Hemşerimiz Erol’dan Aksaray Yemek Kültürüne Önemli Katkı

Kültürümüz (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2019 - 02:32, Güncelleme: 19.03.2019 - 02:32
 

Hemşerimiz Erol’dan Aksaray Yemek Kültürüne Önemli Katkı

Türk Mutfağı Araştırmacısı, yemek yazarı Hülya Erol’un Aksaray Valiliği ile birlikte hazırladıkları “Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri” kitabı hem yörede hem Türkiye’de büyük ilgi görüyor.

Daha önce “Annem Mutfaklarının Serüveni” , “Hazır Alma Kendin Yap” adlı yemek kitapları yayınlanan, TRT’de yayınlanan Ana Ocağın’da Yemek Programının anneliğini yapan, Ramazan aylarında televizyonda program yapan, ulusal gazetelerde yemek üzerine makaleleri yayınlanan, Türkiye Aşçılar ve Şefler Fedarasyonu Delegesi, Dünya Şefler Birliği sertfikalı jüri üyesi, ülkemizin yemek yazarlarından hemşerimiz Hülya Erol’un kaleme aldığı Aksakaray’ın yöresel lezzetlerini anlattığı yemek kitabı Türkiye’ye örnek teşkil edecek nitelikte. Aksaray Valiliği’nin önerdiği Aksaray Vali ve Kültür Müdürlüğünün uzun süre çalışmaları neticesinde kulaktan bilgilerle değil bizzat Aksaraylı annelerden aldığı bilgilerle ve 3 yıllık emekler sonucu hazırlanan Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri kitabı, Aksaray Belediyesi tarafından yemek kültürüne sahip çıkılması için yeni evlenecek çiftlere de hediye edilecek. Kitabı ile ilgili bilgi veren Türk Mutfağı Araştırmacısı ve Yazarı hemşerimiz Hülya Erol; “2015 yılında o zamanın Aksaray Valisine böyle bir çalışmayı önermişti. Onlarda kabul ettiler. Başta İl Kültür Müdürünün ve Aksaraylı annelerin yardım ve destekleri ile uzun emek sonucu bu önemli eseri ortaya çıkardık. Amacımız güzel Aksaray kentinin yemek kültürünü yaşatması ve gelecek nesillere aktarabilmesi. Kitaba başlarken Sayın Valime de önermiştim. Belediye Başkanın da yeni evlenen çiftlere nikâhlarında bu önemli eseri hediye ettiklerini öğrendim. Zaten Aksaray da her sene yeni yemekler yarışması da yapılıyor. Kendi yemek kültürlerine sahip çıkmaları tüm Türkiye’ye örnek teşkil ediyor.” dedi. Her türlü mutfak ve yemek sektöründe büyük emekleri olan Erol, doğup büyüdüğü Seydişehir’le ilgili ise unutulmuş “Erikli Diş Tarhana Çorbası” lezzetini tekrar yaşatmak için çalışma yaptığını da söyleyerek; “Eskiden bizim annelerimizin yaptığı özel lezzeti olan diş tarhanası, nohut ve dağ eriği ve göğem katılarak yapılan erikli diş tarhanası çorbamız vardı. Bu eski lezzetimizi yaşatmak için çalışmalarım var.” diyerek Seydişehir yemek kültürüne olan ilgisini de göstermiş oldu.   
Türk Mutfağı Araştırmacısı, yemek yazarı Hülya Erol’un Aksaray Valiliği ile birlikte hazırladıkları “Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri” kitabı hem yörede hem Türkiye’de büyük ilgi görüyor.

Daha önce “Annem Mutfaklarının Serüveni” , “Hazır Alma Kendin Yap” adlı yemek kitapları yayınlanan, TRT’de yayınlanan Ana Ocağın’da Yemek Programının anneliğini yapan, Ramazan aylarında televizyonda program yapan, ulusal gazetelerde yemek üzerine makaleleri yayınlanan, Türkiye Aşçılar ve Şefler Fedarasyonu Delegesi, Dünya Şefler Birliği sertfikalı jüri üyesi, ülkemizin yemek yazarlarından hemşerimiz Hülya Erol’un kaleme aldığı Aksakaray’ın yöresel lezzetlerini anlattığı yemek kitabı Türkiye’ye örnek teşkil edecek nitelikte.

Aksaray Valiliği’nin önerdiği Aksaray Vali ve Kültür Müdürlüğünün uzun süre çalışmaları neticesinde kulaktan bilgilerle değil bizzat Aksaraylı annelerden aldığı bilgilerle ve 3 yıllık emekler sonucu hazırlanan Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri kitabı, Aksaray Belediyesi tarafından yemek kültürüne sahip çıkılması için yeni evlenecek çiftlere de hediye edilecek.

Kitabı ile ilgili bilgi veren Türk Mutfağı Araştırmacısı ve Yazarı hemşerimiz Hülya Erol; “2015 yılında o zamanın Aksaray Valisine böyle bir çalışmayı önermişti. Onlarda kabul ettiler. Başta İl Kültür Müdürünün ve Aksaraylı annelerin yardım ve destekleri ile uzun emek sonucu bu önemli eseri ortaya çıkardık. Amacımız güzel Aksaray kentinin yemek kültürünü yaşatması ve gelecek nesillere aktarabilmesi. Kitaba başlarken Sayın Valime de önermiştim. Belediye Başkanın da yeni evlenen çiftlere nikâhlarında bu önemli eseri hediye ettiklerini öğrendim. Zaten Aksaray da her sene yeni yemekler yarışması da yapılıyor. Kendi yemek kültürlerine sahip çıkmaları tüm Türkiye’ye örnek teşkil ediyor.” dedi.

Her türlü mutfak ve yemek sektöründe büyük emekleri olan Erol, doğup büyüdüğü Seydişehir’le ilgili ise unutulmuş “Erikli Diş Tarhana Çorbası” lezzetini tekrar yaşatmak için çalışma yaptığını da söyleyerek; “Eskiden bizim annelerimizin yaptığı özel lezzeti olan diş tarhanası, nohut ve dağ eriği ve göğem katılarak yapılan erikli diş tarhanası çorbamız vardı. Bu eski lezzetimizi yaşatmak için çalışmalarım var.” diyerek Seydişehir yemek kültürüne olan ilgisini de göstermiş oldu.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.