ETNOĞRAFYA MÜZESİ GİBİ KALIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.04.2013 - 02:25, Güncelleme: 09.04.2013 - 02:25
 

ETNOĞRAFYA MÜZESİ GİBİ KALIYOR

Seydişehir?in en eski mahallelerinden biri olan Kızılcalar Mahallesi tarihi dokusunu korunuyor.Mahalle sakinlerinden Memili Lakaplı Mustafa Sarıoğlu (70) üç yıl önce evinin önündeki asırlık kuyunun çevresini adeta etnoğrafya müzesine çevirdi.

Seydişehir’in en eski mahallelerinden biri olan Kızılcalar Mahallesi tarihi dokusunu korunuyor. Mahalle sakinlerinden Memili Lakaplı Mustafa Sarıoğlu (70)  üç yıl önce evinin önündeki asırlık kuyunun çevresini adeta etnoğrafya müzesine çevirdi. Geçmişte kullanılan ve antika değeri olan eserlerle süsleyen Mustafa Sarıoğlu,  bu alanı açık hava müzesine çevirirken aynı zamanda kuyu etrafını koruyup geliştirmeye devam ediyor. Bir asırlık tarihi kuyunun etrafında bulgur dibeği, hayvanların su içmede kullandığı yalaklar, kuyu çengeli gibi eski kap, kacaklarla donatan ve tutkuya dönüşen  Sarıoğlu’nun yaptığı bu işi takdir eden mahalle halkı da “ilçemizde resmi bir müze bulunmazken mahallemizde açık bir etnoğrafya müzesine dönüşen buranın  bu şekle gelmesi takdire şayan bir durumdur” dediler. Sarıoğlu “Mahallemiz Seydişehir’in en eski mahallesi.Yeni yapılan binalarla eskiye dair ne varsa bir bir yok oluyor. Amacım mahallemizde geçmişi unutmamak için böyle bir çalışmaya üç yıl önce başladım. Dışarıdan mahalleye gelenlerin ilgisini çekiyor. Mahalle halkı da takdir ediyor. Buranın daha da zenginleşmesi için ömrüm elverdikçe çabamı devam ettireceğim.” Dedi. Aynı zamanda park alanı olarak ta kullanılan bu yerde havaların güzel olduğu günlerde mahalle haklıda beraber oturup çay içiyorlar, hoşça sohbet ediyorlar.
Seydişehir?in en eski mahallelerinden biri olan Kızılcalar Mahallesi tarihi dokusunu korunuyor.Mahalle sakinlerinden Memili Lakaplı Mustafa Sarıoğlu (70) üç yıl önce evinin önündeki asırlık kuyunun çevresini adeta etnoğrafya müzesine çevirdi.

Seydişehir’in en eski mahallelerinden biri olan Kızılcalar Mahallesi tarihi dokusunu korunuyor.

Mahalle sakinlerinden Memili Lakaplı Mustafa Sarıoğlu (70)  üç yıl önce evinin önündeki asırlık kuyunun çevresini adeta etnoğrafya müzesine çevirdi.

Geçmişte kullanılan ve antika değeri olan eserlerle süsleyen Mustafa Sarıoğlu,  bu alanı açık hava müzesine çevirirken aynı zamanda kuyu etrafını koruyup geliştirmeye devam ediyor.

Bir asırlık tarihi kuyunun etrafında bulgur dibeği, hayvanların su içmede kullandığı yalaklar, kuyu çengeli gibi eski kap, kacaklarla donatan ve tutkuya dönüşen  Sarıoğlu’nun yaptığı bu işi takdir eden mahalle halkı da “ilçemizde resmi bir müze bulunmazken mahallemizde açık bir etnoğrafya müzesine dönüşen buranın  bu şekle gelmesi takdire şayan bir durumdur” dediler.

Sarıoğlu “Mahallemiz Seydişehir’in en eski mahallesi.Yeni yapılan binalarla eskiye dair ne varsa bir bir yok oluyor. Amacım mahallemizde geçmişi unutmamak için böyle bir çalışmaya üç yıl önce başladım. Dışarıdan mahalleye gelenlerin ilgisini çekiyor. Mahalle halkı da takdir ediyor. Buranın daha da zenginleşmesi için ömrüm elverdikçe çabamı devam ettireceğim.” Dedi.

Aynı zamanda park alanı olarak ta kullanılan bu yerde havaların güzel olduğu günlerde mahalle haklıda beraber oturup çay içiyorlar, hoşça sohbet ediyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.