HAL, SOĞUK HAVA DEPOSU, KURUTMA TESİSİ !!!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.07.2020 - 11:19, Güncelleme: 04.07.2020 - 11:19
 

HAL, SOĞUK HAVA DEPOSU, KURUTMA TESİSİ !!!

2018’in sonunda yaşanan ekonomik dalgalanma ve 2020 de yaşadığımız Koronavirüs ülke bazında olduğu gibi İlçemizde de kalkınmada planlamanın önemini ve önceliklerini öne çıkardı. İlçemizde de acil yapılması gereken ve devam eden yatırımlar da önem sırasına göre öncelik kazanıyor. Bunlardan en önemlisi Seyit Harun Meydanı düzenlemesi. Yapılan takip ve talep sonucu çok yakında ihaleye çıkarılacak. Bu önem arz eden yatırımlardan benim de çok önemsediğim kırsal kesimin kalkınmasına büyük fayda sağlayacak hal, soğuk hava deposu ve kurutma tesisleri Seydişehir  heyeti  olarak  gidilen  Büyükşehir Belediye  Başkanlığı makamında  gerçekleşen  ziyaret  toplantısında Belediye Başkanımız sayın Mehmet Tutal tarafından sayın Büyükşehir  Belediye Başkanı  Uğur  İbrahim Altay’a  iletildi. Ziyaretin Sevindirici yanı sayın Altay’ın ; “Gerçekçi olmak gerekir Belediye olarak sanayi  yatırımları yapacak durumda değiliz. Ama kırsal kesimin kalkınması gerekiyor. Ne  kadar yol  yapsak park yapsak  da insanın cebinde  parası olmayınca  fazla  anlam  taşımıyor.Bu nedenle  kırsal  kesimi kalkındırmak için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi  çiftçimize fide desteğine  devam ettik.” Diyerek bu desteğin tamamlayıcı unsurunun hal, soğutma deposu ve kurutma tesisleri olduğunu da kendisi deklare etti. Başkanın Seydişehir heyetine verdiği diğer bir tüyo da Koronavirüs harcamaları dolayısı ile yatırımların büyük bir  bölümünün ertelendiği ancak planlaması gerçekleşmek şartı ile istenilen taleplere öncelik tanındığı noktasında  idi. Büyükşehir belediye ziyaretinde İlçemizi ilgilendiren çok önemli konulara değinildi. Sayın Başkan da bu konuları not alarak sorunlarımız en yetkili organlarımız tarafından kendisine iletildi. Ama bence bu toplantının en can alıcı noktası Hal, soğuk hava deposu ve kurutma tesisleri talebiydi. Koronavirüs gösterdi ki tarım çok önemli her yerleri geçici de olsa kapatıldı ama kapatılamayan tek müessese fırınlardı. Kaldı ki son yıllarda çeşitlendirilerek çiftçimiz her türlü sebze ve meyveyi üretiyor. Çilek dışında diğer üretilen ürünlerimizin pazarlama sorunu çok açık ve net bir şekilde görülüyor. Maşallah Kirazlarımıza diyecek yok ama üreticilerimiz pazarlayamadığı için elinde kalmasının isyanını yaşıyor. Talep yerinde bir talep karşı tarafta makul karşıladı. Şimdi yapılacak en önemli iş bu talebin takipçisi olmak.

2018’in sonunda yaşanan ekonomik dalgalanma ve 2020 de yaşadığımız Koronavirüs ülke bazında olduğu gibi İlçemizde de kalkınmada planlamanın önemini ve önceliklerini öne çıkardı.

İlçemizde de acil yapılması gereken ve devam eden yatırımlar da önem sırasına göre öncelik kazanıyor.

Bunlardan en önemlisi Seyit Harun Meydanı düzenlemesi. Yapılan takip ve talep sonucu çok yakında ihaleye çıkarılacak.

Bu önem arz eden yatırımlardan benim de çok önemsediğim kırsal kesimin kalkınmasına büyük fayda sağlayacak hal, soğuk hava deposu ve kurutma tesisleri Seydişehir  heyeti  olarak  gidilen  Büyükşehir Belediye  Başkanlığı makamında  gerçekleşen  ziyaret  toplantısında Belediye Başkanımız sayın Mehmet Tutal tarafından sayın Büyükşehir  Belediye Başkanı  Uğur  İbrahim Altay’a  iletildi.

Ziyaretin Sevindirici yanı sayın Altay’ın ; “Gerçekçi olmak gerekir Belediye olarak sanayi  yatırımları yapacak durumda değiliz. Ama kırsal kesimin kalkınması gerekiyor. Ne  kadar yol  yapsak park yapsak  da insanın cebinde  parası olmayınca  fazla  anlam  taşımıyor.Bu nedenle  kırsal  kesimi kalkındırmak için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi  çiftçimize fide desteğine  devam ettik.” Diyerek bu desteğin tamamlayıcı unsurunun hal, soğutma deposu ve kurutma tesisleri olduğunu da kendisi deklare etti.

Başkanın Seydişehir heyetine verdiği diğer bir tüyo da Koronavirüs harcamaları dolayısı ile yatırımların büyük bir  bölümünün ertelendiği ancak planlaması gerçekleşmek şartı ile istenilen taleplere öncelik tanındığı noktasında  idi.

Büyükşehir belediye ziyaretinde İlçemizi ilgilendiren çok önemli konulara değinildi.

Sayın Başkan da bu konuları not alarak sorunlarımız en yetkili organlarımız tarafından kendisine iletildi.

Ama bence bu toplantının en can alıcı noktası Hal, soğuk hava deposu ve kurutma tesisleri talebiydi.

Koronavirüs gösterdi ki tarım çok önemli her yerleri geçici de olsa kapatıldı ama kapatılamayan tek müessese fırınlardı.

Kaldı ki son yıllarda çeşitlendirilerek çiftçimiz her türlü sebze ve meyveyi üretiyor. Çilek dışında diğer üretilen ürünlerimizin pazarlama sorunu çok açık ve net bir şekilde görülüyor.

Maşallah Kirazlarımıza diyecek yok ama üreticilerimiz pazarlayamadığı için elinde kalmasının isyanını yaşıyor.

Talep yerinde bir talep karşı tarafta makul karşıladı.

Şimdi yapılacak en önemli iş bu talebin takipçisi olmak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.