GEZGİNCİ ARICILAR AYDIN’DAN MEMNUN KALDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2017 - 07:05, Güncelleme: 16.11.2017 - 07:05
 

GEZGİNCİ ARICILAR AYDIN’DAN MEMNUN KALDI

Seydişehir Kozlu Mahallesinde arıcılık yapanlar havaların soğuması ile arı kovanlarını taşıdıkları Aydın’da yüzleri güldü.

Özellikle çam balı verimi için elverişli olan 45 gün önce gittikleri Aydın’da aldıkları bal hasadından memnun kaldıklarını söyleyen Kozlu mahallesi arıcılarından Mustafa Yılmaz, “bu yıl ki çam balı hasadımız geçen yıla oranla çok yüksek oldu. Ürettiğimiz ballardan bu yıl iyi para kazandık” dedi. Yazları Seydişehir’de kalan arı kovanlarımızın bulunduğu Kozlu’da çiçeklerin bol olması, Aydın’da ise çam ağacının bol olması ürettiğimiz ballara ayrı bir aroma tadı verdiğini belirten arıcılar; “son yıllarda gelişen gezginci arıcılığını bizlerde önemsedik. Seydişehir’de arıcılığın gelişmesi için yıl boyu kovanların ilçemizde kalmasının yanlış olduğunu gördük. Arıcılığın daha iyi bir seviye yakalaması için yazları Seydişehir yaylalarında, kış mevsiminde ise Muğla ve Aydın yöresinde ki çamların bol olduğu yörelere gitmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. Arıcı Mustafa Yılmaz; “çiçek balının şifası çam balında yok, çam balının şifası ise çiçek balında yok. Oysa gezginci arıcılık sayesinde ürettiğimiz ballar hem çam balının hem de çiçek balı özelliği var roması da çok güzel. Ürettiğimiz ballarda şeker kullanmıyoruz. Müşterilerimize gönül rahatlığı içerisinde veriyoruz” diyerek ballarının şifa kaynağı olduğunu söyledi.
Seydişehir Kozlu Mahallesinde arıcılık yapanlar havaların soğuması ile arı kovanlarını taşıdıkları Aydın’da yüzleri güldü.

Özellikle çam balı verimi için elverişli olan 45 gün önce gittikleri Aydın’da aldıkları bal hasadından memnun kaldıklarını söyleyen Kozlu mahallesi arıcılarından Mustafa Yılmaz, “bu yıl ki çam balı hasadımız geçen yıla oranla çok yüksek oldu. Ürettiğimiz ballardan bu yıl iyi para kazandık” dedi.

Yazları Seydişehir’de kalan arı kovanlarımızın bulunduğu Kozlu’da çiçeklerin bol olması, Aydın’da ise çam ağacının bol olması ürettiğimiz ballara ayrı bir aroma tadı verdiğini belirten arıcılar; “son yıllarda gelişen gezginci arıcılığını bizlerde önemsedik. Seydişehir’de arıcılığın gelişmesi için yıl boyu kovanların ilçemizde kalmasının yanlış olduğunu gördük. Arıcılığın daha iyi bir seviye yakalaması için yazları Seydişehir yaylalarında, kış mevsiminde ise Muğla ve Aydın yöresinde ki çamların bol olduğu yörelere gitmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Arıcı Mustafa Yılmaz; “çiçek balının şifası çam balında yok, çam balının şifası ise çiçek balında yok. Oysa gezginci arıcılık sayesinde ürettiğimiz ballar hem çam balının hem de çiçek balı özelliği var roması da çok güzel. Ürettiğimiz ballarda şeker kullanmıyoruz. Müşterilerimize gönül rahatlığı içerisinde veriyoruz” diyerek ballarının şifa kaynağı olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.