GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI ALİ SAYLAM’DAN AÇIKLAMA

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.07.2019 - 12:57, Güncelleme: 24.07.2019 - 12:57
 

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI ALİ SAYLAM’DAN AÇIKLAMA

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, Basın Bayramı’nı kutlayarak demokrasilerin en önemli güvencesinin özgür basın olduğunu söyledi.

Basında Sansürün kaldırılmasının yıl dönümü dolayısı ile açıklama yapan Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyetin ilan edilmesi ile basında sansürün kaldırıldığını ifade ederek; “O günden bu yana 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Değerli çalışma arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dilerim.” şeklinde konuştu. Demokrasilerin en önemli ayağının özgür basın olduğunun en iyi gazetenin de özgür gazete olduğunu söyleyen Ali Saylam; “Basın denetimi gelişmiş demokrasi devletleri için çok önemlidir. Özgür basın, bağımsız yargı ve özgür üniversiteler ise gelişmemiz için elzemdir. Fakat ülkemizde maalesef resmi ilan ile ayakta duran gazeteler yaşam savaşı vermekte, internet yayıncılığı bir türlü yasal bir statüye kavuşamamaktadır. Frekans ücretleri nedeniyle uydudan yayın yapan kuruluşlarda zor zamanlar geçirmektedir. Her türlü zorluklara rağmen gazetecilik mesleğini; gelişmelere ayak uydurmakla beraber ilkeli, tarafsız, doğru ve hızlı bir habercilik anlayışı ile yerine getirmek gayreti içerisindeyiz. Yetkililerden ise sorunlarımızın zaman geçirilmeden çözülmesini beklemekteyiz. Unutmamalıyız ki özgür ve tarafsız basın herkese lazımdır.” dedi.
Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, Basın Bayramı’nı kutlayarak demokrasilerin en önemli güvencesinin özgür basın olduğunu söyledi.

Basında Sansürün kaldırılmasının yıl dönümü dolayısı ile açıklama yapan Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyetin ilan edilmesi ile basında sansürün kaldırıldığını ifade ederek; “O günden bu yana 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Değerli çalışma arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dilerim.” şeklinde konuştu.

Demokrasilerin en önemli ayağının özgür basın olduğunun en iyi gazetenin de özgür gazete olduğunu söyleyen Ali Saylam; “Basın denetimi gelişmiş demokrasi devletleri için çok önemlidir. Özgür basın, bağımsız yargı ve özgür üniversiteler ise gelişmemiz için elzemdir. Fakat ülkemizde maalesef resmi ilan ile ayakta duran gazeteler yaşam savaşı vermekte, internet yayıncılığı bir türlü yasal bir statüye kavuşamamaktadır. Frekans ücretleri nedeniyle uydudan yayın yapan kuruluşlarda zor zamanlar geçirmektedir. Her türlü zorluklara rağmen gazetecilik mesleğini; gelişmelere ayak uydurmakla beraber ilkeli, tarafsız, doğru ve hızlı bir habercilik anlayışı ile yerine getirmek gayreti içerisindeyiz. Yetkililerden ise sorunlarımızın zaman geçirilmeden çözülmesini beklemekteyiz. Unutmamalıyız ki özgür ve tarafsız basın herkese lazımdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.