İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.03.2021 - 09:10, Güncelleme: 09.03.2021 - 09:10
 

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Konya Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

  İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’un sunumlarıyla başlayan toplantıda, HES Kodu uygulamasının yaygınlaştırılması, aşı çalışmaları, kamu kurumları ve meslek kuruluşlarında salgından korunma esasları ve alınan tedbirlerin yerinde denetlenerek farkındalık sağlanması, sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde açık olan süpermarketlerin ayakkabı, züccaciye, kırtasiye gibi temel tüketim malzemesi niteliği taşımayan ürünlerinin satışından kaynaklanan kalabalık oluşumunun bulaşma riskini artırması nedeniyle bu kısımların kapalı tutulmasının mümkün olup olmadığı, yüz yüze sınavlarda alınacak tedbirler ve kamu kurumlarında kendi özel pandemi eylem planları görüşüldü. Toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Özkan, “Sağlık otoritelerinin bilimsel anlamda yaptığı çalışmalar gösteriyor ki, Pandemi Eylem Planı’nın, en etkili, ölçülebilir ve sonuç odaklı tedbiri aşı faaliyetleridir. Bizim için önemli olan, kısa zamanda vatandaşlarımızın aşılanmasını sağlamaktır. 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın yüzde 67’si şu anda aşılandı.  Bir iki hafta içinde inşallah daha iyi bir noktaya geleceğiz.” şeklinde konuştu. HES kodunun yaygın ve etkili kullanılması için denetimlerin arttırılacağını ifade eden Vali Özkan, hastalığa maruz kalmış vatandaşlarımızın dışarıya çıkmasının yüksek derecede risk oluşturduğunu ve bu durumu kontrol altında tutmak için alınan tedbirlerin etkili bir şekilde uygulanmasına devam edileceğini ifade etti. Maske, mesafe ve temizlik kuralının vatandaşlarımız tarafından büyük ölçüde benimsediğini ve bu kurala uyulduğunu ifade eden Vali Özkan, “Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere belediyelerimize, emniyetimize, jandarmamıza, eğitim personelimize, AFAD’a, meslek odalarımıza ve diğer birimlerimize salgınla mücadelede yapmış oldukları çalışmalardan dolayı tek tek teşekkür ediyorum.  Bu mücadeleye her kurum kendi cenahında katkı sunuyor.” dedi. Vatandaşlarımızı ev toplantıları ile ev ziyaretlerinden uzak durmaları yönünde uyaran Vali Özkan, kamu kurumları ve meslek kuruluşlarının, mensuplarını  ve çalışanlarını bilinçlendirme, yönlendirme ve denetleme hususunda daha çok gayret göstermesi gerektiğini ifade etti. Kamu kurum ve kuruluşlarının görev çerçevesinde pandemi eylem planını oluşturarak bizzat birim amirlerince uygulamaların takip edilmesi, denetlenmesi ve iyi uygulama örneklerinin teşvik edilerek gerekirse ödüllendirilmesinin önemine değinen Vali Özkan, bu uygulamanın salgınla mücadeleye büyük katkı sunacağını ifade etti. Toplantıya katılan İl Pandemi Kurulu Üyelerinin tek tek görüş, öneri ve düşüncelerini de alan Vali Vahdettin Özkan, bir eylem planı dahilinde koronavirüse karşı yürütülen mücadelenin kamu kuruluşları, belediyeler, meslek kuruluşları, özel sektör ve vatandaşların ortak azim ve iradesi ile kazanılacağını, bu irade ve azmin ilimizde mevcut olduğunu, gayretlerimizi artırarak hep birlikte başaracağımızı sözlerine ekledi.
Konya Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’un sunumlarıyla başlayan toplantıda, HES Kodu uygulamasının yaygınlaştırılması, aşı çalışmaları, kamu kurumları ve meslek kuruluşlarında salgından korunma esasları ve alınan tedbirlerin yerinde denetlenerek farkındalık sağlanması, sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde açık olan süpermarketlerin ayakkabı, züccaciye, kırtasiye gibi temel tüketim malzemesi niteliği taşımayan ürünlerinin satışından kaynaklanan kalabalık oluşumunun bulaşma riskini artırması nedeniyle bu kısımların kapalı tutulmasının mümkün olup olmadığı, yüz yüze sınavlarda alınacak tedbirler ve kamu kurumlarında kendi özel pandemi eylem planları görüşüldü.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Özkan, “Sağlık otoritelerinin bilimsel anlamda yaptığı çalışmalar gösteriyor ki, Pandemi Eylem Planı’nın, en etkili, ölçülebilir ve sonuç odaklı tedbiri aşı faaliyetleridir. Bizim için önemli olan, kısa zamanda vatandaşlarımızın aşılanmasını sağlamaktır. 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın yüzde 67’si şu anda aşılandı.  Bir iki hafta içinde inşallah daha iyi bir noktaya geleceğiz.” şeklinde konuştu.

HES kodunun yaygın ve etkili kullanılması için denetimlerin arttırılacağını ifade eden Vali Özkan, hastalığa maruz kalmış vatandaşlarımızın dışarıya çıkmasının yüksek derecede risk oluşturduğunu ve bu durumu kontrol altında tutmak için alınan tedbirlerin etkili bir şekilde uygulanmasına devam edileceğini ifade etti.

Maske, mesafe ve temizlik kuralının vatandaşlarımız tarafından büyük ölçüde benimsediğini ve bu kurala uyulduğunu ifade eden Vali Özkan, “Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere belediyelerimize, emniyetimize, jandarmamıza, eğitim personelimize, AFAD’a, meslek odalarımıza ve diğer birimlerimize salgınla mücadelede yapmış oldukları çalışmalardan dolayı tek tek teşekkür ediyorum.  Bu mücadeleye her kurum kendi cenahında katkı sunuyor.” dedi.

Vatandaşlarımızı ev toplantıları ile ev ziyaretlerinden uzak durmaları yönünde uyaran Vali Özkan, kamu kurumları ve meslek kuruluşlarının, mensuplarını  ve çalışanlarını bilinçlendirme, yönlendirme ve denetleme hususunda daha çok gayret göstermesi gerektiğini ifade etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarının görev çerçevesinde pandemi eylem planını oluşturarak bizzat birim amirlerince uygulamaların takip edilmesi, denetlenmesi ve iyi uygulama örneklerinin teşvik edilerek gerekirse ödüllendirilmesinin önemine değinen Vali Özkan, bu uygulamanın salgınla mücadeleye büyük katkı sunacağını ifade etti.

Toplantıya katılan İl Pandemi Kurulu Üyelerinin tek tek görüş, öneri ve düşüncelerini de alan Vali Vahdettin Özkan, bir eylem planı dahilinde koronavirüse karşı yürütülen mücadelenin kamu kuruluşları, belediyeler, meslek kuruluşları, özel sektör ve vatandaşların ortak azim ve iradesi ile kazanılacağını, bu irade ve azmin ilimizde mevcut olduğunu, gayretlerimizi artırarak hep birlikte başaracağımızı sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.