“İL” İÇİN SEYDİŞEHİR-BEYŞEHİR ORTAK ÇALIŞMASINA TSO’DAN YEŞİL IŞIK

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 20.12.2022 - 14:42, Güncelleme: 20.12.2022 - 14:42
 

“İL” İÇİN SEYDİŞEHİR-BEYŞEHİR ORTAK ÇALIŞMASINA TSO’DAN YEŞİL IŞIK

12 ilçenin İl olma çalışmalarından sonra gözler Seydişehir-Beyşehir iş birliğine döndü.

2023 seçimlerine kadar Türkiye’deki 12 ilçenin il yapılıp il sayısını 93’e çıkarma çalışmalarındaki listede Konya Ereğli’nin bulunması, Akşehir’inde İl olmak için kampanya başlatmalarının ardından Seydişehir ve Beyşehir’in birlikte öneri verilerek İl olma talebinde bulunmaları bekleniyor. İl olacak 12 ilçenin nüfus ve diğer şehircilik açısından düşünüldüğünde Seydişehir’in ve Beyşehir’in tek başına İl olma olasılığının olmadığı ancak ikisinin ortak talepleriyle İl olacak ilçeler arasına girebileceği öngörülüyor. Bu konuda Seydişehir Ticaret Odası Başkanı Cemal küçük ve Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, gazetemize verdiği demeçte, “Neden olmasın. Yalnız bu durum sadece bizimle olacak bir iş değil. Siyasi iradenin, Belediyenin, diğer kurumlarının iş birliği ve kamuoyunun oluşmasıyla olur.” dediler. Seydişehir Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, “Son zamanlarda Seydişehir-Beyşehir ortaklaşa işbirliğinde önemli adımlar atıldı. Bizim dışımızdaki diğer yetkililerde harekete geçer ortak bir konsensüs oluşursa bizde destek oluruz” dedi. Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık ise “Sanayi ve Ticaret Odası olarak Seydişehir ile birlikte önemli çalışmalar yapıyoruz. Refah seviyemizi yükseltecek yaşam kalitemizi de artıracaksa böyle bir ortak çalışmaya oda olarak bizde varız. Ama siyasilerle, belediyeyle ve vatandaşlarla birlikte yapacağımız bir iş.” diyerek İl meselesine sıcak baktıklarını söyledi. ORC Araştırma'nın Genel Müdürü Mehmet Pösteki, sosyal medya hesabından seçime kadar 12 ilçenin il olmasının beklendiğine dair bir paylaşım yaptı. Pösteki bu ilçeleri Nazilli, Bodrum, Tarsus, Sİlopi, İnegöl, Bandırma, Ceyhan, Polatlı, Yüksekova, Ereğli, Alanya ve Çorlu olarak sıraladı.
12 ilçenin İl olma çalışmalarından sonra gözler Seydişehir-Beyşehir iş birliğine döndü.

2023 seçimlerine kadar Türkiye’deki 12 ilçenin il yapılıp il sayısını 93’e çıkarma çalışmalarındaki listede Konya Ereğli’nin bulunması, Akşehir’inde İl olmak için kampanya başlatmalarının ardından Seydişehir ve Beyşehir’in birlikte öneri verilerek İl olma talebinde bulunmaları bekleniyor.

İl olacak 12 ilçenin nüfus ve diğer şehircilik açısından düşünüldüğünde Seydişehir’in ve Beyşehir’in tek başına İl olma olasılığının olmadığı ancak ikisinin ortak talepleriyle İl olacak ilçeler arasına girebileceği öngörülüyor.

Bu konuda Seydişehir Ticaret Odası Başkanı Cemal küçük ve Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, gazetemize verdiği demeçte, “Neden olmasın. Yalnız bu durum sadece bizimle olacak bir iş değil. Siyasi iradenin, Belediyenin, diğer kurumlarının iş birliği ve kamuoyunun oluşmasıyla olur.” dediler.

Seydişehir Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, “Son zamanlarda Seydişehir- Beyşehir ortaklaşa işbirliğinde önemli adımlar atıldı. Bizim dışımızdaki diğer yetkililerde harekete geçer ortak bir konsensüs oluşursa bizde destek oluruz” dedi.

Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık ise “Sanayi ve Ticaret Odası olarak Seydişehir ile birlikte önemli çalışmalar yapıyoruz. Refah seviyemizi yükseltecek yaşam kalitemizi de artıracaksa böyle bir ortak çalışmaya oda olarak bizde varız. Ama siyasilerle, belediyeyle ve vatandaşlarla birlikte yapacağımız bir iş.” diyerek İl meselesine sıcak baktıklarını söyledi.

ORC Araştırma'nın Genel Müdürü Mehmet Pösteki, sosyal medya hesabından seçime kadar 12 ilçenin il olmasının beklendiğine dair bir paylaşım yaptı. Pösteki bu ilçeleri Nazilli, Bodrum, Tarsus, Sİlopi, İnegöl, Bandırma, Ceyhan, Polatlı, Yüksekova, Ereğli, Alanya ve Çorlu olarak sıraladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.