HEMŞERİMİZ BAHAEDDİN GÜNEY?E ONUR ÖDÜLÜ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.02.2013 - 12:04, Güncelleme: 07.02.2013 - 12:04
 

HEMŞERİMİZ BAHAEDDİN GÜNEY?E ONUR ÖDÜLÜ

Antalya ve Eskişehir valiliği görevlerinden sonra kabuğuna çekilmeyip Türk Dünyasına dair projeleri ile faydalı olmaya çalışan Hemşerimiz Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu ve Genel Başkanı, Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney?e Avrupa Doğal Bilimler Akademisi Onur ödülü ve madalyası verildi.

Antalya ve Eskişehir valiliği görevlerinden sonra kabuğuna çekilmeyip Türk Dünyasına dair projeleri ile faydalı olmaya çalışan Hemşerimiz Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu ve Genel Başkanı, Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney’e Avrupa Doğal Bilimler Akademisi Onur ödülü ve madalyası verildi. Güney ödülünü Avrasya Kurumu Avrupa Kültür Büyükelçisi Ord.Prof.Dr.JohnDevrekler’denaldı. Devrekler ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi.. “Türk Dünyasını Nurlandıran Türk” adı ile Bakü’de adına kitap basılan ve biyografisi Meydan Larousse’egiren,Vali.Prof.Dr.BahaeddinGÜNEY,Türk Dünyasına olduğu kadar dünya barış ve kültürüne büyük hizmetler vermiş ve katkıda bulunmuş bir Türk İdarecisi,Kültür ve Bilim adamıdır.         Düzenlendiği ve katıldığı uluslararası kongre,sempozyum,panel ve diğer toplantılarda,eserlerinde dünya uluslarının sevgi,barış ve hoşgörü evrensel ilkeleri etrafında birleşmelerini savunmuştur.           Belçika Kralı II.ALBERT,Dünya Barışına ve Kültürüne hizmetlerinden dolayı kendisi hakkında Kraliyet Kararnamesi çıkararak “Leopolt Kültür ve Barış Ödülü”nü ve “Madalya”sını vermiştir.         Kendisi Avrupa Konseyi Üstün Hizmet Madalyası sahibidir.         1990 Yılında,Dünya Yunus EMRE Sevgi Yılı ilanını Eskişehir Valisi ve Yunus EMRE Kültür ve Sanat  Vakfı Başkanı olarak Birleşmiş Milletler Unesco Teşkilatına önermiş  ve kabul ettirmiştir.         27.12.1991 tarihinde,Birleşmiş Milletler Paris Unesco binası duvarına,Eskişehir Valisi olarak Türkçe ve İngilizce olarak,büyük Yunus EMRE'nin;   “Gelin Tanış Olalım                         “Let’s Know Each Other,   İşi Kolay Kılalım                              Let’s Make Easy the Business   Sevelim Sevilelim                           Let’s Love, Let’s Be Loved   Dünya Kimseye Kalmaz”               The World is not Inherited to Anyone”            Evrensel dörtlüğünü asmıştır.Kendisine Unesco Ödülü verilmiştir.Biyografisi Meydan Larousse'de yer almıştır. Bugünde;AvrasyaDostluk,Kültür,Sanat ve Turizm Kurumu Genel Başkanı olarak da insanlığın sevgi,barış,hoşgörü gibi evrensel ilkelerini savunmakta ve yaymaktadır.         Bu değerli çalışmaları sebebi ile kendisine “AVRASYA KÜLTÜR ve BARIŞ ONUR ÖDÜLÜ ve MADALYASI” verilmiştir.         Sizlere Vali.Prof.Dr.Bahaeddin GÜNEY’in özgeçmişini ve eserlerini okumaktan büyük gurur duyuyorum”   Gazetemiz adına hemşehrimiz Sayın Bahaeddin Güney’i tebrik ediyoruz.
Antalya ve Eskişehir valiliği görevlerinden sonra kabuğuna çekilmeyip Türk Dünyasına dair projeleri ile faydalı olmaya çalışan Hemşerimiz Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu ve Genel Başkanı, Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney?e Avrupa Doğal Bilimler Akademisi Onur ödülü ve madalyası verildi.

Antalya ve Eskişehir valiliği görevlerinden sonra kabuğuna çekilmeyip Türk Dünyasına dair projeleri ile faydalı olmaya çalışan Hemşerimiz Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu ve Genel Başkanı, Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney’e Avrupa Doğal Bilimler Akademisi Onur ödülü ve madalyası verildi.

Güney ödülünü Avrasya Kurumu Avrupa Kültür Büyükelçisi Ord.Prof.Dr.JohnDevrekler’denaldı.

Devrekler ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi..

“Türk Dünyasını Nurlandıran Türk” adı ile Bakü’de adına kitap basılan ve biyografisi Meydan Larousse’egiren,Vali.Prof.Dr.BahaeddinGÜNEY,Türk Dünyasına olduğu kadar dünya barış ve kültürüne büyük hizmetler vermiş ve katkıda bulunmuş bir Türk İdarecisi,Kültür ve Bilim adamıdır.

        Düzenlendiği ve katıldığı uluslararası kongre,sempozyum,panel ve diğer toplantılarda,eserlerinde dünya uluslarının sevgi,barış ve hoşgörü evrensel ilkeleri etrafında birleşmelerini savunmuştur.  

        Belçika Kralı II.ALBERT,Dünya Barışına ve Kültürüne hizmetlerinden dolayı kendisi hakkında Kraliyet Kararnamesi çıkararak “Leopolt Kültür ve Barış Ödülü”nü ve “Madalya”sını vermiştir.

        Kendisi Avrupa Konseyi Üstün Hizmet Madalyası sahibidir.

        1990 Yılında,Dünya Yunus EMRE Sevgi Yılı ilanını Eskişehir Valisi ve Yunus EMRE Kültür ve Sanat  Vakfı Başkanı olarak Birleşmiş Milletler Unesco Teşkilatına önermiş  ve kabul ettirmiştir.

        27.12.1991 tarihinde,Birleşmiş Milletler Paris Unesco binası duvarına,Eskişehir Valisi olarak Türkçe ve İngilizce olarak,büyük Yunus EMRE'nin;

 

“Gelin Tanış Olalım                         “Let’s Know Each Other,

  İşi Kolay Kılalım                              Let’s Make Easy the Business

  Sevelim Sevilelim                           Let’s Love, Let’s Be Loved

  Dünya Kimseye Kalmaz”               The World is not Inherited to Anyone” 

 

        Evrensel dörtlüğünü asmıştır.Kendisine Unesco Ödülü verilmiştir.Biyografisi Meydan Larousse'de yer almıştır.

Bugünde;AvrasyaDostluk,Kültür,Sanat ve Turizm Kurumu Genel Başkanı olarak da insanlığın sevgi,barış,hoşgörü gibi evrensel ilkelerini savunmakta ve yaymaktadır.

        Bu değerli çalışmaları sebebi ile kendisine “AVRASYA KÜLTÜR ve BARIŞ ONUR ÖDÜLÜ ve MADALYASI” verilmiştir.

        Sizlere Vali.Prof.Dr.Bahaeddin GÜNEY’in özgeçmişini ve eserlerini okumaktan büyük gurur duyuyorum”

 

Gazetemiz adına hemşehrimiz Sayın Bahaeddin Güney’i tebrik ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.