HAYIR KAPISININ AÇILIŞINA ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2015 - 04:12, Güncelleme: 01.06.2015 - 04:12
 

HAYIR KAPISININ AÇILIŞINA ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

Dörtyol, ilme hizmet ve talebelere yardım derneği yararına hayır çarşısı adıyla düzenlediği kermes törenle açıldı.

Seyit Harun Camii yanında ki Ulukapı erkek öğrenci yurdu karşısında ki hayır çarşısı açılış törenine Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Açılış törenine derneğin kreşinde okuyan minik öğrencilerin gösterileri damga vurdu. Öğrencilerin dua okumaları ve ufak yaşlarına rağmen dinimizi öğrenmekteki başarıları katılanların ilgisini çekti. 10 Haziran tarihine kadar açık kalacak hayır çarşısında özellikle bayanların el emeği, göz nuru birbirinden güzel çeyiz eşyaları, bay-bayan giysileri, pasta, börek, erişte, mantı gibi yöresel lezzetler, gözleme ve et yemekleri satışı yapılarak geliri yurtlarda kalan öğrencilerin okutulması için kullanılacak. Kermesin açılışında konuşma yapan Kaymakam Tuncay Sonel;” Uzaktan ve yakından gelen çok değerli misafirler. Bir bahar günü Seyit Harun Hz. manevi evinde böylesine güzel bir ortamda aranızda bulunmanın onuru ve mutluluğu yaşıyorum ve hepinizi sevgiyle , saygıyla selamlıyorum.Bugün buraya bir hayır yapmak için geldik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu kadar güzel gösterilerin üzerine bize de hayırlı olsun diye söylemek düşer. Bu açılan hayır kapısı olan kermesin tekrar hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ”Allahu Teala kendi dininin yeryüzünde galip olması için o dini koruyan, kollayan İslam alimleri ve evliyalar göndermiştir. Yunuslar, Hz. Mevlanalar topluma yön veren toplumun akışını olumsuz yöne kaydıranlara tren olan unsurlardır. Baktığımız zaman kendi memleketimizde Seyit Harun Veli Hz, Şeyh hacı Abdullah efendiyi görebiliriz. Yakın tarihimizde gençliğimizi ateizme kaydırmak isteyenlere karşı Bediüzzaman Hz çıkmış ve iman ilkeleri doğrultusunda yetiştirmiştir. Eğer onlar bu çabalarını göstermemiş olsalardı bugün buralarda olmamız mümkün değildi. Yine biz bu toplumda  28 Şubatlar gördük. Dine hizmet veren derneklerin ne hale getirildiğini gördük. Elhamdülillah bugün çocuklarımız Kuran okuma biliyorlar. Meydanlarda kermes açabiliyoruz. Meydanlarda tilavet edebiliyoruz. İslam’a hizmet eden her vatandaşımız artık rahatlıkla bu hizmetlerine devam edebiliyorlar. Bu güzel günlerin kıymetini gerçekten bilmek ve değerlendirmek gerekiyor. Bu kardeşlerimiz burada 1 yıldır emek sarf ediyorlar. Bunlar çok büyük sermayeler değil. Bunlar ellerinin ve gözlerinin ucu ile yaptıkları küçük hizmetler. Rakamları küçük ama yansıması büyük olan değerler. Allah onların yapmış oldukları bu hizmetleri daim eylesin. Bu kermesimize helalinden bol kazançlar nasip eylesin ve karşılığında bu memlekete hizmet edecek, mili manevi değerlerimizi yüceltecek gençler nasip eylesin. Yolunuz açık olsun.”dedi.
Dörtyol, ilme hizmet ve talebelere yardım derneği yararına hayır çarşısı adıyla düzenlediği kermes törenle açıldı.

Seyit Harun Camii yanında ki Ulukapı erkek öğrenci yurdu karşısında ki hayır çarşısı açılış törenine Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Açılış törenine derneğin kreşinde okuyan minik öğrencilerin gösterileri damga vurdu. Öğrencilerin dua okumaları ve ufak yaşlarına rağmen dinimizi öğrenmekteki başarıları katılanların ilgisini çekti.

10 Haziran tarihine kadar açık kalacak hayır çarşısında özellikle bayanların el emeği, göz nuru birbirinden güzel çeyiz eşyaları, bay-bayan giysileri, pasta, börek, erişte, mantı gibi yöresel lezzetler, gözleme ve et yemekleri satışı yapılarak geliri yurtlarda kalan öğrencilerin okutulması için kullanılacak.

Kermesin açılışında konuşma yapan Kaymakam Tuncay Sonel;” Uzaktan ve yakından gelen çok değerli misafirler. Bir bahar günü Seyit Harun Hz. manevi evinde böylesine güzel bir ortamda aranızda bulunmanın onuru ve mutluluğu yaşıyorum ve hepinizi sevgiyle , saygıyla selamlıyorum.Bugün buraya bir hayır yapmak için geldik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu kadar güzel gösterilerin üzerine bize de hayırlı olsun diye söylemek düşer. Bu açılan hayır kapısı olan kermesin tekrar hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ”Allahu Teala kendi dininin yeryüzünde galip olması için o dini koruyan, kollayan İslam alimleri ve evliyalar göndermiştir. Yunuslar, Hz. Mevlanalar topluma yön veren toplumun akışını olumsuz yöne kaydıranlara tren olan unsurlardır. Baktığımız zaman kendi memleketimizde Seyit Harun Veli Hz, Şeyh hacı Abdullah efendiyi görebiliriz. Yakın tarihimizde gençliğimizi ateizme kaydırmak isteyenlere karşı Bediüzzaman Hz çıkmış ve iman ilkeleri doğrultusunda yetiştirmiştir. Eğer onlar bu çabalarını göstermemiş olsalardı bugün buralarda olmamız mümkün değildi. Yine biz bu toplumda  28 Şubatlar gördük. Dine hizmet veren derneklerin ne hale getirildiğini gördük. Elhamdülillah bugün çocuklarımız Kuran okuma biliyorlar. Meydanlarda kermes açabiliyoruz. Meydanlarda tilavet edebiliyoruz. İslam’a hizmet eden her vatandaşımız artık rahatlıkla bu hizmetlerine devam edebiliyorlar. Bu güzel günlerin kıymetini gerçekten bilmek ve değerlendirmek gerekiyor. Bu kardeşlerimiz burada 1 yıldır emek sarf ediyorlar. Bunlar çok büyük sermayeler değil. Bunlar ellerinin ve gözlerinin ucu ile yaptıkları küçük hizmetler. Rakamları küçük ama yansıması büyük olan değerler. Allah onların yapmış oldukları bu hizmetleri daim eylesin. Bu kermesimize helalinden bol kazançlar nasip eylesin ve karşılığında bu memlekete hizmet edecek, mili manevi değerlerimizi yüceltecek gençler nasip eylesin. Yolunuz açık olsun.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.