GELENEKSEL KETENLİ ŞENLİĞİ YAPILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2017 - 12:00, Güncelleme: 10.07.2017 - 12:00
 

GELENEKSEL KETENLİ ŞENLİĞİ YAPILDI

Ketenliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği 16.’sı gerçekleştirilen Yayla Şenlikleri Havutbaşı alanında yapıldı.

Geleneksel hale gelen bu yıl 16.cısı düzenlenen Ketenli Yayla şenliklerine Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve davetliler katıldı. Bir programa başlamak güzeldir, devam edebilmek önemlidir diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal;”Ketenli şenliğinin 16.cısının düzenlenmesi bu şenliklerin takdire şayan yönüdür. İnsanlar artık köylerini ,kasabalarını bırakıp şehire taşındılar.İnsanların doğduğu yerleri , görmeleri ve  annelerinin, babalarının, dedelerinin mezarlarını ziyaret etmeleri ve en önemlisi sıla-ı rahim yapmaları çok önemli “dedi. Özellikle kırsal mahallelerden Ketenli, Mesudiye, Yaylacık gibi göç veren kırsal mahallelerimizde  beldelerde bu tür şenliklerin önemli olduğunu kaydeden Başkan Tutal;” kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları bu mahallelerimizde daha güzel. Örfümüz, geleneklerimiz, inanç değerlerine saygılarımız gerçekten takdir edilmesi gereken bir duygu. Milli birliğin , beraberliğin , kaynaşmanın daha çok  olması gerektiği bu günlerde , insan bunun kıymetinin daha da iyi anlıyor. Ülkemiz üzerinde kardeşliği bozucu ciddi çalışmalar yapılmakta. İnsanlar mezhepsel, meşrepsel ve bölgeler olarak ayrılmakta. Allah tüm müminler kardeştir diyor. Kürdüyle , Türküyle, Arabıyla, Türkiye'de yaşayan şu bölgelisi , bu bölgelisi ile aynı kıbleye, aynı kitaba inanıyor ve dönüyorsak tüm müminlerin kardeş olduğunu görmemiz ,göstermemiz gerekiyor. Özellikle İslam coğrafyasını bölünüp, parçalanmaya başladığı bu yıllarda bu kardeşliğin güçlenmesi gerekiyor.Kardeşlik yakın akrabayla, yakın bölgenin biraraya gelmesi ile olur.Ketenli  ile Bostandere biraraya gelemiyorsa, amca çocukları biraraya gelemiyorsa, biz Seydişehir ile Beyşehir’i biraraya getiremeyiz. Bunun için bu tür programlar, son derece önemli olan programlar bundan dolayı emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. Bölgemize baktığımızda iki müslümanın biraraya gelemediği, can güvenliği noktasında sıkıntıların yaşandığı insanların biraraya geldiği anda tepelerine füzelerin geldiği bir zaman diliminde yaşıyoruz. Ülkemizde elhamdülillah insanlarımız biraraya geliyor , kaynaşıyor, malımız ,canımız, namusumuz emin ve güvende olduğu bir ortamda yaşıyoruz Artık Büyükşehir Yasasından sonra kırsal mahallelerimizde  bizim artık merkez  mahallelerimiz haline geldi. Merkez mahallelerimizde nasıl çalışma yapıyorsak, kırsalda bize dahil olan mahallelerimizde de aynı çalışmaları yapmak için gayret ediyoruz. Kırsaldan Belediye Başkanı olmuş bir kardeşiniz olarak buraları öncelikli düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki zaman dillimi içerisinde merkezde olan çalışmaların tamamını buralarda oluşturacağız. Parkları ve sentetik çim sahaları , kilitli taşlarıyla ve diğer çalışmaları ile aynı oluyor. Buralarında merkezden bir farkı kalmayacak “şeklinde konuştu. Protokol konuşmalarının ardından Başkan Tutal, yayla şenliğine katılan vatandaşlara ve çocuklara hediyeler dağıttı.
Ketenliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği 16.’sı gerçekleştirilen Yayla Şenlikleri Havutbaşı alanında yapıldı.

Geleneksel hale gelen bu yıl 16.cısı düzenlenen Ketenli Yayla şenliklerine Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve davetliler katıldı.

Bir programa başlamak güzeldir, devam edebilmek önemlidir diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal;”Ketenli şenliğinin 16.cısının düzenlenmesi bu şenliklerin takdire şayan yönüdür. İnsanlar artık köylerini ,kasabalarını bırakıp şehire taşındılar.İnsanların doğduğu yerleri , görmeleri ve  annelerinin, babalarının, dedelerinin mezarlarını ziyaret etmeleri ve en önemlisi sıla-ı rahim yapmaları çok önemli “dedi.

Özellikle kırsal mahallelerden Ketenli, Mesudiye, Yaylacık gibi göç veren kırsal mahallelerimizde  beldelerde bu tür şenliklerin önemli olduğunu kaydeden Başkan Tutal;” kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları bu mahallelerimizde daha güzel. Örfümüz, geleneklerimiz, inanç değerlerine saygılarımız gerçekten takdir edilmesi gereken bir duygu. Milli birliğin , beraberliğin , kaynaşmanın daha çok  olması gerektiği bu günlerde , insan bunun kıymetinin daha da iyi anlıyor. Ülkemiz üzerinde kardeşliği bozucu ciddi çalışmalar yapılmakta. İnsanlar mezhepsel, meşrepsel ve bölgeler olarak ayrılmakta. Allah tüm müminler kardeştir diyor. Kürdüyle , Türküyle, Arabıyla, Türkiye'de yaşayan şu bölgelisi , bu bölgelisi ile aynı kıbleye, aynı kitaba inanıyor ve dönüyorsak tüm müminlerin kardeş olduğunu görmemiz ,göstermemiz gerekiyor. Özellikle İslam coğrafyasını bölünüp, parçalanmaya başladığı bu yıllarda bu kardeşliğin güçlenmesi gerekiyor.Kardeşlik yakın akrabayla, yakın bölgenin biraraya gelmesi ile olur.Ketenli  ile Bostandere biraraya gelemiyorsa, amca çocukları biraraya gelemiyorsa, biz Seydişehir ile Beyşehir’i biraraya getiremeyiz. Bunun için bu tür programlar, son derece önemli olan programlar bundan dolayı emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. Bölgemize baktığımızda iki müslümanın biraraya gelemediği, can güvenliği noktasında sıkıntıların yaşandığı insanların biraraya geldiği anda tepelerine füzelerin geldiği bir zaman diliminde yaşıyoruz. Ülkemizde elhamdülillah insanlarımız biraraya geliyor , kaynaşıyor, malımız ,canımız, namusumuz emin ve güvende olduğu bir ortamda yaşıyoruz Artık Büyükşehir Yasasından sonra kırsal mahallelerimizde  bizim artık merkez  mahallelerimiz haline geldi. Merkez mahallelerimizde nasıl çalışma yapıyorsak, kırsalda bize dahil olan mahallelerimizde de aynı çalışmaları yapmak için gayret ediyoruz. Kırsaldan Belediye Başkanı olmuş bir kardeşiniz olarak buraları öncelikli düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki zaman dillimi içerisinde merkezde olan çalışmaların tamamını buralarda oluşturacağız. Parkları ve sentetik çim sahaları , kilitli taşlarıyla ve diğer çalışmaları ile aynı oluyor. Buralarında merkezden bir farkı kalmayacak “şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Başkan Tutal, yayla şenliğine katılan vatandaşlara ve çocuklara hediyeler dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.