İçeri Kışla Sular Altında (VİDEOLU)

Yaşam (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 09.02.2022 - 14:05, Güncelleme: 10.02.2022 - 00:08
 

İçeri Kışla Sular Altında (VİDEOLU)

Seydişehir Madenli Köyünün yaylalarından İçeri Kışla ve Taşağıl Mağmanda Bölgesi yoğun kar ve yağmur nedeniyle sular altında kaldı.

Besi damlarının ve yol üstü lokantaların bulunduğu bu bölgede şiddetli yağmur devam etmesi halinde bir afat durumu ile karşı karşıya kalınacağı bildirildi. Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde yağan şiddetli yağmur ve karların erimesiyle sular altında kalan İçeri Kışladaki mesken ve işletmeleri bulunan vatandaşlar “Dün gece yağan sağanak yağmur İçeri Kışlayı ve Mağmanda bölgesini sular altında bıraktı. Eğer gece yağan yağmur birkaç saat devam etseydi yaylanın üst tarafındaki besi damları ve yol üstündeki işletmeler tamamen sular altında kalırdı. Şiddetli yağışlarda bu sıkıntılı durumla karşılaşıyoruz. Bu bölgedeki su tahliye kanalları eski usulle açılmış kanallardır. Bu kanalların sık sık temizlenmediğinden bu bölgede böyle yağışlı durumlarda afatla karşı karşıya geliniyor. Buranın yeni sisteme göre kanalların dizayn edilmesi gerekir. Eğer düzenleme yapılırsa İçeri Kışladaki bu sudan Seydişehir arazileri de yararlanır. Şu haliyle bu sular boşa Çumra kanalına akıyor. “diyerek DSİ den bu bölgede yeni bir çalışma yapılmasını istediler.
Seydişehir Madenli Köyünün yaylalarından İçeri Kışla ve Taşağıl Mağmanda Bölgesi yoğun kar ve yağmur nedeniyle sular altında kaldı.

Besi damlarının ve yol üstü lokantaların bulunduğu bu bölgede şiddetli yağmur devam etmesi halinde bir afat durumu ile karşı karşıya kalınacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde yağan şiddetli yağmur ve karların erimesiyle sular altında kalan İçeri Kışladaki mesken ve işletmeleri bulunan vatandaşlar “Dün gece yağan sağanak yağmur İçeri Kışlayı ve Mağmanda bölgesini sular altında bıraktı. Eğer gece yağan yağmur birkaç saat devam etseydi yaylanın üst tarafındaki besi damları ve yol üstündeki işletmeler tamamen sular altında kalırdı. Şiddetli yağışlarda bu sıkıntılı durumla karşılaşıyoruz. Bu bölgedeki su tahliye kanalları eski usulle açılmış kanallardır. Bu kanalların sık sık temizlenmediğinden bu bölgede böyle yağışlı durumlarda afatla karşı karşıya geliniyor. Buranın yeni sisteme göre kanalların dizayn edilmesi gerekir. Eğer düzenleme yapılırsa İçeri Kışladaki bu sudan Seydişehir arazileri de yararlanır. Şu haliyle bu sular boşa Çumra kanalına akıyor. “diyerek DSİ den bu bölgede yeni bir çalışma yapılmasını istediler.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.