GÜNDÜZ’DEN BAŞKAN TUTAL’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.09.2020 - 01:57, Güncelleme: 10.09.2020 - 01:57
 

GÜNDÜZ’DEN BAŞKAN TUTAL’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Seydişehir’in Gökhüyük mahallesinde, 2019 yılında Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi arasında imzalanan protokol ve işbirliği kapsamında başlatılan Gökhüyük Prehistorik dönem araştırma çalışmalarına başkanlık eden Selçuk Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Ramazan Gündüz ve Pamukkale Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Dr. Kerem Demir, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarete Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı, Niğde Müze Müdürlüğünden Hatun Tığ’ın yanı sıra kazı çalışmalarını yürüten Arkeoloji bölümü öğrencileri de yer aldı.             Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret eden Selçuk Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ramazan Gündüz, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kerem Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Hatun Tığ, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a Prehistorik dönem araştırma çalışmalarına vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. Gökhüyük Prehistorik dönem araştırma çalışması Başkanı Dr. Ramazan Gündüz, “Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi arasında imzalan protokolden itibaren Belediye Başkanımız bizlere yoğun destek sağladı. Özellikle çalışma şartlarımızın iyileştirilmesi, barınma ve temel ihtiyaçlarımız gibi konularda yoğun destek sağlayan, çalışmalarımıza büyük önem veren Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a ekibim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün itibariyle de araştırma çalışmalarımızda önemli mesafeler aldık. İnşallah yakın zamanda çok daha büyük mesafeler alacağız” diye konuştu.             Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Gökhüyük mahallesinde devam eden Prehistorik dönem araştırma çalışmalarının hızlı bir şekilde yürütülmesi ve önemli mesafeler alınmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Araştırma çalışmalarının daha da hızlı bir şekilde tamamlanmasının bölgeye önemli bir değer katacağını da sözlerine ekleyen Başkan Tutal, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Gökhüyük mahallemizde devam eden Prehistorik dönem araştırma çalışmaları, ilçemize, Konya’mıza ve ülkemize önemli değerler katacaktır. Büyük bir titizlikle ilçemizde yürütülen kazı çalışmaları, bölgemizin tarih öncesi devirlerine ışık tutacak, önemli kültürleri ortaya çıkaracaktır. Bizler de bu anlayışla Gökhüyük mahallemizde devam eden araştırma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu çalışmaları yürüten ekibimizin ihtiyaçlarını karşılamak için belediye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Burada devam eden çalışmaların belirli bir aşamaya ulaşmasının akabinde İnşallah burayı turizme kazandırarak bölgemizde yeni bir turizm cazibe merkezi oluşturacağız ve ilçemize katma değer sağlayacağız. Bu vesileyle araştırma çalışmalarının ilçemize, Konya’mıza hayırlı olmasını diliyor, bu bölgenin araştırılması, kazı çalışmalarının yapılması ve turizme kazandırılması adına önemli bir çalışma yürüten Dr. Ramazan Gündüz hocamız başta olmak üzere ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.      
Seydişehir’in Gökhüyük mahallesinde, 2019 yılında Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi arasında imzalanan protokol ve işbirliği kapsamında başlatılan Gökhüyük Prehistorik dönem araştırma çalışmalarına başkanlık eden Selçuk Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Ramazan Gündüz ve Pamukkale Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Dr. Kerem Demir, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarete Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı, Niğde Müze Müdürlüğünden Hatun Tığ’ın yanı sıra kazı çalışmalarını yürüten Arkeoloji bölümü öğrencileri de yer aldı.

            Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret eden Selçuk Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ramazan Gündüz, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kerem Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Hatun Tığ, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a Prehistorik dönem araştırma çalışmalarına vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. Gökhüyük Prehistorik dönem araştırma çalışması Başkanı Dr. Ramazan Gündüz, “Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi arasında imzalan protokolden itibaren Belediye Başkanımız bizlere yoğun destek sağladı. Özellikle çalışma şartlarımızın iyileştirilmesi, barınma ve temel ihtiyaçlarımız gibi konularda yoğun destek sağlayan, çalışmalarımıza büyük önem veren Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a ekibim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün itibariyle de araştırma çalışmalarımızda önemli mesafeler aldık. İnşallah yakın zamanda çok daha büyük mesafeler alacağız” diye konuştu.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Gökhüyük mahallesinde devam eden Prehistorik dönem araştırma çalışmalarının hızlı bir şekilde yürütülmesi ve önemli mesafeler alınmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Araştırma çalışmalarının daha da hızlı bir şekilde tamamlanmasının bölgeye önemli bir değer katacağını da sözlerine ekleyen Başkan Tutal, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Gökhüyük mahallemizde devam eden Prehistorik dönem araştırma çalışmaları, ilçemize, Konya’mıza ve ülkemize önemli değerler katacaktır. Büyük bir titizlikle ilçemizde yürütülen kazı çalışmaları, bölgemizin tarih öncesi devirlerine ışık tutacak, önemli kültürleri ortaya çıkaracaktır. Bizler de bu anlayışla Gökhüyük mahallemizde devam eden araştırma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu çalışmaları yürüten ekibimizin ihtiyaçlarını karşılamak için belediye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Burada devam eden çalışmaların belirli bir aşamaya ulaşmasının akabinde İnşallah burayı turizme kazandırarak bölgemizde yeni bir turizm cazibe merkezi oluşturacağız ve ilçemize katma değer sağlayacağız. Bu vesileyle araştırma çalışmalarının ilçemize, Konya’mıza hayırlı olmasını diliyor, bu bölgenin araştırılması, kazı çalışmalarının yapılması ve turizme kazandırılması adına önemli bir çalışma yürüten Dr. Ramazan Gündüz hocamız başta olmak üzere ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.