GENÇ YAZAR HAYALLERİNE ADIM ADIM İLERLİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.01.2015 - 04:34, Güncelleme: 19.01.2015 - 04:34
 

GENÇ YAZAR HAYALLERİNE ADIM ADIM İLERLİYOR

Çocukluğundan beri yazar olmayı hedefleyen 17 yaşındaki Hatice İbil, çıkarttığı ilk kitabı Yokluğun Yoksulluktu adlı eser ile kitapseverlerin karşısına çıkıyor.

Çocukluğundan beri yazar olmayı hedefleyen 17 yaşındaki Hatice İbil, çıkarttığı ilk kitabı ile bu hayaline adım adım ilerliyor. 12 sınıf öğrencisi olan Hatice İbil, Yokluğun Yoksulluktu adlı eser ile kitapseverlerin karşısına çıkıyor. Aşk, ayrılık gibi konuları ele alan  Genç Yazar, kitabında bir kızın dilinden birine aktarılan his, duyguları işlediğini belirtti. Dokuz Yayınları’ndan çıkan Yokluğun Yoksulluktu adlı şiir ve deme ağırlıklı eser 160 sayfadan oluşmakta ve herkesin kendinden bir parça bulabileceği tatta… Eserlerinde Atilla İlhan, Yusuf  Hayaloğlu gibi ünlü şairlerden ilham aldığını dile getiren çiçeği burnunda yazar Hatice İbil “Ben çocukluğumdan beri yazar olmayı istiyordum.Bunun için ilgili olduğum şairleri ,yazarları büyük bir hevesle takip ediyordum.Bana şiiri sevdiren kişilerin başında saygıdeğer öğretmenimiz Hamdi Kılınçer geldi. Ailemden  sonra en büyük destekçilerimden birisi de Ayşe Ünüvar Hocam idi.Onların sayesinde şiiri çok benimsedim. Atilla İlhan, Yusuf  Hayaloğlu gibi ünlü şairlerden ilham alarak yazdığım ilk eserim olan  Yokluğun Yoksulluktu adlı kitabımı çıkarttım.” Dedi. Geleceğin en çok satan kitaplarının yazarı olmayı hedeflediğini belirten İbil, “Ben eserlerimde özgün bir şekilde kendi yolumu çizeceğim, bunun içinde geleceğin en çok satan kitaplarının yazarı olmayı hedefliyorum. Bu hedefle çıktığım yolda tamamen kendi çalışmam olan 160 sayfalık Yokluğun Yoksulluktu adlı kitabı yazdım. Bu kitabımda aşk, ayrılık gibi gerçek yaşamın içerinde var olan konuları ele alarak toplumda herkesin  kendinden bir parça bulabileceği tatta eser oluşturdum.Dokuz Yayınları’ndan çıkan kitabımı bin adet bastırarak okurseverlerin hizmetine sundum.” Şeklinde konuştu. Yazarlık Birinci Önceliğimdi Lise son sınıf öğrencisi Hatice İbil hem YGS’ye hazırlanmanın hem de kitap yazmanın zorlu bir süreç olduğunu söyleyerek, eserini umudunu kaybetmeden yazdığını şu cümlelerle aktardı: “Çocukluğumdan beri yazar olmayı düşündüğüm için, bu süreçte hayatımda yazarlık birinci önceliğimdi.Bu düşüncemden dolayı çevremde bana “risk aldın” diyenler oldu. Bende onlara; umudunu kaybeden her şeyini kaybeder diyerek yazarlık konusunda umutlu olduğumu söyledim ve başarılı olacağıma inandım. Tabii başarıya giden yol  çiçeklerle süslü değildir  ama kitabımı çıkarttığım an itibari ile içimde bir huzur ve mutluluk oldu. Bu mutluluğum derslerime daha iyi çalışmamı da sağladı. Yani kitap çıkartmam sınavıma motive oldu ve şimdi daha rahat çalışıyorum. Sınav maratonu sonrasında da Sosyal Hizmetler Bölümü’nü okumayı düşünüyorum.” Dedi İlk eserini çıkartmanın mutluluğu ve heyecanı her hareketine yansıyan yazar İbil, 21 Ocak Çarşamba Günü Saat 12:00 -14:00 arası Hükümet Konağı önünde kitapseverler ile buluşup Yokluğun Yoksulluktu adlı kitabı için imza günü düzenleyecek. 
Çocukluğundan beri yazar olmayı hedefleyen 17 yaşındaki Hatice İbil, çıkarttığı ilk kitabı Yokluğun Yoksulluktu adlı eser ile kitapseverlerin karşısına çıkıyor.

