ETİ A.Ş. YENİ ÜRETİM SİSTEMİNİ TANITTI?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2017 - 07:22, Güncelleme: 29.03.2017 - 07:22
 

ETİ A.Ş. YENİ ÜRETİM SİSTEMİNİ TANITTI?

ETİ Alüminyum A.Ş. elektrolizhane yeni üretim sisteminin tanıtılması ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye başkanı Mehmet Tutal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, STK örgüt temsilcileri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı. ETİ A.Ş.’nin katılımcılara verdiği öğle yemeği ile başlayan program, fabrikanın modernizasyon çalışmalarını içeren sine vizyon sunumu ile devam etti. Daha sonra programa katılanlara yeni sistemle faaliyete geçirilen elektroliz ünitesi gezdirildi. ETİ A.Ş. genel müdür yardımcısı Yaşar Bayraktar ve Çevre Mühendisi Fatma Zehra Köseleci’nin sunumu ile gerçekleşen elektrolizhane yeni üretim sistemi(Prebaked Sistem) hakkında bilgilendirme toplantısında ETİ Alüminyum tesislerinin özelleştirilerek Cengiz Holding bünyesine katılmasının ardından geçen süre içinde tesise 540 milyon dolarlık yatırım yapıldığı belirtildi. ETİ A.Ş.’nin yaptığı yatırımlarla adeta yeniden doğduğunu, modernizasyon çalışmalarının devam edeceğini ve fabrikanın son teknoloji ile buluşacağını belirtilerek, Çin’den 70 Mühendis ve 200 teknik personel getirilerek 221 Milyon dolarlık yatırım yapıldığı elektrolizhanelere %99,8 saflıkta Alüminyum üretme becerisine sahip SAMİ teknolojisi ile projelendirilip montajının tamamlandığı bu yeni sistemle Alüminyum üretiminin yılda 60 bin tondan 80 bin tona çıkarıldığı, elektorlizhanede çevre emisyon açısından da Avrupa Birliği standartlarına ulaşıldığı bildirildi. Elektrolizhanelerde ki yeni sistem ile eski sistem arasında ki kıyaslama yapılarak özelleştirme öncesi 1 ton Alüminyum için 17.500 kw elektrik kullanılırken, bu rakam yeni yapılan yatırımlar sonucu 13.000 kw’a düşürüldüğü özellikle elektrik kullanımında ciddi tasarruf sağlandığı atmosfere bırakılan flor gazının ise sıfıra düşürüldüğü ve çevre açısından AB normları gaz salınım değerlerinin altında bir seviyeye ulaşıldığı anlatıldı.   ETİ Alüminyum ürettiği ürünlerin yaklaşık %38’ini 55 ülkeye ihraç ettiği bilgiside verilen sunumda; yapılan modernizasyon çalışmaları ile kalite standartları yükseltilmiş ve yeni ürünler üretilerek dünya pazarlarına kapısı açılmıştır. 1 mikrona kadar Halogen Free Flame Reterdant( Halojen içermeyen Alevlenme geciktirici) üretimi yapabilen Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise sayılı firmalardan biri olmasıyla da dikkat çekmektedir” denildi.  
ETİ Alüminyum A.Ş. elektrolizhane yeni üretim sisteminin tanıtılması ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye başkanı Mehmet Tutal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, STK örgüt temsilcileri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

ETİ A.Ş.’nin katılımcılara verdiği öğle yemeği ile başlayan program, fabrikanın modernizasyon çalışmalarını içeren sine vizyon sunumu ile devam etti.

Daha sonra programa katılanlara yeni sistemle faaliyete geçirilen elektroliz ünitesi gezdirildi.

ETİ A.Ş. genel müdür yardımcısı Yaşar Bayraktar ve Çevre Mühendisi Fatma Zehra Köseleci’nin sunumu ile gerçekleşen elektrolizhane yeni üretim sistemi(Prebaked Sistem) hakkında bilgilendirme toplantısında ETİ Alüminyum tesislerinin özelleştirilerek Cengiz Holding bünyesine katılmasının ardından geçen süre içinde tesise 540 milyon dolarlık yatırım yapıldığı belirtildi.

ETİ A.Ş.’nin yaptığı yatırımlarla adeta yeniden doğduğunu, modernizasyon çalışmalarının devam edeceğini ve fabrikanın son teknoloji ile buluşacağını belirtilerek, Çin’den 70 Mühendis ve 200 teknik personel getirilerek 221 Milyon dolarlık yatırım yapıldığı elektrolizhanelere %99,8 saflıkta Alüminyum üretme becerisine sahip SAMİ teknolojisi ile projelendirilip montajının tamamlandığı bu yeni sistemle Alüminyum üretiminin yılda 60 bin tondan 80 bin tona çıkarıldığı, elektorlizhanede çevre emisyon açısından da Avrupa Birliği standartlarına ulaşıldığı bildirildi.

Elektrolizhanelerde ki yeni sistem ile eski sistem arasında ki kıyaslama yapılarak özelleştirme öncesi 1 ton Alüminyum için 17.500 kw elektrik kullanılırken, bu rakam yeni yapılan yatırımlar sonucu 13.000 kw’a düşürüldüğü özellikle elektrik kullanımında ciddi tasarruf sağlandığı atmosfere bırakılan flor gazının ise sıfıra düşürüldüğü ve çevre açısından AB normları gaz salınım değerlerinin altında bir seviyeye ulaşıldığı anlatıldı.

 

ETİ Alüminyum ürettiği ürünlerin yaklaşık %38’ini 55 ülkeye ihraç ettiği bilgiside verilen sunumda; yapılan modernizasyon çalışmaları ile kalite standartları yükseltilmiş ve yeni ürünler üretilerek dünya pazarlarına kapısı açılmıştır. 1 mikrona kadar Halogen Free Flame Reterdant( Halojen içermeyen Alevlenme geciktirici) üretimi yapabilen Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise sayılı firmalardan biri olmasıyla da dikkat çekmektedir” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.