 6  ay içerisinde hücrelere metal yüklenebileceği söylendi

Eti AŞ. de elektrolizlerde kullanılan bu yeni teknoloji ile elektrik sarfiyatının azalacağı üretimin artacağı ve işçi sağlığı ve çevre kirliliği açısından da olumlu olacağı bildirilerek

“Ünitedeki şuanda mevcut 60 bin tonluk alüminyum metal üretiminin yeni teknoloji devreye girdiği zaman  76 bin tona çıkacağı, ton başına 2 bin kilovat saat enerji tasarrufu sağlayacağı, 254 olan katot ünite sayısının 94 e düşeceği, flör kazı ihtiva eden ALF3 tüketiminin ton başına32 tondan 17 tona düşeceği, işçi sağlığı ve iş güvenli açısından da yeni teknolojinin eskisinden daha olumlu olduğu ünitenin bacalarından ise toz ve flor gazı çıkmayacak” denildi.

Yeni teknolojide de aşağı yıkarı aynı işçi çalışacağı bunun mevcut istihdamda azalma olmayacağı belirtilerek; özelleşmeden bu tarafa Eti Aş ye 250 milyon dolara yakın yatırım yapıldığı bilgisi de katılımcılarla paylaşıldı.

Program sonunda katılımcıların çeşitli soruları sunumu yapan mühendisler tarafından cevaplandı.Sorulan bir soru üzerine alüminyum üretiminde eski sistem ve yeni sistemin insan sağlığına olumsuz etki edecek bir faktörün olmadığını söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.