Çocukluğundan beri yazar olmayı hedefleyen 17 yaşındaki Hatice İbil, çıkarttığı ilk kitabı ile bu hayaline adım adım ilerliyor.

12 sınıf öğrencisi olan Hatice İbil, Yokluğun Yoksulluktu adlı eser ile kitapseverlerin karşısına çıkıyor.

Aşk, ayrılık gibi konuları ele alan  Genç Yazar, kitabında bir kızın dilinden birine aktarılan his, duyguları işlediğini belirtti.

Dokuz Yayınları’ndan çıkan Yokluğun Yoksulluktu adlı şiir ve deme ağırlıklı eser 160 sayfadan oluşmakta ve herkesin kendinden bir parça bulabileceği tatta…

Eserlerinde Atilla İlhan, Yusuf  Hayaloğlu gibi ünlü şairlerden ilham aldığını dile getiren çiçeği burnunda yazar Hatice İbil “Ben çocukluğumdan beri yazar olmayı istiyordum.Bunun için ilgili olduğum şairleri ,yazarları büyük bir hevesle takip ediyordum.Bana şiiri sevdiren kişilerin başında saygıdeğer öğretmenimiz Hamdi Kılınçer geldi. Ailemden  sonra en büyük destekçilerimden birisi de Ayşe Ünüvar Hocam idi.Onların sayesinde şiiri çok benimsedim. Atilla İlhan, Yusuf  Hayaloğlu gibi ünlü şairlerden ilham alarak yazdığım ilk eserim olan  Yokluğun Yoksulluktu adlı kitabımı çıkarttım.” Dedi.

Geleceğin en çok satan kitaplarının yazarı olmayı hedeflediğini belirten İbil, “Ben eserlerimde özgün bir şekilde kendi yolumu çizeceğim, bunun içinde geleceğin en çok satan kitaplarının yazarı olmayı hedefliyorum. Bu hedefle çıktığım yolda tamamen kendi çalışmam olan 160 sayfalık Yokluğun Yoksulluktu adlı kitabı yazdım. Bu kitabımda aşk, ayrılık gibi gerçek yaşamın içerinde var olan konuları ele alarak toplumda herkesin  kendinden bir parça bulabileceği tatta eser oluşturdum.Dokuz Yayınları’ndan çıkan kitabımı bin adet bastırarak okurseverlerin hizmetine sundum.” Şeklinde konuştu.

Yazarlık Birinci Önceliğimdi

Lise son sınıf öğrencisi Hatice İbil hem YGS’ye hazırlanmanın hem de kitap yazmanın zorlu bir süreç olduğunu söyleyerek, eserini umudunu kaybetmeden yazdığını şu cümlelerle aktardı:

“Çocukluğumdan beri yazar olmayı düşündüğüm için, bu süreçte hayatımda yazarlık birinci önceliğimdi.Bu düşüncemden dolayı çevremde bana “risk aldın” diyenler oldu. Bende onlara; umudunu kaybeden her şeyini kaybeder diyerek yazarlık konusunda umutlu olduğumu söyledim ve başarılı olacağıma inandım. Tabii başarıya giden yol  çiçeklerle süslü değildir  ama kitabımı çıkarttığım an itibari ile içimde bir huzur ve mutluluk oldu. Bu mutluluğum derslerime daha iyi çalışmamı da sağladı. Yani kitap çıkartmam sınavıma motive oldu ve şimdi daha rahat çalışıyorum. Sınav maratonu sonrasında da Sosyal Hizmetler Bölümü’nü okumayı düşünüyorum.” Dedi

İlk eserini çıkartmanın mutluluğu ve heyecanı her hareketine yansıyan yazar İbil, 21 Ocak Çarşamba Günü Saat 12:00 -14:00 arası Hükümet Konağı önünde kitapseverler ile buluşup Yokluğun Yoksulluktu adlı kitabı için imza günü düzenleyecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.