İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.01.2020 - 11:52, Güncelleme: 01.01.2020 - 11:52
 

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI

İlçemizde Müftülük tarafından 'Mekke'nin Fethi' programı düzenlendi.

Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Kuranı Kerim  Tilaveti ile  başlayan  program   Öğrenciler  tarafından ilahiler ve din görevlileri tarafından   marşlar okundu.  Daha sonra  Kürsüye  gelen İlçe  Müftüsü Adem Bebek hicret ve fetih konularından bahsederek "İnsanlığın yerindeki serüveni, Havva annemiz ile adem babamız Mekke’de bir araya geldi İlk ibadet mekanı Mekke, Yıkılan temelini tekrar inşa eden  Hz İbrahim Peygamber İslam davetinin ilk başladığı Hz  Peygambere ilk vahyin geldiği şehir Mekke. Peygamberimiz tüm zorluklara tüm karşı koyuşlara rağmen 13 yıl burada İnsanlara Allahtan gelen vahyi tebliğ etti. Mekke Müşriklerinin Allah’ın Peygamberine karşı koyması sonucu hicret etmek zorunda kaldı. Bugün Mekke'nin fethinin yıl dönümünü hep birlikte idrak etmekteyiz. Mekke'nin fethi çile, özlem ve sevdadır. Mekke'nin fethi güven, sabır, zafer ve kurtuluştur. Mekke'nin fethi iman, ilim, itaat, teslimiyet, huzur ve barıştır" dedi. Programın sonunda  Sarıkamış Şehitleri ve Tüm Şehitler için okunan Hatmi şeriflerin  dua yapıldı. Programa, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet  Başsavcısı İzzet Kardoğan, ilçe Müftüsü Adem Bebek, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı  Kemalettin Atalay çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçemizde Müftülük tarafından 'Mekke'nin Fethi' programı düzenlendi.

Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Kuranı Kerim  Tilaveti ile  başlayan  program   Öğrenciler  tarafından ilahiler ve din görevlileri tarafından   marşlar okundu. 

Daha sonra  Kürsüye  gelen İlçe  Müftüsü Adem Bebek hicret ve fetih konularından bahsederek "İnsanlığın yerindeki serüveni, Havva annemiz ile adem babamız Mekke’de bir araya geldi İlk ibadet mekanı Mekke, Yıkılan temelini tekrar inşa eden  Hz İbrahim Peygamber İslam davetinin ilk başladığı Hz  Peygambere ilk vahyin geldiği şehir Mekke. Peygamberimiz tüm zorluklara tüm karşı koyuşlara rağmen 13 yıl burada İnsanlara Allahtan gelen vahyi tebliğ etti. Mekke Müşriklerinin Allah’ın Peygamberine karşı koyması sonucu hicret etmek zorunda kaldı.

Bugün Mekke'nin fethinin yıl dönümünü hep birlikte idrak etmekteyiz. Mekke'nin fethi çile, özlem ve sevdadır. Mekke'nin fethi güven, sabır, zafer ve kurtuluştur. Mekke'nin fethi iman, ilim, itaat, teslimiyet, huzur ve barıştır" dedi.

Programın sonunda  Sarıkamış Şehitleri ve Tüm Şehitler için okunan Hatmi şeriflerin  dua yapıldı.

Programa, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet  Başsavcısı İzzet Kardoğan, ilçe Müftüsü Adem Bebek, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı  Kemalettin Atalay çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.