HEMŞERİMİZ MADENOĞLU BAŞBAKABLIK MÜSTEŞARLIĞINA ATANDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2014 - 01:24, Güncelleme: 18.10.2014 - 01:24
 

HEMŞERİMİZ MADENOĞLU BAŞBAKABLIK MÜSTEŞARLIĞINA ATANDI

Başbakanlık Müsteşarlığına Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Kemal Madenoğlu atandı.

Başbakanlık Müsteşarlığına Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Kemal Madenoğlu atandı. Seydişehir'de 1964'te doğan Madenoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 1988 yılında mezun olmasının ardından 1989 yılındaDevlet Planlama Teşkilatı (DPT) Sosyal Planlama Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. ABD'de Colorado Üniversitesinde Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını 1992-1994 yılları arasında yapan Madenoğlu, 1995 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. Şubat 2003'den 2009 Haziran ayına kadar Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Madenoğlu, bu görevinin ardından Haziran 2011'e kadarDevlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı. DPT Müsteşarlığı görevi sonrasında Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığına atanan hemşerimiz Madenoğlu, bu görevinin yanı sıra, 2009 yılından bugüne kadar Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ve İstanbul Finans Merkezi Koordinatörlüğü görevlerini de yürüttü.  Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri 2010 Türkiye Raporu'nun koordinatörlüğünü de yapan Madenoğlu, 2010 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin kurduğu Küresel Sürdürülebilirlik Yüksek Seviyeli Panelde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yardımcılığı görevini yürüttü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı ve 2012 yılında Brezilya'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansının (RIO + 20) hazırlık sürecini ve Türkiye Raporunu koordine eden Madenoğlu, Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2013 ve 2014 yıllarındaki çalışmalarında da Türkiye'yi temsil etti.  İngilizce bilen Kemal Madenoğlu, evli ve üç çocuk babası.  
Başbakanlık Müsteşarlığına Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Kemal Madenoğlu atandı.

Başbakanlık Müsteşarlığına Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Kemal Madenoğlu atandı.

Seydişehir'de 1964'te doğan Madenoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 1988 yılında mezun olmasının ardından 1989 yılındaDevlet Planlama Teşkilatı (DPT) Sosyal Planlama Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı.

ABD'de Colorado Üniversitesinde Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını 1992-1994 yılları arasında yapan Madenoğlu, 1995 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. Şubat 2003'den 2009 Haziran ayına kadar Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Madenoğlu, bu görevinin ardından Haziran 2011'e kadarDevlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı.

DPT Müsteşarlığı görevi sonrasında Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığına atanan hemşerimiz Madenoğlu, bu görevinin yanı sıra, 2009 yılından bugüne kadar Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ve İstanbul Finans Merkezi Koordinatörlüğü görevlerini de yürüttü. 

Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri 2010 Türkiye Raporu'nun koordinatörlüğünü de yapan Madenoğlu, 2010 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin kurduğu Küresel Sürdürülebilirlik Yüksek Seviyeli Panelde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yardımcılığı görevini yürüttü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı ve 2012 yılında Brezilya'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansının (RIO + 20) hazırlık sürecini ve Türkiye Raporunu koordine eden Madenoğlu, Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2013 ve 2014 yıllarındaki çalışmalarında da Türkiye'yi temsil etti. 

İngilizce bilen Kemal Madenoğlu, evli ve üç çocuk babası.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.