HAYIRSEVER ABDURRAHMAN NARİN ADINA YAPILACAK İKİNCİ KURAN KURSU’NUN TEMELİ DE TÖRENLE ATILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2018 - 02:55, Güncelleme: 28.06.2018 - 02:55
 

HAYIRSEVER ABDURRAHMAN NARİN ADINA YAPILACAK İKİNCİ KURAN KURSU’NUN TEMELİ DE TÖRENLE ATILDI

İlçe Müftülüğü’nden emekli büyük hayırsever Abdurrahman Narin’in bağışladığı arsalara yapılacak Erkek Kuran Kursu’nun temeli törenle atıldı.

İlçe Müftülüğü kâtipliğinden emekli olan ama kendini Kuran Kursu hizmetlerine adayan ve tüm varlığını Seydişehir Kuran Kursu Yaptırma Derneği’ne bağışlayan Abdurrahman Narin’in, evi Kuran Kursu kreşi olarak, bahçesi ise Erkek Kuran Kursu olarak uzun yıllardır hizmet veriyordu. Abdurrahman Narin’in, bağışladığı tarlalarının da Belediye tarafından takas yapılarak Bozkır Yolu’na yapılacak 97 kişilik Yatılı Erkek Kuran Kursu temel atma törenine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Hüseyin Arıkan, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, Beyşehir ve Akşehir İlçe Müftüleri, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, MHP İlçe Başkanı Abdullah Söğüt ve vatandaşlar katıldı. Abdurrahman Narin’in Kuran Kursu’nda okuyan öğrencilerinde katıldığı temel atma töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal: “Bizler Seydişehir olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hükümetimiz de büyük yatırımlar yapıyor. Ama sadece maddi kalkınma yetmiyor. Manevi kalkınma da çok önemli. Açıkçası manevi kalkınma olmadan maddi kalkınma kör ve topal olur. Bu anlamda belediye olarak camilerimize hizmette açık çek veriyoruz. Kuran eğitimi ve ahlak eğitimi açısından ne yapılması gerekiyorsa buna makam aracımda dâhil olmak üzere emrinizdeyiz” şeklinde konuştu. İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan ise: “Toplumda güzel gelişmelerin yanı sıra yozlaşma da oluyor. Bu yozlaşmanın panzehiri bu tür manevi yapıların çoğalmasıdır. Seydişehir’de özellikle toplumun manevi yönünü artıracak çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bugün de böyle güzel bir çalışma yapacak olan Kuran Kursu’nun temelini atıyoruz. Bu konuda bağışları ile bizlere örnek olan merhum Abdurrahman Narin’e Allah’tan rahmet dilerken, bu tür binaların yapılmasında emeği geçen Sayın Belediye Başkanımıza, Kuran Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Hocamız Faruk Bekar’a ve diğer emeği geçenlere ilçemiz adına teşekkür ederim” dedi.
İlçe Müftülüğü’nden emekli büyük hayırsever Abdurrahman Narin’in bağışladığı arsalara yapılacak Erkek Kuran Kursu’nun temeli törenle atıldı.

İlçe Müftülüğü kâtipliğinden emekli olan ama kendini Kuran Kursu hizmetlerine adayan ve tüm varlığını Seydişehir Kuran Kursu Yaptırma Derneği’ne bağışlayan Abdurrahman Narin’in, evi Kuran Kursu kreşi olarak, bahçesi ise Erkek Kuran Kursu olarak uzun yıllardır hizmet veriyordu.

Abdurrahman Narin’in, bağışladığı tarlalarının da Belediye tarafından takas yapılarak Bozkır Yolu’na yapılacak 97 kişilik Yatılı Erkek Kuran Kursu temel atma törenine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Hüseyin Arıkan, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, Beyşehir ve Akşehir İlçe Müftüleri, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, MHP İlçe Başkanı Abdullah Söğüt ve vatandaşlar katıldı.

Abdurrahman Narin’in Kuran Kursu’nda okuyan öğrencilerinde katıldığı temel atma töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal: “Bizler Seydişehir olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hükümetimiz de büyük yatırımlar yapıyor. Ama sadece maddi kalkınma yetmiyor. Manevi kalkınma da çok önemli. Açıkçası manevi kalkınma olmadan maddi kalkınma kör ve topal olur. Bu anlamda belediye olarak camilerimize hizmette açık çek veriyoruz. Kuran eğitimi ve ahlak eğitimi açısından ne yapılması gerekiyorsa buna makam aracımda dâhil olmak üzere emrinizdeyiz” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan ise: “Toplumda güzel gelişmelerin yanı sıra yozlaşma da oluyor. Bu yozlaşmanın panzehiri bu tür manevi yapıların çoğalmasıdır. Seydişehir’de özellikle toplumun manevi yönünü artıracak çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bugün de böyle güzel bir çalışma yapacak olan Kuran Kursu’nun temelini atıyoruz. Bu konuda bağışları ile bizlere örnek olan merhum Abdurrahman Narin’e Allah’tan rahmet dilerken, bu tür binaların yapılmasında emeği geçen Sayın Belediye Başkanımıza, Kuran Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Hocamız Faruk Bekar’a ve diğer emeği geçenlere ilçemiz adına teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.