Gelin Araç Konvoyu Yerine At İstedi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.08.2019 - 11:30, Güncelleme: 19.08.2019 - 11:30
 

Gelin Araç Konvoyu Yerine At İstedi

İlçemizin Ortakaraören Mahallesi’nde yeni evlenen çiftlerden Büşra ve İshak Özel’in düğününde eski geleneklerimizi hatırlatan bir olay yaşandı.

  Gelin Büşra Özel, eski geleneklere göre “At getirmezseniz yayan giderim” deyince damat İshak Özel, göre ata binerek geldi. Gelin Büşra’nın baba evinden araç konvoyu yerine at ile gitmek istemesi ve damadın ata binerek gelini almaya gelmesi mahallede eski gelenekleri hatırlattı. Gelini almak için damadın ata binerek gelmesi, kız evinden gelini halaylar eşliğinde ata bindirerek çıkarması olayı, mahalle halkı tarafından ilgi gördü ve şahit olan vatandaşlar telefonları ile anı ölümsüzleştirmek için bol bol video ve fotoğraf çekti. Birbirlerini severek evlendiklerini söyleyen gelin Büşra Özel: “Bu âdeti genellikle Ortakaraören’de büyüklerimizden dinlerdik. Bizde yeniden yaşatmak istedik. Bundan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Ata binerken biraz korkuyordum ama yine de bindim” dedi.  
İlçemizin Ortakaraören Mahallesi’nde yeni evlenen çiftlerden Büşra ve İshak Özel’in düğününde eski geleneklerimizi hatırlatan bir olay yaşandı.

 

Gelin Büşra Özel, eski geleneklere göre “At getirmezseniz yayan giderim” deyince damat İshak Özel, göre ata binerek geldi.

Gelin Büşra’nın baba evinden araç konvoyu yerine at ile gitmek istemesi ve damadın ata binerek gelini almaya gelmesi mahallede eski gelenekleri hatırlattı.

Gelini almak için damadın ata binerek gelmesi, kız evinden gelini halaylar eşliğinde ata bindirerek çıkarması olayı, mahalle halkı tarafından ilgi gördü ve şahit olan vatandaşlar telefonları ile anı ölümsüzleştirmek için bol bol video ve fotoğraf çekti.

Birbirlerini severek evlendiklerini söyleyen gelin Büşra Özel: “Bu âdeti genellikle Ortakaraören’de büyüklerimizden dinlerdik. Bizde yeniden yaşatmak istedik. Bundan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Ata binerken biraz korkuyordum ama yine de bindim” dedi.

 



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.