Girişimcilere Müjde; 5 Sektöre Makine ve Ekipman Desteği

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2019 - 12:26, Güncelleme: 19.12.2019 - 12:26
 

Girişimcilere Müjde; 5 Sektöre Makine ve Ekipman Desteği

Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay girişimcilere 320 milyon liralık destek projesinin müjdesini verdi.

5 sektöre yönelik makine ve ekipman desteği verilen proje hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Kemalettin Atalay; “Bu proje girişimcileri ilgilendiriyor. IPARD 2 denilen Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Hibe Programı, 320 Milyon TL’lik bir proje. Yani 50 milyon Euro. Konya’da bu projenin kapsamında olan illerde. Proje ile 5 sektöre yönelik makine ve ekipman desteği verilecek.” şeklinde konuştu. Proje süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı et ve ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması olmak üzere 5 sektörde destek sağlıyor. Destek oranı ise gerçek ve tüzel kişilerde %40,  kooperatif ve üretici örgütlerde %50 olacak şekilde yapılacak. Proje aynı zamanda makine ekipman alımı ve makinelerin modernizasyonunu da kapsıyor. 2 Ocak’ta başlayacak olan müracaatlar 31 Ocak saat 18.00’e kadar devam edecek. Başvurular İllerde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu’na yapılacak. İlgilenen gerçek kişiler, şahıslar, tüzel kişiler, kooperatifçiler ve girişimcilere %50’ye yakın bir destek verilecek.
Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay girişimcilere 320 milyon liralık destek projesinin müjdesini verdi.

5 sektöre yönelik makine ve ekipman desteği verilen proje hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Kemalettin Atalay; “Bu proje girişimcileri ilgilendiriyor. IPARD 2 denilen Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Hibe Programı, 320 Milyon TL’lik bir proje. Yani 50 milyon Euro. Konya’da bu projenin kapsamında olan illerde. Proje ile 5 sektöre yönelik makine ve ekipman desteği verilecek.” şeklinde konuştu.

Proje süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı et ve ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması olmak üzere 5 sektörde destek sağlıyor.

Destek oranı ise gerçek ve tüzel kişilerde %40,  kooperatif ve üretici örgütlerde %50 olacak şekilde yapılacak. Proje aynı zamanda makine ekipman alımı ve makinelerin modernizasyonunu da kapsıyor.

2 Ocak’ta başlayacak olan müracaatlar 31 Ocak saat 18.00’e kadar devam edecek. Başvurular İllerde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu’na yapılacak. İlgilenen gerçek kişiler, şahıslar, tüzel kişiler, kooperatifçiler ve girişimcilere %50’ye yakın bir destek verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.