GAZETECİLER CEMİYETİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.07.2020 - 03:22, Güncelleme: 24.07.2020 - 03:22
 

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

II.Meşrutiyet’in yürürlüğe girmesinden sonra basına uygulanan sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuzda kutlanan basın bayramının tüm gazetecilere, basın emekçilerine  hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Ali Saylam : ‘ yerel basınımızın sorunlarının giderek ağırlaştığı şu günlerde maalesef basın bayramımızı biraz buruk yaşıyoruz. Özellikle yazılı basında bazı büyük gazetelerin kapanması, basılı basın yerine dijital basının öne çıkması gazetecilik adına büyük bir değişimin sinyallerini veriyor. İnşallah bu değişim bizler için daha kötüye gidişin habercisi olmaz ‘ dedi .                  Demokrasilerin en önemli unsurlarından birinin özgür basılı medyanın olduğunu  işlev açısından boşluğunun büyük bir handikap olacağını vurgulayan Saylam :” sadece protokollerde değerli basın mensupları diye zikredilmekten başka basın emekçilerine maalesef gereken önemin ve değerin verilmediğini görmekteyiz. Siyasi iradenin, halkımızın empati yaparak, haber alamadığı, olup bitenlerden bihaber olduğu bir Dünya düşünmelerini bunun ne kadar olumsuz bir durum olacağının bilinmesi gerekir . Bu duygularla 24 Temmuz Basın Bayramının basının tüm unsurlarına hayırlar getirmesini diliyor ve meslektaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi .
Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

II.Meşrutiyet’in yürürlüğe girmesinden sonra basına uygulanan sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuzda kutlanan basın bayramının tüm gazetecilere, basın emekçilerine  hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Ali Saylam : ‘ yerel basınımızın sorunlarının giderek ağırlaştığı şu günlerde maalesef basın bayramımızı biraz buruk yaşıyoruz. Özellikle yazılı basında bazı büyük gazetelerin kapanması, basılı basın yerine dijital basının öne çıkması gazetecilik adına büyük bir değişimin sinyallerini veriyor. İnşallah bu değişim bizler için daha kötüye gidişin habercisi olmaz ‘ dedi .

                 Demokrasilerin en önemli unsurlarından birinin özgür basılı medyanın olduğunu  işlev açısından boşluğunun büyük bir handikap olacağını vurgulayan Saylam :” sadece protokollerde değerli basın mensupları diye zikredilmekten başka basın emekçilerine maalesef gereken önemin ve değerin verilmediğini görmekteyiz. Siyasi iradenin, halkımızın empati yaparak, haber alamadığı, olup bitenlerden bihaber olduğu bir Dünya düşünmelerini bunun ne kadar olumsuz bir durum olacağının bilinmesi gerekir . Bu duygularla 24 Temmuz Basın Bayramının basının tüm unsurlarına hayırlar getirmesini diliyor ve meslektaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.