HAYVANLARIN YERİ ÇÖPLÜK DEĞİL…!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2019 - 12:41, Güncelleme: 26.04.2019 - 12:41
 

HAYVANLARIN YERİ ÇÖPLÜK DEĞİL…!

Hayvan sever bayanlar, yetkililerden çöplükte yaşayan sokak köpekleri ile ilgili çözüm bulmasını istedi.

Gülsen Karakoca ve Hülya Acar isimli iki hayvan sever Seydişehir çöplüğünde sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veren yüzlerce başıboş köpek ve yavrularının durumlarının iyi olmadığını söyleyerek yetkililerden Hayvan Hakları Kanununu uygulamalarını istediler. Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan aynı zamanda Hayvan Koruma Görevlisi de olan hayvanlara duyarlı Karakoca ve Acar: “Başta şehir dışında olmak üzere ilçemizden de çok sayıda başıboş köpekler çöplüğe bırakılıyor. Bu hayvanların çok sayıda yavrusu ise sağlıksız koşullarda yaşamaya çalışıyorlar. Nitekim birçok köpek ve yavrusunun hasta ve yaralı olduğunu gördük ve bunlardan iki tanesi ölmüş iki tanesi de ölmek üzereyken Konya Hayvan Hastahanesine götürülerek tedavilerinin yapılması sağlandı. Çöplükteki çok sayıda köpeğin içecek suyu bile yok. Çöplükte buldukları sağlıksız besinlerle beslenmeye çalışıyorlar. Bu olumsuz yaşam koşullarında hayat mücadelesi veren bu zavallı hayvanlara köklü bir çözüm getirilmesini istiyoruz” dediler. Köpeklerin kanunlara göre yaşam alanlarının çöplük değil sokak olduğunu söyleyen hayvan sever iki Bayan: “Bu durumla ilgili birçok mercie şikâyette bulunduk. Ama tatmin edici bir cevap alamadık. 5199 Hayvanları Koruma Kanunu; başıboş köpeklerin yaşam alanları sokaklardır, müdahale edilemez diyor. Yasa bu kadar açık olmasına rağmen hayvanlarımızın çöplüklerde yaşamalarına mahkûm edilmesine vicdanımız el vermiyor. Bu nedenle başta Konya Valimizi ve Seydişehir Kaymakamımızı, Belediye Başkanlığımızı, Milli Parklar yetkililerini, İl Hayvanları Koruma Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz. Biz hayvan severlerinde katılacağı Kaymakamlığımızın önderliğindeki bir toplantıda önem arz eden konu hakkında çözüm bulmalarını arz ediyoruz” dedi. Ali Saylam
Hayvan sever bayanlar, yetkililerden çöplükte yaşayan sokak köpekleri ile ilgili çözüm bulmasını istedi.

Gülsen Karakoca ve Hülya Acar isimli iki hayvan sever Seydişehir çöplüğünde sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veren yüzlerce başıboş köpek ve yavrularının durumlarının iyi olmadığını söyleyerek yetkililerden Hayvan Hakları Kanununu uygulamalarını istediler.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan aynı zamanda Hayvan Koruma Görevlisi de olan hayvanlara duyarlı Karakoca ve Acar: “Başta şehir dışında olmak üzere ilçemizden de çok sayıda başıboş köpekler çöplüğe bırakılıyor. Bu hayvanların çok sayıda yavrusu ise sağlıksız koşullarda yaşamaya çalışıyorlar. Nitekim birçok köpek ve yavrusunun hasta ve yaralı olduğunu gördük ve bunlardan iki tanesi ölmüş iki tanesi de ölmek üzereyken Konya Hayvan Hastahanesine götürülerek tedavilerinin yapılması sağlandı. Çöplükteki çok sayıda köpeğin içecek suyu bile yok. Çöplükte buldukları sağlıksız besinlerle beslenmeye çalışıyorlar. Bu olumsuz yaşam koşullarında hayat mücadelesi veren bu zavallı hayvanlara köklü bir çözüm getirilmesini istiyoruz” dediler.

Köpeklerin kanunlara göre yaşam alanlarının çöplük değil sokak olduğunu söyleyen hayvan sever iki Bayan: “Bu durumla ilgili birçok mercie şikâyette bulunduk. Ama tatmin edici bir cevap alamadık. 5199 Hayvanları Koruma Kanunu; başıboş köpeklerin yaşam alanları sokaklardır, müdahale edilemez diyor. Yasa bu kadar açık olmasına rağmen hayvanlarımızın çöplüklerde yaşamalarına mahkûm edilmesine vicdanımız el vermiyor. Bu nedenle başta Konya Valimizi ve Seydişehir Kaymakamımızı, Belediye Başkanlığımızı, Milli Parklar yetkililerini, İl Hayvanları Koruma Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz. Biz hayvan severlerinde katılacağı Kaymakamlığımızın önderliğindeki bir toplantıda önem arz eden konu hakkında çözüm bulmalarını arz ediyoruz” dedi.

Ali Saylam

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.