Halk Eğitim Binası Tarih Oldu.

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2018 - 02:32, Güncelleme: 23.11.2018 - 02:32
 

Halk Eğitim Binası Tarih Oldu.

Halk Eğitimi Merkezi, eski Mahmut Esat Ortaokuluna taşındı. Belediye tarafından yıkımı gerçekleşen çok amaçlı salon ve idari binanın bulunduğu 2177 metrekarelik arsa yeşil alan olarak kullanılacak.

1963 yılında Hükümet Konağı içindeki bir büroda çalışmaya başlayan Halk Eğitimi Merkezi, bugünkü merkez binasının bulunduğu arsa ve çok amaçlı salon daha önce mülkiyeti Seydişehir Belediyesine ait iken Halk Eğitimi Merkezi binası yapılmak için Maliye Hazinesine tescil edilmişti. 1977 yılında 2 katlı olarak inşa edilen bina 1985 yılında büyük bir onarım görmüştü.  Uzun yıllar ilçe merkezinde ve bağlı köy ve kasabalarda kadın kursları açarak faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezinin yeni yerine taşınması ile eski alan tarihe karıştı. Geçtiğimiz günlerde İlçe Tarım Müdürlüğü binasının yıkılması ile beraber Halk Eğitimi Merkezinin de başka yere taşınması ile şehir merkezindeki yeşil alan sıkıntısı giderilmiş oluyor. Geçici olarak Mahmut Esat Ortaokuluna taşınan Halk Eğitimi Merkezi, okulun yeni binasına taşınması ile Halk Eğitimi Merkezine devredilip burada faaliyetlerini sürdürecek.
Halk Eğitimi Merkezi, eski Mahmut Esat Ortaokuluna taşındı. Belediye tarafından yıkımı gerçekleşen çok amaçlı salon ve idari binanın bulunduğu 2177 metrekarelik arsa yeşil alan olarak kullanılacak.

1963 yılında Hükümet Konağı içindeki bir büroda çalışmaya başlayan Halk Eğitimi Merkezi, bugünkü merkez binasının bulunduğu arsa ve çok amaçlı salon daha önce mülkiyeti Seydişehir Belediyesine ait iken Halk Eğitimi Merkezi binası yapılmak için Maliye Hazinesine tescil edilmişti. 1977 yılında 2 katlı olarak inşa edilen bina 1985 yılında büyük bir onarım görmüştü.  Uzun yıllar ilçe merkezinde ve bağlı köy ve kasabalarda kadın kursları açarak faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezinin yeni yerine taşınması ile eski alan tarihe karıştı.

Geçtiğimiz günlerde İlçe Tarım Müdürlüğü binasının yıkılması ile beraber Halk Eğitimi Merkezinin de başka yere taşınması ile şehir merkezindeki yeşil alan sıkıntısı giderilmiş oluyor.

Geçici olarak Mahmut Esat Ortaokuluna taşınan Halk Eğitimi Merkezi, okulun yeni binasına taşınması ile Halk Eğitimi Merkezine devredilip burada faaliyetlerini sürdürecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.