SEYDİŞEHİR, TARIMDA ÇİLEK ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
SEYDİŞEHİR, TARIMDA ÇİLEK ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
Seydişehir, son yıllarda tarımda çilek üretimiyle adından söz ettiren önemli bir merkez haline geldi. Önceki yıllarda dağlık bölgeler olan Dikilitaş ve Yaylacık çevresinde yapılan çilek üretimi, bu yörede su kaynaklarının azalmasıyla birlikte ovaya doğru kaydı. Çilek ekimi artık daha çok Bostandere ve Boyalı bölgelerinde yoğunlaşıyor.
Seydişehir, son yıllarda tarımda çilek üretimiyle adından söz ettiren önemli bir merkez haline geldi. Önceki yıllarda dağlık bölgeler olan Dikilitaş ve Yaylacık çevresinde yapılan çilek üretimi, bu yörede su kaynaklarının azalmasıyla birlikte ovaya doğru kaydı. Çilek ekimi artık daha çok Bostandere ve Boyalı bölgelerinde yoğunlaşıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin Bostandere Mahallesi’nde yaptığı tarımsal destekler ve bölgenin üretime elverişli yapısı sayesinde, son yıllarda çilek üretimi halkın birinci geçim kaynağı haline geldi.
Burada üretilen aroması güçlü, kaliteli çilekler başta sahil kesimleri olmak üzere İstanbul’da da kolaylıkla alıcı buluyor. Üreticiler, pazarlama sorunu yaşamadıklarını ve çileğe olan talebin her geçen yıl arttığını belirtiyor.
Şu anda üretilen çileğin kilosu 150 TL’den alıcı bulurken, fiyatların üreticiyi memnun ettiği ifade ediliyor. Çilek üretimi yapan vatandaşlar, “Parası iyi olduğu için ve üretimi kolay olduğu için mahallemizde çilek ekimine önem veriyoruz.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.
Bu yıl, geçen yıllara göre 30–40 dönüm daha fazla çilek ekimi yapıldığı belirtilirken, bölge halkı çileğin artık mahallelerinin birinci geçim kaynağı olduğunu vurguladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

