Geçtiğimiz Yıl Ekim Ayında Kar Yağmıştı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2019 - 12:31, Güncelleme: 22.11.2019 - 12:31
 

Geçtiğimiz Yıl Ekim Ayında Kar Yağmıştı

Emekli Meteoroloji Uzmanı, aynı zamanda gazetemiz Toroslar’da hava durumu yorumcusu olan Osman Çilek 2019-2020 arası hava durumunu tahlil etti.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Küpe Dağlarına, Kasım ayında ise ilçemize kar yağmıştı. Bu yıl ise Aralık ayına az bir süre kalmasına rağmen kar yağmaması başta çiftçiler olmak üzere vatandaşı kuraklık konusunda endişelendirdi. İlçemizde uzun yıllar meteoroloji teşkilatında görev yapan Osman Çilek gazetemiz Toroslar’a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kasım ayının sonlarına yaklaşılmasına rağmen halen kar yağışı görülmemesi üzerine açıklama yapan Osman Çilek; “İlçemiz deniz seviyesinden bin 131 metre yükseklikte olması nedeniyle karasal iklime sahip. Geçen yıl ilçe merkezinde ilk kar 16 Kasım’da 5 cm olarak görülmüştü. Aralık ayına yaklaşmamıza rağmen Küpe Dağlarına halen kar düşmemiştir. Oysa geçen yıl 26 Ekim’de Küpe Dağlarına kar düşmüştü. Bu yıl Ekim ve Kasım aylarının kurak geçmesi çiftçilerimizi de etkilemiştir. Tohumu kuruya ekmişlerdir.” dedi. Bu yıl kış ayının normal geçeceğini belirten Çilek; “Ağaçlardaki yaprakların geç dökülmesi ve en düşük sıcaklık ve normal sıcaklık farklarının yakın olması nedeniyle kış ayının normal geçeceğini tahmin ediyorum. Ancak 21 Aralık 2019’da zemherinin girmesi ile kış ayı başlamış olacaktır.” şeklinde konuştu.
Emekli Meteoroloji Uzmanı, aynı zamanda gazetemiz Toroslar’da hava durumu yorumcusu olan Osman Çilek 2019-2020 arası hava durumunu tahlil etti.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Küpe Dağlarına, Kasım ayında ise ilçemize kar yağmıştı. Bu yıl ise Aralık ayına az bir süre kalmasına rağmen kar yağmaması başta çiftçiler olmak üzere vatandaşı kuraklık konusunda endişelendirdi. İlçemizde uzun yıllar meteoroloji teşkilatında görev yapan Osman Çilek gazetemiz Toroslar’a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kasım ayının sonlarına yaklaşılmasına rağmen halen kar yağışı görülmemesi üzerine açıklama yapan Osman Çilek; “İlçemiz deniz seviyesinden bin 131 metre yükseklikte olması nedeniyle karasal iklime sahip. Geçen yıl ilçe merkezinde ilk kar 16 Kasım’da 5 cm olarak görülmüştü. Aralık ayına yaklaşmamıza rağmen Küpe Dağlarına halen kar düşmemiştir. Oysa geçen yıl 26 Ekim’de Küpe Dağlarına kar düşmüştü. Bu yıl Ekim ve Kasım aylarının kurak geçmesi çiftçilerimizi de etkilemiştir. Tohumu kuruya ekmişlerdir.” dedi.

Bu yıl kış ayının normal geçeceğini belirten Çilek; “Ağaçlardaki yaprakların geç dökülmesi ve en düşük sıcaklık ve normal sıcaklık farklarının yakın olması nedeniyle kış ayının normal geçeceğini tahmin ediyorum. Ancak 21 Aralık 2019’da zemherinin girmesi ile kış ayı başlamış olacaktır.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.