FABRİKAYA CAMİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.02.2016 - 12:38, Güncelleme: 18.02.2016 - 12:38
 

FABRİKAYA CAMİ

ETİ A.Ş.?ye Selçuklu mimarisi tarzında cami yapılıyor.

Fabrika sahasında anayol üzerine yapımı devam eden ve kabası bitirilen caminin mimarlığını Çamlıca caminin danışmanlarından yurtdışında ve yurtiçinde cami mimarisinde adını duyurmuş ünlü mimar Mahmut Sami Kirazoğlu yaptı. 1280 m2’lik kapalı alana sahip 2500 kişi kapasiteli tek minareli ve şadırvanlı caminin Selçuklu mimarisine yönelik özel bir yapı olduğu, dışının tamamen taş kaplama, içinin ise taş ve ahşap ile kaplanacağı öğrenildi. Seydişehir’e farklılık katacak olan caminin anayoldan geçit verilerek halkın ibadetine de açık olacağı bildirildi.
ETİ A.Ş.?ye Selçuklu mimarisi tarzında cami yapılıyor.

Fabrika sahasında anayol üzerine yapımı devam eden ve kabası bitirilen caminin mimarlığını Çamlıca caminin danışmanlarından yurtdışında ve yurtiçinde cami mimarisinde adını duyurmuş ünlü mimar Mahmut Sami Kirazoğlu yaptı.

1280 m2’lik kapalı alana sahip 2500 kişi kapasiteli tek minareli ve şadırvanlı caminin Selçuklu mimarisine yönelik özel bir yapı olduğu, dışının tamamen taş kaplama, içinin ise taş ve ahşap ile kaplanacağı öğrenildi.

Seydişehir’e farklılık katacak olan caminin anayoldan geçit verilerek halkın ibadetine de açık olacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.