HASANŞEYHLİLER AFRİKA'DA İKİNCİ SU KUYUSUNU AÇTILAR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2014 - 12:36, Güncelleme: 26.08.2014 - 12:36
 

HASANŞEYHLİLER AFRİKA'DA İKİNCİ SU KUYUSUNU AÇTILAR

İzmir'de faaliyet gösteren Konya Hasanşeyhliler Derneği, Süleyman Devebacak ve rahmetli eşi Nesibe Devebacak 'ın hayratı olarak Orta Afrika ülkesi Çat' ta ikinci su kuyusunu açtı. Dernek binasında düzenlenen mütevazi bir törenle açılan su kuyusunun beratı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Ahmet Yorulmaz tarafından hayırsever Süleyman Devebacak? a teslim edildi.

İzmir'de faaliyet gösteren Konya Hasanşeyhliler Derneği, Süleyman Devebacak ve rahmetli eşi Nesibe Devebacak 'ın hayratı olarak Orta Afrika ülkesi Çat' ta ikinci su kuyusunu açtı. Dernek binasında düzenlenen mütevazi bir törenle açılan su kuyusunun beratı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Ahmet Yorulmaz tarafından hayırsever Süleyman Devebacak’ a teslim edildi. Konya Hasanşeyhli'ler Derneği Genel Başkanı Ali Devebacak: ”Su hayatın kendisidir. Onunla yaşam bulur, onunla ömür kazanırız. Nitekim suyun önemi Kuran-ı Kerim’de ve Peygamber efendimizin hadislerinde çok geçer. Cennet bile “içlerinden ırmaklar akan” bir yer olarak tanımlanır. Kur'an ve Sünnet'in, suyun hayatımızdaki önemine ilişkin vurguları, Müslümanlara bir takım görev ve sorumluklar yüklemektedir. Bu tür hizmetleri yıllar önce sosyal devlet politikaları haline getirmiş olan atalarımız; suyun taşınmasını, depolanmasını ve dağıtılmasını sağlayan su kemeri, sarnıç gibi yapılar ile, suyu insanların istifadesine sunan çeşme, sebil, şadırvan benzeri hayır ve hasenatlar yapmışlardır. Elhamdülillah ülkemizde ciddi bir su sorunu yoktur. Ancak dünya coğrafyasına baktığımızda, Afrika’ da açlık ve sefalet içinde yaşamını sürdüren halkın, en büyük sorunlardan birinin susuzluk olduğunu görüyoruz. Bunu bilen ve yakından takip eden dernek yönetimimiz ve köylümüz hayırseverlerle Afrika’da ikinci su kuyusunu açtık. Bundan çok mutluyuz. Hayırseverlerimizden ve bu işlere vesile olan herkesten Allah razı olsun." Dedi. Bilindiği üzere geçen yıl ilk kuyusunu açarak, sivil toplum kuruluşları arasında dikkatleri üzerine çeken dernek yöneticileri hayırseverlere örnek olmuştu.
İzmir'de faaliyet gösteren Konya Hasanşeyhliler Derneği, Süleyman Devebacak ve rahmetli eşi Nesibe Devebacak 'ın hayratı olarak Orta Afrika ülkesi Çat' ta ikinci su kuyusunu açtı. Dernek binasında düzenlenen mütevazi bir törenle açılan su kuyusunun beratı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Ahmet Yorulmaz tarafından hayırsever Süleyman Devebacak? a teslim edildi.

İzmir'de faaliyet gösteren Konya Hasanşeyhliler Derneği, Süleyman Devebacak ve rahmetli eşi Nesibe Devebacak 'ın hayratı olarak Orta Afrika ülkesi Çat' ta ikinci su kuyusunu açtı. Dernek binasında düzenlenen mütevazi bir törenle açılan su kuyusunun beratı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Ahmet Yorulmaz tarafından hayırsever Süleyman Devebacak’ a teslim edildi.

Konya Hasanşeyhli'ler Derneği Genel Başkanı Ali Devebacak: ”Su hayatın kendisidir. Onunla yaşam bulur, onunla ömür kazanırız. Nitekim suyun önemi Kuran-ı Kerim’de ve Peygamber efendimizin hadislerinde çok geçer. Cennet bile “içlerinden ırmaklar akan” bir yer olarak tanımlanır. Kur'an ve Sünnet'in, suyun hayatımızdaki önemine ilişkin vurguları, Müslümanlara bir takım görev ve sorumluklar yüklemektedir. Bu tür hizmetleri yıllar önce sosyal devlet politikaları haline getirmiş olan atalarımız; suyun taşınmasını, depolanmasını ve dağıtılmasını sağlayan su kemeri, sarnıç gibi yapılar ile, suyu insanların istifadesine sunan çeşme, sebil, şadırvan benzeri hayır ve hasenatlar yapmışlardır. Elhamdülillah ülkemizde ciddi bir su sorunu yoktur. Ancak dünya coğrafyasına baktığımızda, Afrika’ da açlık ve sefalet içinde yaşamını sürdüren halkın, en büyük sorunlardan birinin susuzluk olduğunu görüyoruz. Bunu bilen ve yakından takip eden dernek yönetimimiz ve köylümüz hayırseverlerle Afrika’da ikinci su kuyusunu açtık. Bundan çok mutluyuz. Hayırseverlerimizden ve bu işlere vesile olan herkesten Allah razı olsun." Dedi.

Bilindiği üzere geçen yıl ilk kuyusunu açarak, sivil toplum kuruluşları arasında dikkatleri üzerine çeken dernek yöneticileri hayırseverlere örnek olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.