İĞRENÇ OLAY ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2019 - 04:07, Güncelleme: 05.09.2019 - 04:07
 

İĞRENÇ OLAY ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

Geçen yıl aralık ayında Beyşehir’de yaşanan oğlu ve kızına cinsel istismar olayı davasının ikinci duruşmasının gerçekleştiği Seydişehir Adliyesi önünde, bu iğrenç olayı kınama eylemi yapıldı.

Mahkeme görülürken Adliye önünde yapılan eyleme; Konya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, UCİM (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) Konya Koordinatörü Özlem Bilgi, Konya Barosu adına Ahmet Emre Horzum, Seydişehir CHP İlçe Başkanı Orhan Özel, ADD Başkanı Hürriyet Demiral, Seydişehir CHP İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları temsilcileri ile kadınların çoğunlukta olduğu onlarca vatandaş katıldı. Seydişehir Adliyesi önünde eyleme katılan gruplar adına basın açıklaması yapan Konya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç; kadına, çocuklara, gençlere yaşam ve özgürlük istiyoruz diyerek: “Maalesef ülkemizde adalet erkeklere olduğu için kadınlar, gençler ve çocuklar öldürülüyor. Artık öldürülmek istemiyoruz. Sokaklarda özgürce yaşamak istiyoruz.” dedi. Tunç ayrıca bu iğrenç suçlara ceza indiriminin yapılmamasını da isteyerek, “Bu konuda hiçbir parti ayrımı yapmadan bütün kadınların ortak bir tavır alması gerekir. Susmak, bu suçlara ortak olmak demektir. Onun için susmayalım. Söylenecek çok sözümüz var. Mücadele edecek yüreğimiz var. Kadınlara, çocuklara, gençlere yaşam ve özgürlük istiyoruz” Seydişehir Adliyesi’nde ilk celsesi Ağustos ayında yapılan ve bugün ikinci celsesi görülen davada, 2018 Aralık ayında Beyşehir’de oğlu ile kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan A.K. (42), 60 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Bu iğrenç olay 14 yaşında olan kız çocuğunun, 16 yaşında olan ağabeyine, babası A.K.'nin kendisine 7 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunduğunu söylemesi üzerine ortaya çıkmıştı.
Geçen yıl aralık ayında Beyşehir’de yaşanan oğlu ve kızına cinsel istismar olayı davasının ikinci duruşmasının gerçekleştiği Seydişehir Adliyesi önünde, bu iğrenç olayı kınama eylemi yapıldı.

Mahkeme görülürken Adliye önünde yapılan eyleme; Konya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, UCİM (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) Konya Koordinatörü Özlem Bilgi, Konya Barosu adına Ahmet Emre Horzum, Seydişehir CHP İlçe Başkanı Orhan Özel, ADD Başkanı Hürriyet Demiral, Seydişehir CHP İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları temsilcileri ile kadınların çoğunlukta olduğu onlarca vatandaş katıldı.

Seydişehir Adliyesi önünde eyleme katılan gruplar adına basın açıklaması yapan Konya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç; kadına, çocuklara, gençlere yaşam ve özgürlük istiyoruz diyerek: “Maalesef ülkemizde adalet erkeklere olduğu için kadınlar, gençler ve çocuklar öldürülüyor. Artık öldürülmek istemiyoruz. Sokaklarda özgürce yaşamak istiyoruz.” dedi.

Tunç ayrıca bu iğrenç suçlara ceza indiriminin yapılmamasını da isteyerek, “Bu konuda hiçbir parti ayrımı yapmadan bütün kadınların ortak bir tavır alması gerekir. Susmak, bu suçlara ortak olmak demektir. Onun için susmayalım. Söylenecek çok sözümüz var. Mücadele edecek yüreğimiz var. Kadınlara, çocuklara, gençlere yaşam ve özgürlük istiyoruz”

Seydişehir Adliyesi’nde ilk celsesi Ağustos ayında yapılan ve bugün ikinci celsesi görülen davada, 2018 Aralık ayında Beyşehir’de oğlu ile kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan A.K. (42), 60 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Bu iğrenç olay 14 yaşında olan kız çocuğunun, 16 yaşında olan ağabeyine, babası A.K.'nin kendisine 7 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunduğunu söylemesi üzerine ortaya çıkmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.